10 luxus faház Magyarországon az erdő szívében - DODO | Designban Otthon

10 luxus faház Magyarországon az erdő szívében

Lombos fák, csend, nyugalom, az erdő-mező illata, zavartalan pihenés egy luxus felszereltségű faházban, ahol a legnagyobb gondod az, hogy eldöntsd éppen sétálni vagy jakuzzizni lenne kedved. Most összegyűjtöttünk 10 luxus faházat Magyarországon, amit érdemes minél hamarabb meglátogatni.

Elsőre úgy fog tűnni, hogy ezek a szálláshelyek borsos áron kínálják a szolgáltatásaikat, de hidd el megérik az árukat, mert az ott eltöltött napok után megfizethetetlen lesz az élmény. Nincs idegesség, nincs kapkodás, nincs szorongás - a természet kézzelfogható közelsége helyrebillenti az egyensúlyt. Lássuk, hol találhatod meg újra önmagad!

Készítettünk egy hasonló összeállítást téli szálláshelyekről, ha érdekel, kattints ide!

1. Wood House Parádóhuta

3240 Parád
Telefonszám: +36 30 405 9398
Email: woodhouseparadohuta@gmail.com
https://www.woodhouseparadohuta.com/


Kép: woodhouseparadohuta.com

Ha szeretnél te is kiszakadni a hétköznapokból és egyedi élményekkel gazdagodni, akkor Parádóhután a Wood House csak rád vár. A Mátrában található romantikus erdei faházat kifejezetten párok számára alakították ki, magas igényeket kielégítő minőségben és felszereltségben. A házat olyan designer fa bútorokkal rendezték be, amelyeket javarészt egyedi kérésre készítettek hazai mesterek. A teljesen felszerelt konyhában tisztított víz folyik a csapból köszönhetően a BWT víztisztító rendszernek, így még csak műanyag palackos vizet sem kell beszerezned. A fürdőszobában Csehországból származó folyami kő mosdó, és 40 éves fából készült asztal, valamint kétszemélyes luxus zuhanyzó vár.

A Wood House tulajdonosai már a kivitelezés során is ügyeltek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyom hagyásával hozzák létre a faházat, így tudatosan környezetbarát anyagokat használtak és a legmodernebb esztétikus infrapanellel oldották meg a fűtést. Érdekesség, hogy a konyhában az ólomkristály poharak még a hajdani parádsasvári gyárban készültek, és a tányérok, evőeszközök is a magas minőséget képviselnek.

És nem csak a fentebb említett dolgok miatt olyan különleges ez a hely! Néhány éve a szállás tulajdonosa, Kecső Dorottya rendelt tőlünk, mi pedig készítettünk vele egy rövid interjút. Több hasonló szállás is kapcsolódik a nevéhez, kattints ide és tudj meg többet róla!

2. ODU House

2621 Verőce, Meredek köz 3.
Telefonszám: +36 30 587 7072
Email: odu.house@gmail.com
https://www.oduhouse.hu/


Kép: oduhouse.hu

A Verőcén található ODU House egy nagyon különleges vendégház, ahonnan a hatalmas ablakokon át fantasztikus kilátás nyílik a Dunakanyarra. Akár egy kisebb családi nyaralásra is ki lehet bérelni, hiszen a befogadóképessége 11 fő. A házban van két szeparált franciaágyas szoba, a többi helyiségben fekhelyként a kanapék és a kiépített dobogók szolgálnak. A lakás légkondicionált, jól felszerelt konyhája van, TV és WIFI is a rendelkezésedre áll. Ráadásul hatalmas kert is tartozik hozzá, ahol lehetőség van a kerti sütögetésre és főzésre vagy más szabadidős tevékenységre.

3. River Cabin Mátra

3240 Parád
Telefonszám: +36 30 405 9398
Email: rivercabinmatra@gmail.com
https://www.rivercabinmatra.com/


Kép: rivercabinmatra.hu

Ismét a Mátrában Parádóhután vagyunk, most az erdei A-frame ,,River Cabin" 2 személynek kialakított luxus pihenőháza kerül górcső alá. ​A ház fából készült, csaknem 40 m2 belső alapterülettel rendelkezik. Tartozik hozzá egy kis fedett balkon és egy nagy, 20 m2-es külső terasz.

Tökéletes helyszín a kikapcsolódásra, feltöltődésre, amit a szomszédos erdő és a mellette csörgedező patak még hangulatosabbá tesz. A teljesen felszerelt főző- és kávézó sarokban hűtőt, indukciós lapot és minden konyhában szükséges dolgot megtalálsz, a faltól-falig üvegablakokon szinte kezet ráz veled az erdő, a fák illata pedig leírhatatlanul frissítő. Pár nap a nyugalom szigetén és egyből könnyebben megy majd minden.

