10+1 téli szállás Magyarországon, amit muszáj meglátogatnod - DODO | Designban Otthon

10+1 téli szállás Magyarországon, amit muszáj meglátogatnod

Te is imádod a téli tájat? A vakítóan hófehér, friss ropogós hóval borított városokat, hegyeket és dombokat? Ha igen, akkor hadd mutassunk 10+1 magyarországi szálláshelyet, amelyeket szinte kötelező meglátogatnod a téli időszakban! :)

Az egész éves rohanás után semmire sem vágyik jobban az ember, mint néhány olyan pihentető napra, amikor semmi dolga nincs. Amikor végre kiszabadulhat az elvárások és kötelezően elvégzendő feladatok hálójából, és a szerettei körében élvezheti a tél minden szépségét. Igen, mert a zordsága ellenére a télnek is megannyi szépsége van. De ezeket csak akkor veszed észre, ha hajlandó vagy lelassulni és megállni egy kicsit. Nincs is erre jobb helyszín, mint egy hegyvidéki vendégház vagy szállás, ahol egyaránt helyet kap a pihenés, a romantika és a wellness is. Nézd meg top 10+1 listánkat!

1. Dunakanyar: Hotel Visegrád ****

2025 Visegrád, Rév utca 15.

73 szoba, 170 férőhely

Képek: hotelvisegrad.hu

A Hotel Visegrád négycsillagos szállodája Visegrád központjában, de mégis csendes környezetben vár. Érdemes panorámás szobát választani, mert azok egy része a Dunára néz, a másik része pedig a visegrádi Fellegvárra.

A szállodának van uszodája, pezsgőfürdője, szaunái, játszótere, csúszdás gyermekmedencéje. A wellness részleg is gazdagon felszerelt, annak érdekében, hogy minél könnyebben elfeledkezhessetek a gondjaitokról és testileg-lelkileg feltöltődjetek. Emellett pedig finn- és infraszauna és medence gondoskodik a fantasztikus időtöltésről. Esős napokon sem fogtok unatkozni, hiszen a wellness programok mellett bowling, csocsó és darts csatákra is lehetőségetek van. Sőt! Vár rátok egy izgalmas, középkori lovagi torna bemutató a Palotaházban, vagy egy mennyei királyi lakoma a Visegrád-kapu szomszédságában található legendás Renaissance Étteremben.

Bővebb infóért kattints ide!

2. Pilis: Bellevue Hotel Esztergom ****

2500 Esztergom, Őrtorony utca 49.

80 szoba, 156 férőhely

Képek: bellevuehotel.hu

A Bellevue Hotel**** az első négycsillagos konferencia és wellness szálloda Esztergomban. A Duna-Ipoly Nemzeti Park határán található, a belvárostól 5 km-re fekvő Búbánatvölgyben. A hotelből csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra.

Az igényesen berendezett szobák között a földszinten 5 akadálymentesített szoba is elérhető a mozgáskorlátozott vendégek számára. A szálloda Tiffany éttermében izgalmas íz-utazást tehettek a gasztronómia világában, megkóstolhatjátok a magyar és a nemzetközi konyha specialitásait.

A wellness részlegben lévő Sellő Bárban frissen facsart gyümölcsleveket, turmixokat alkoholmentes italokat kínálnak, a Chivas Drinkbárban és Harmony Kávézóban hangulatos környezetben kóstolhattok bele az italok gazdag világába.

A wellness központban élménymedence, gyerekmedence, meleg vizes felnőtt medence, jacuzzi, finn- és bioszauna, illatkamra, valamint gőzkabin áll a rendelkezésetekre a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Bővebb infóért kattints ide!

