2019. augusztus. 30.

A szőnyeg olyasmi, amitől a lakásból otthon lesz, ami teljessé és barátságossá teszi otthonodat és kitölti az ürességet. Valódi éke lehet az adott helyiségnek, ha sikerül a megfelelőt kiválasztani. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani!

Ez a feladat egyszerre nehéz és könnyű, hiszen a skála rendkívül széles, nagyon sokféle szőnyeg közül választhatunk, viszont így mindenki megtalálhatja a saját személyiségéhez illőt! Hogy Neked is sikerüljön a legmegfelelőbb darabot beszerezni, hoztunk néhány lakberendezési tippet, amelyet érdemes szem előtt tartani a kiválasztáskor.

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

A bútorokhoz válassz, ne a szőnyeghez!

Előbb legyen meg az összes berendezési tárgy az otthonodban és azokhoz válaszd ki a szőnyegeket! Ugyanis nem a bútorok alkalmazkodnak a szőnyeg méretéhez és színéhez, hanem fordítva és így fogod átlátni mekkora méretű és milyen stílusú szőnyegre van szükséged.

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

Milyen színű a szőnyeg?

Természetesen az egyik legfontosabb szempont a szín(világ), hiszen a szőnyegnek tökéletesen passzolnia kell a helyiséghez. Harmonizálhat a többi lakástextil színével, biztosíthatja a kontrasztot vagy éppen üde színfoltja lehet egy alapvetően semleges színvilágú nappalinak. A lényeg, hogy valahogy része legyen a koncepciónak. Ha például Te a natúr, halványabb árnyalatokat kedveled és szőnyegedben is ezt az irányt szeretnéd képviselni, jó választás lehet az ORGANIC szürke szőtt szőnyegünk, amely sötét és világos térben is remekül mutat!

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

Hogyan helyezkedjen el a szőnyeg?

A szőnyeg elhelyezésére léteznek különböző szabályok, például, hogy hova tedd az étkeződben vagy a hálószobádban, azonban ezeket az „előírásokat” ma már kevésbé érdemes betartani. Sokkal fontosabb, hogy az elrendezés a Te kreativitásodat és kényelmedet tükrözze!


Legyen összeillő a stílus!

A szőnyeg stílusa is meghatározó tényező, hiszen egy modern nappaliban aligha fog jól mutatni egy antik szőnyeg. Figyelj arra, hogy stílus szempontjából is harmonizáljon a szőnyeg a berendezéssel, mert csak így tudja kihozni az adott helyiségből a legtöbbet! Ha egy igazán modern darabot keresel, amely hangsúlyos szerepet kaphat otthonodban, akkor a WILD WEST valódi bőr szőnyeg lehet a jó választás, amely nemcsak anyagával, de sötét színével is felkelti a vendégeid figyelmét!

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

Egy extra jó tanács: a tisztíthatóság!

Ez azért fontos szempont, mert vannak kényesebb anyagok, de általában egy hétköznapi porszívóval meg fogod tudni oldani a kérdést. Viszont a választásnál észben kell tartanod, hogy vannak olyan anyagok, amelyek sokkal nagyobb figyelmet igényelnek. Emellett pedig ha még háziállatod is van, akkor lehet, hogy érdemes lesz beszerezned egy ipari takarítógépet is.

Ha tehát szőnyegvásárlás előtt állsz, a következőket gondold végig:

  • Milyen stílusú lakásod van?
  • Milyen színű a környezet, milyen színek dominálnak?
  • Melyik helyiségbe keresel szőnyeget?
  • Milyen bútorok találhatóak az adott szobában?

Ha ezeket mind sorra veszed, nem lehet gond! :) Ha viszont további kérdéseid lennének, keress minket elérhetőségeink egyikén!

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

Fémek a lakásban
Fémek a lakásban

2019. november. 08. 2 hozzászólás

A nemrég még uralkodónak számító minimalista trend időszakában a fémek kissé kiszorultak a lakberendezésből. 2019-ben azonban számos olyan trend került előtérbe, amelyek kicsit felfrissülve ugyan, de újra fénykorukat élik. Ilyen a különböző fémek használata is, amelyekkel egyszerre teheted modernné és különlegessé otthonodat! Ehhez gyűjtöttünk össze Nektek néhány tippet!

Tovább olvasok →

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…
Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

2019. október. 25. 2 hozzászólás

Nagyon sok olyan dekorációs tárgy van a lakásban, aminek nem szentelünk különösebb figyelmet, pedig az összképet nagymértékben befolyásolják - ilyen elem a tükör is. Leginkább praktikai szempontok szerint helyezzük el, pedig nagyon látványos hatással vannak a térre is. Alábbi cikkükben ebben szeretnénk segítséget nyújtani!

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.