4. Montem Vendégház

3235 Mátraszentistván, Ágasvár utca
Telefon: +36 70 251 4030
Email: info@montem.hu
https://montem.hu/


Kép: montem.hu

A Montem vendégház a Felső-Mátra természetvédelmi területén helyezkedik el, Magyarország legmagasabban fekvő településén. Ha szereted az igazi hegyi hangulatot akkor itt maximális kikapcsolódásban lehet részed. A mátraszentistváni sípályával szemben található vendégházban 7 db felső kategóriás szoba van, amelyek közül két típus létezik a Deluxe vagy Classic - a különbség a kettő között az árban, a szolgáltatások körében és a felszereltségben mutatkozik meg. A vendégházban vár rád az infra-, és finn szauna, a medence, de van egy kültéri, fürdőzésre alkalmas dézsa is. Természetesen itt is van TV, WIFI, na és félpanziós ellátás, ami még könnyebbé teheti az itt tartózkodás napjait. Montem vendégház – fotó: montem.hu Montem vendégház – fotó: montem.hu

5. Aislamiento

8900 Zalaegerszeg, Egerszeghegyi út 107.
Telefon: +36 30 737 4408
Email: hello@aislamiento.hu
https://aislamiento.hu/


Kép: aislamiento.hu

Az Aislamiento egy természetközeli álomház, a Zalai dombságon, ahol élmények és érzések sora vár. Itt végre megérted te is, hogy az élet ajándék, és minden percét érdemes békében élvezni. A ház olyan 180 fokos örök panorámával rendelkezik, aminek köszönhetően, ha elég tiszta az idő, akkor még az osztrák és szlovén Alpokat is láthatod. Az épület Zalaegerszeg-Egerszeghegyen található egy 2200 m2-es lejtős területen parkosított környezetben.

A belső tér kialakításánál elsődleges szempont volt a kényelem, az elegancia, a minőség, a luxus. Ízlésesen ötvözték a különböző stílusokat is, így jól megfér együtt az industrial a boho-val, a rusztikus a tropical-lal. A bútorok egy részét a olasz Rubelli bársonya fedi, de a kiegészítők kiválasztásánál is lényeges volt az exkluzivitás. A hangulatot tovább fokozzák a különleges szobanövények. A konyha teljesen felszerelt, a fürdőben pedig egy közel 50 éves fa dézsa kádban frissülhetsz fel. Nagy hangsúlyt fektettek a világításra is: a hangulatokhoz és tevékenységekhez variálhatod a meleg fényeket. A pinceszinten mini wellness részleg és szauna vár, hogy teljes legyen a paletta. Az Aislamiento, a Zalai dombságon – fotó: aislamiento.hu A fürdőben egy közel 50 éves fa dézsa kádban frissülhetsz fel – fotó: aislamiento.hu

6. Chalet For You

3559 Répáshuta, Rákóczi út 17.
Telefon: +36 30 139 5359
Email: info@chaletforyou.com
https://chaletforyou.com/


Kép: chaletforyou.hu

Répáshuta a Bükki Nemzeti Park szívében található kb. 400 lakost számláló hegyi falu, ami egy hosszú völgyben található hegyekkel, mezőkkel, erdővel körülvéve. A „Chalet for you” két darab kétszemélyes gerendaháza, a lejtős hegyoldalban helyezkedik el, bükk- és fenyves erdő öleli körül, ami páratlan 180 fokos kilátást biztosít a völgyben megbúvó kis falura, valamint a szemközti hegyekre, erdőre. A borovi fenyőből készült gerendaházak belső alapterülete 30 m2, amihez még 30 négyzetméternyi terasz is tartozik, amelynek a fele fedett.

A házak teljes üvegfelületet kaptak, annak érdekében, hogy még ezzel is közel hozzák a természetet: akár az ágyból is gyönyörködhetsz a természet látványában. A berendezés tekintetében is fontosnak tartották a magas minőséget, a stílust, és a funkcionalitást. A skandináv-modern és a rusztikus stílus jegyei egyaránt megtalálhatóak, egyedi tervezésű és készítésű bútorok, rönk asztalkák és kiegészítők kaptak helyet. Répáshuta, Chalet for You gerendaház – fotó: chaletforyou.com Répáshuta, Chalet for You gerendaház – fotó: chaletforyou.com

