Gyerekek és a bútorok - Kedvenc történeteink a gyereknapi játékunkból - DODO | Designban Otthon

Gyerekek és a bútorok - Kedvenc történeteink a gyereknapi játékunkból

Gyereknapi nyereményjátékunk során nagyon sok kedves és emlékezetes sztorit osztottatok meg velünk, amiket óriási öröm és nosztalgikus élmény volt olvasni, hiszen minket is visszarepített a gyerekkorunkba.

Gyereknap előtt indítottunk egy Facebook nyereményjátékot, amely során az volt a feladat, hogy osszatok meg velünk olyan vidám sztorikat, amely gyerekekhez és bútorokhoz köthetők.

A történetírók közül 15 szerencsés nyertest kisorsoltunk, akiket 1-1 Leonardo elefánt, alpaka vagy zsiráf figurával jutalmaztunk. Emellett pedig kiválasztottuk a kedvenceinket, hogy egy csokorba szedve blogunkon megoszthassuk veletek. :)

Hatalmas öröm volt látni, hogy néhány nap alatt több, mint 100 történet érkezett be hozzánk, amelyekből ráadásul áradt a szeretet és a nosztalgia. Arról nem is beszélve, hogy vegyesen érkeztek olyanok is, amelyek a Ti gyerekkorotokból származnak és olyanok is, amelyeket a Ti gyermekeitek játszanak most. :)

Bunker építés

Nem volt meglepő, hogy a legtöbb sztori a bunker építéssel kapcsolatban érkezett, hiszen a legtöbb gyermek számára ez az egyik leggyakoribb, amit az otthon található bútorok, takarók és egyéb kiegészítőkből rendszeresen felépít. Biztosak vagyunk benne, hogy sokatoknak most is beugrott egy-egy emlék a bunkerekről... :)

Boldogné Zakár Katalin: "A gyerekeim rendszeresen szeretnek bunkert építeni.🙂 Van, hogy a konyhaszékekből, máskor dohányzóasztalból és a kanapé óriás párnáiból. A legjobb szerintem, mikor a konyhaszékeket egymás mögé rakták és buszosat játszottak. Én voltam a felszálló utas és volt, hogy elromlott útközben a busz es leszállítottak. A saját barkácskészletükkel szerelték meg a járművet".😊Nagyon találékonyak!😉😊"

Budainé Balogh Éva: "Az óvodás kis fiamnak, kis lányomnak és a szomszéd kis lánynak kedvenc játéka volt, hogy a nagyszobában a kis asztalokból és különböző székekből, valamint a lakásban fellelhető takarókból, plédekből "bunker" építsenek. Persze, amikor kissé nagyobbak lettek és a környék gyerektársai (7 fiú, 3 lány) már a szembe levő üres telek egy vad olajfáját szemelték ki erre a célra. Kihordták garázsból - persze titokban - különböző szerszámokat, eszközöket, szögeket, hogy különböző emeleteket létesítsenek. Ekkor már a lányoknak csak a legalsóbb szintek jutottak osztály részül. A legidősebb fiú (nem az én fiam volt) a legmagasabb ágat bitorolta. De nagyon élvezték!"

Mária Képes: "A 22 hónapos kisfiam az ágyon szeret bújócskázni, én és apa megtartjuk neki a takarót és igazából neki az a bunker, aztán hirtelen ráengedjük. Itt kezdődik a nagy kacagás, aztán kezdjük elölről. Fel a bunker, le a bunker.🤗🤗❤️"

Hajnalka Varga: "Még nincs saját gyerekem, de az ovis "gyerekeim" rendszeresen építenek fantasztikus bunkereket, ahol még külön cica- és kutyaház is van nekik. Főleg kisasztalból, székekből, kiskanapéból, takarókból és párnákból dolgoznak.🥰"

Petrenkó-Nagy Alexandra: "Saját gyerekkori élmények inkább. Öcsémmel mindig bunkert építettünk a házban és a szabadban is. Bent a szobában mindent felhasználtunk, amit csak lehetett. Szárítót, vasalódeszkát, puffokat, székeket, párnákat a kanapéról, persze apa segítségével és jó sok pléddel, lepedővel. Hatalmas váraknak tűntek ezek gyerekszemmel és milyen jókat tudtunk bennük aludni. Nagyon kreatívak tudtunk ám lenni. Egy biztos, ha a most 4 hónapos kisfiam nagyobb lesz, vele is megosztom ezt a remek élményt. 💙🥰"

