10 lakberendezéssel kapcsolatos sorozat, amit látnod kell - Netflix ki - DODO | Designban Otthon

10 lakberendezéssel kapcsolatos sorozat, amit látnod kell - Netflix kiadás

A Netflix nemcsak kikapcsolódást és szórakozást nyújt, rengeteget tanulhatunk a kiváló dokumentumfilmekből és sorozatokból is. Számos építészethez és lakberendezéshez kötődő tartalom van, melyekből szuper ötleteket csíphetünk el és hasznosíthatunk otthonunkban is.

Összegyűjtöttünk most 10 olyan lakberendezéssel kapcsolatos sorozatot, illetve dokumentumfilmet, melyek nem csak remek időtöltést jelentenek, hanem jelentős tudásanyaggal látják el a nézőt.

1. Absztrakt: A dizájn művészete

Lépj be a tervezők fejébe és tapasztald meg, hogy hogyan hat a tervezés az élet minden területére!

2. A világ legkülönlegesebb otthonai

Piers Taylor építész és Caroline Quentin színésznő közösen körbejárják a világot, hogy igazán különleges és gyönyörű otthonokat látogassanak meg és mutassanak be a nézőknek. Nekik köszönhetően nagyszerű építészeti és tervezési megoldásokat ismerhetünk meg a világ minden tájáról.

3. Liliputi házikók

John Wisbarth (műsorvezető) és Zack Giffin (szakértő) segítenek az egyesült államokbeli családoknak lecserélni a túlságosan nagy házukat, és egy kisebb otthon találni a számukra, egy olyat, ami teljesen az igényeikre van szabva.

4. Lakásfelújítás (Grand Designs)

Kivin MCloud olyan embereket mutat be, akik a házépítést egy új szintre emelik, követve ambiciózus terveiket az első lépéstől az utolsóig.

5. Minimalizmus (Minimalism: Documentary about the important things)

Ebben a dokumentumfilmben olyan emberekkel készítettek interjúkat, akik az amerikai gondolkodásmódot - miszerint a minket körülvevő tárgyak határozzák meg a boldogságunkat elutasítják, és azt vallják, hogy a kevesebb néha több.

6. Amazing Interiors


Ebből a sorozatból megtanulhatjuk, hogy egy ház nem ítélhető meg a külszín alapján. A sorozat részeiben a lakók a saját elképzeléseiknek megfelelően, szakemberek segítségével, olyan bámulatos enteriőröket alakítanak ki, melyek az otthon egy új dimenzióját teremtik meg.

7. Nagy brit várak titkai (Secrets of Great British Castles)


Csatlakozz Dan Jones történészhez és utazz vissza az időben, hogy megismerhesd Nagy-Britannia legismertebb építményeinek és híres lakóinak a történetét!

8. Stay here

Genevieve Gorder egy ingatlanszakértő segítségével bemutatja, hogy hogyan lehet a nyaralókat, s egyéb bérbe adott ingatlanokat nagyszerű jövedelemforrássá tenni.

9. Big Dream Small Spaces – Avagy nagy álmok kis helyen

Monty Don segít Anglia ígéretes kertészeinek, a kertjeik rendben tartásában. Azt vallja, hogy bár a növényfajok különböznek egymástól az egyes területeken, mégis lehet hasznos tippet találni éghajlatokhoz mérten.

10. The Great Interior Design Challenge


Egy valóságshow, melyben belsőépítészeknek kell szűkös határidőn belül, kis költségvetésből lakásokat átalakítaniuk a lehető legjobb módon.

 

Forrás: https://www.archdaily.com/876708/6-must-see-architecture-documentaries-and-series-on-netflix

Keresés