7. Vackorkert

3332 Sirok, Szalokmapuszta
Telefonszám: +36 20 489 7071
Email: vackorkert@gmail.com
https://www.vackorkert.hu/


Kép: vackorkert.hu

A Mátra keleti lábánál található szállás az erdő szerelmeseinek ajánlott, nem csak egy sima természetközeli hely, hanem - ahogy a honlapjukon fogalmaztak - maga a természet. A négy faházból álló üdülőhely tökéletes választás azoknak, akik szeretnének kiszabadulni a városi nyüzsgésből. A látvány pazar, a levegő harapnivalóan friss, a csend és a nyugalom garantált. A környék sokféle szabadidős programot kínál, lehet kerékpározni, túrázni, kirándulni, gombászni, horgászni, vadászni, gyógyfürdőzni. Vackorkert – fotó: vackorkert.hu Vackorkert – fotó: vackorkert.hu

8. Erdei Kisház Noszvaj

3325 Noszvaj, Síkfőkút u. 50.
Telefon: +36 20 493 6268
Email: ekhgroupnoszvaj@gmail.com
https://erdeikishaz.hu/


Kép: erdeikishaz.hu

Síkfőkút a Kánya-patak erdőkkel, hegyekkel koszorúzott völgyében található, Noszvaj üdülőterülete. Itt található az erdő közepén, a tóparton az az erdei kisház, ami magán viseli a skandináv, a retro, az industrial, az alpesi faházak stílusjegyeit némi amerikai és német beütéssel. Egyszerű, melegséget áraszt, nyugalmat és biztonságérzetet ad, s teszi ezt olyan természetességgel, hogy arra vágysz bárcsak itt maradhatnál életed végéig. Az erdei kisház mindennel fel van szerelve, ami a teljes kikapcsolódáshoz elengedhetetlen. Az erdőben, a fák között van egy melegvizes dézsa, a házban hálószoba, nagy nappali, a tetőtérben beépített franciaágy és rengeteg fény fogad. A panoráma-finn szaunából csodaszép a kilátás a tóra. Minden adott a pihenéshez. Erdei kisház, Noszvaj – fotó: erdeikishaz.hu/Facebook Erdei kisház, Noszvaj – fotó: erdeikishaz.hu/Facebook

9. Szent Orbán Erdei Wellness Fotel

2625 Kóspallag - Nagyirtáspuszta, az erdő közepén
Telefon: +36 30 722 1803 | +36 30 097 6272
Email: szentorban@szentorban.hu
https://szentorban.hu/


Kép: szentorban.hu

A Börzsöny szívében, az erdő közepén vár a 4 csillagos Szent Orbán Erdei Wellness Hotel, ami egy különleges farönk szálloda, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén. A látvány mesebeli, a wellness szolgáltatások kiválóak, az igazi, relaxáló élmények garantáltak. Télen 8 méter hosszú, 150-175 cm mély beltéri medence, nyáron 25 méteres kültéri medence, kültéri jakuzzi, beltéri finn szauna, infraszauna, gőzkabin, dézsazuhany, medence, só és aromaszoba vár. Különleges atmoszférát teremt a hotel éttermének egyedi világítása és építészeti megoldásai. Az étterem étlapján számos helyi specialitás megtalálható: szárnyasok és a halak, valamint a környező erdőkben elejtett vadfélékből (őz, szarvas, vaddisznó) készített ízletes ételek amelyekhez harmincféle bor közül válogathatsz. Börzsöny szívében, az erdő közepén vár a 4 csillagos Szent Orbán Erdei Wellness Hotel – fotó: szentorban.hu 4 csillagos Szent Orbán Erdei Wellness Hotel – fotó: szentorban.hu

10. Eden Rose Apartman

2098 Pilisszentkereszt, Pilisszántói út 5.
Telefon: +36 30 982 4623
Email: edenroseapartman@gmail.com
https://www.edenroseapartman.hu/


Kép: edenroseapartman.hu

A Pilisszentkereszten található Eden Rose romantikus panzióját mindenki imádja, aki teljes nyugalomra vágyik. Közvetlenül a Duna-Ipoly Nemzeti Park szomszédságában található az erdő határában, így a rusztikus stílusú gerendaház fedett tornácáról gyönyörű erdei panoráma tárul eléd. Egy szobából, fürdőszobából (melyből egy infraszauna nyílik) és fedett tornácból áll, 40 m2 a területe, tökéletes kikapcsolódási, pihenési lehetőséget nyújt két felnőtt részére.

Az igényes, romantikus környezet és az otthonos kényelem, a fagerendák hangulata, a sok virág, csipke, horgolások és a vintage részletek mind-mind a névadó rózsa romantikáját és eleganciáját hivatott megjeleníteni. Az Eden Rose romantikus panziója – fotó: edenroseapartman.hu A csipke a vintage részletek mind-mind a névadó rózsa romantikáját hivatott megjeleníteni.

Bízunk abban, hogy összeállításunkkal segítettünk abban, hogy te is megtaláld azt a helyet, ahol kiszakadva a mindennapokból rátalálj önmagadra.

Nézd meg a faházakról szóló videónkat:

További stílus útmutatók a DODO blogján:

Keresés