Valéria Kerékgyártó: "Nekem 3 lányom van, a legnagyobb igazán nagy bunker építő volt kicsiként. Szegény nagymamája egyszer majd' szívrohamot kapott. Épp frissen rendet rakva, kitakarítva a lakás, mert az orvost várta, aki havonta egyszer járt hozzá vizitelni. A szobába belépve azt látta, hogy a sarokülő, a dohányzóasztal és fotel által körbevett rész plédekkel, takarókkal van letakarva. Az összes párna a szőnyegen, a kislányom meg valahol köztük bújkált. De rendszeresen mászott fel a szekrény tetejére is. A kihuzigált fiókokat használva lépcső gyanánt. A középsőm rendszeresen bújt be a nappali szekrény tévétartó polcára, a legkisebbem pedig a gardróbba költözött be időnként. Vitt magával kislámpát, innivalót, ceruzákat, rajzlapot. Egész kis kuckó rendezett be magának. 😍"

Bújócska

A bújócska a másik klasszikus játék, amit kint és bent is nagy szeretettel űz minden gyerek, hiszen egyszerűen megunhatatlan! :) Ehhez a játékhoz pedig tökéletesen alkalmasak a lakásban található kisebb-nagyobb bútorok, amit a kicsik kreatívan ki is használnak.

Katalin Csordásné Solymosi: "Bújócskáztunk két barátommal és én az ágyneműtartóba bújtam, ami egy különálló komódszerű szekrényke volt. Nem tudom mennyi ideig kuksoltam benne, de nem találtak meg és egy idő után nem is kerestek már.😅😅"

Varga-Kiss Melinda: "Kisfiam 15 hónapos, a leglehetetlenebb és legkisebb helyre is bemászik. Szàmára jelenleg az egész világ egy bunker. 😀 Nővére 4 éves. Ő bújócska bajnok. Pár hete bealudt az egyik rejtekhelyén, én meg már totál pánikolva rohantam végig a házon, mire megtaláltam 😀🤭"

Márton Klarissza: "Nekem saját gyerekkori emlékem, hogy volt egy kisasztalunk, amiben volt egy kis szűk pakolós rész...én abba bújtam mindig bele, de át is fértem rajta, jó móka volt a bujkálás. Egyszer viszont beragadtam, szó szerint nem tudtam a fejemet kihúzni belőle. Meg kellett várnom, amíg anyukám hazajön és kiszabadít. De addig teljes pánik nálam is, utána nála is.🙈 Akkor jött el az ideje hogy felhagyjak ezzel a tevékenységemmel"

Játék a szekrényben!

Ugyan csak két sztorit mutatunk ehhez, de a szekrény szorosan összefügg a bújócskával is, így mindenképp helyet kellett kapnia a bemutatott sztorik között. :) A szekrényben egy valódi külön világot lehet kialakítani, így nagyon sok játéknak ad helyet a mai napig. 

Gyenes-Mihály: "Adrienn Ruhás szekrény kipakolása után jó móka volt a szekrényben játszani. A legjobb az volt amikor egy jó nagy szekrényt belülről berendeztem, és elemlámpával olvastam, miután természetesen magamra húztam a szekrényajtót...💁‍♀️♥️"

Barbara Végső: "Az én 21 hónapos örökmozgó kislányom bújt már be gardrób szekrénybe játszani, ágyneműtartóba, feküdt be játéktároló dobozba és úgy csinált mint aki alszik horkolást imitálva.🤭❤️"

És néhány imádnivaló történet - kategória nélkül!

Az utolsó blokkban olyan sztorikat találtok, amik kiemelkedtek a többi közül, de nem tudtuk elhelyezni a fenti szekciókban. 3 ultracuki történet, amik kicsit eltértek a többitől és ezért is tetszettek meg nekünk annyira! :)

Dalma Gunev: "Saját emlékeim: az unokatesómmal egy régi íróasztal volt a kiszolgáló pult, a szoba pedig a kis élelmiszerboltunk. A másik, kiskoromban annyira tetszettek a menyasszonyok, hogy a nagypapám által varrt textil lámpabúrámat leszereltem (volt benne egy merevítés) és magamra kötöttem így olyan volt, mintha abroncsos szoknya lenne rajtam 🤣 A kislányom 17 hónapos bízom benne, hogy legalább annyira kreatív lesz mint az anyukája🙃"

Demény Viola: "Királylányosat játszottunk a nővéremmel. Egy pléd volt a palást, amit tűvel tűztünk össze és a fotel a trónunk. Valahogy mindig úgy alakult, hogy ritkábban és kevesebbet ülhettem a fotel/trónon. Aztán a nővérem beleült a tűbe. Nagyon kacagtam.😂🤣"

Anna Tóth: "A testvéreimmel mindig bebújtunk egy nagyobb dohányzóasztal alá és zsírkrétával/ceruzával firkáltuk az alját. Szuper volt, évek múlva buktunk csak le.😂🤣 (Jó, hogy a gyerekeim ezt még nem tudják elolvasni.)"

Még egyszer köszönjük a sok-sok kedves történetet, a mi napunkat is feldobtátok vele. Neked melyik a kedvenced? :)

Ha szeretnéd elolvasni mind a 100 történetet, akkor kattints ide, és kövesd Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a következő játékról!

Keresés