Szőnyegek a lakásban – hogyan és miként válassz? - DODO | Designban Otthon

Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett | Ingyenes visszaküldés 15 napig | 100% elégedettség garancia

Szőnyegek a lakásban – hogyan és miként válassz?

A szőnyeg olyasmi, amitől a lakásból otthon lesz, ami teljessé és barátságossá teszi otthonodat és kitölti az ürességet. Valódi éke lehet az adott helyiségnek, ha sikerül a megfelelőt kiválasztani. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani!

Ez a feladat egyszerre nehéz és könnyű, hiszen a skála rendkívül széles, nagyon sokféle szőnyeg közül választhatunk, viszont így mindenki megtalálhatja a saját személyiségéhez illőt! Hogy Neked is sikerüljön a legmegfelelőbb darabot beszerezni, hoztunk néhány lakberendezési tippet, amelyet érdemes szem előtt tartani a kiválasztáskor.

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

A bútorokhoz válassz, ne a szőnyeghez!

Előbb legyen meg az összes berendezési tárgy az otthonodban és azokhoz válaszd ki a szőnyegeket! Ugyanis nem a bútorok alkalmazkodnak a szőnyeg méretéhez és színéhez, hanem fordítva és így fogod átlátni mekkora méretű és milyen stílusú szőnyegre van szükséged.

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

Milyen színű a szőnyeg?

Természetesen az egyik legfontosabb szempont a szín(világ), hiszen a szőnyegnek tökéletesen passzolnia kell a helyiséghez. Harmonizálhat a többi lakástextil színével, biztosíthatja a kontrasztot vagy éppen üde színfoltja lehet egy alapvetően semleges színvilágú nappalinak. A lényeg, hogy valahogy része legyen a koncepciónak. Ha például Te a natúr, halványabb árnyalatokat kedveled és szőnyegedben is ezt az irányt szeretnéd képviselni, jó választás lehet az ORGANIC szürke szőtt szőnyegünk, amely sötét és világos térben is remekül mutat!

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

Hogyan helyezkedjen el a szőnyeg?

A szőnyeg elhelyezésére léteznek különböző szabályok, például, hogy hova tedd az étkeződben vagy a hálószobádban, azonban ezeket az „előírásokat” ma már kevésbé érdemes betartani. Sokkal fontosabb, hogy az elrendezés a Te kreativitásodat és kényelmedet tükrözze!

Legyen összeillő a stílus!

A szőnyeg stílusa is meghatározó tényező, hiszen egy modern nappaliban aligha fog jól mutatni egy antik szőnyeg. Figyelj arra, hogy stílus szempontjából is harmonizáljon a szőnyeg a berendezéssel, mert csak így tudja kihozni az adott helyiségből a legtöbbet! Ha egy igazán modern darabot keresel, amely hangsúlyos szerepet kaphat otthonodban, akkor a WILD WEST valódi bőr szőnyeg lehet a jó választás, amely nemcsak anyagával, de sötét színével is felkelti a vendégeid figyelmét!

Sznyegek a lakásban hogyan és miként válassz

Egy extra jó tanács: a tisztíthatóság!

Ez azért fontos szempont, mert vannak kényesebb anyagok, de általában egy hétköznapi porszívóval meg fogod tudni oldani a kérdést. Viszont a választásnál észben kell tartanod, hogy vannak olyan anyagok, amelyek sokkal nagyobb figyelmet igényelnek. Emellett pedig ha még háziállatod is van, akkor lehet, hogy érdemes lesz beszerezned egy ipari takarítógépet is.

Ha tehát szőnyegvásárlás előtt állsz, a következőket gondold végig:

  • Milyen stílusú lakásod van?
  • Milyen színű a környezet, milyen színek dominálnak?
  • Melyik helyiségbe keresel szőnyeget?
  • Milyen bútorok találhatóak az adott szobában?

Ha ezeket mind sorra veszed, nem lehet gond! :) Ha viszont további kérdéseid lennének, keress minket elérhetőségeink egyikén!

Keresés