3. Mátra: Templomvölgy Resort Mátrakeresztes

3082 Mátrakeresztes, Tóthegyes út 54.

6 szoba, 19 férőhely

Képek: booking.com

A Mátra csodaszép festői részén, erdőkkel körülvett területen található a Templomvölgy Resort Mátrakeresztes épülete. Ha szerettek síelni, akkor óriási előnyt jelent, hogy nem messze helyezkedik el a mátraszentistváni sípark (12 km-re). Elegáns nemdohányzó szobák várnak rátok, parkettás padlóval, modern fürdőszobával, minibárral, valamint a kertre vagy a hegyekre néző kilátással. A helyszínen sítároló, ingyenes wifi és ingyenes privát parkoló is van. 

A ház 2010. év elején nyitott, eredetileg 110 éve vadász-laknak építette Dr. Szohner Lajos, a MOB alapító tagja, majd 55 éven át templomként szolgált. 2015-ben az Év Szállása Szakmai Díjat Apartman Kategória/Rusztikus I.-ben szerezte meg. Ez a Budapesttől 90 km-re gyönyörű környezetben található szálláshely maga a nyugalom.

Az impozáns külső igényes belső tereket takar, a magas színvonal, a családias kiszolgálás, a finom ételek és italok a ti tetszéseteket is elnyeri majd. Reggelente svédasztalos reggelit szolgálnak fel. Az elegáns étteremben 2 fogásos menüt fogyaszthattok és még különleges diétás menü is választható.

Bővebb infóért kattints ide!

4. Mátra: Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

3242 Parádsasvár, Kossuth utca 1.

58 szoba, 116 férőhely

Képek: ksh.hu

A Kastélyhotel Sasvár Resort a Mátrában található. Egy helyen megtalálsz (majdnem) mindent, ami a passzív és aktív kikapcsolódáshoz kell: medence, víz alatti masszázs, szauna, szolárium, pezsgőfürdő, gőzfürdő vár a wellness részlegben, a magyar és nemzetközi ételeket felszolgáló, à la carte étterem pedig segít pótolni az elégetett kalóriákat. Három épületszárny közül választhattok, amelyeket föld alatti folyosó köt össze. Ezeken a folyosókon keresztül érhetitek el az elegáns élményfürdőt is.

A helyszínen van ingyenes wifi, biliárdasztal, fallabda pálya, kerékpárkölcsönző (bár ez télen elég rázós és fázós opció). A légkondicionált szobák minibárral, káddal és pezsgőfürdővel ellátott, privát fürdőszobával rendelkeznek. A Károlyi szalonban snooker asztal és csocsó is található.

Az Év Szállása 2019 - Szakmai Díj II. helyét is méltán kapta meg. A szálláshely garantáltan elegáns, kényelmes és élményekkel teli. Ha szeretnéd önmagad és a szeretteidet, megajándékozni néhány felejthetetlen nappal, érdemes ide ellátogatni.

Bővebb infóért kattints ide!

5. Zala megye: Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel Gosztola ***

8978 Gosztola, Fő út 16.

36 szoba, 92 férőhely

Képek: wellnesshotel-gosztola.hu

Friss levegőjű erdei környezetben, Magyarország nyugati szegletében, a zalai dombok között vár rátok a Gosztola Gyöngye Hotel. A szlovén-osztrák-magyar hármashatár közelében, 300 m magasan fekvő kis faluban megtalálható hotelben wellness részleg, a’la carte étterem, feng shui relaxációs kert gondoskodik majd a kellemes időtöltéskről, távol a világ lüktetésétől. Az erdők nyugalma, a természet kézzelfogható közelsége ma már privilégium. Egy kis luxus nektek is jár.

A színvonalas, családias szálloda számos szolgáltatással és programlehetőséggel vár benneteket. Kényelmes jól felszerelt szobákkal, pihentető wellness részleggel, színes környékbeli programokkal. Kirándulások az Őrségbe, Szlovéniába, Ausztriába és Horvátországba.

A wellness részlegben fedett mediterrán uszoda, pezsgőfürdő, finn- és infraszauna is található. A kültéren pedig fűtött élménymedence biztosít felejthetetlen erdei panorámát, amit kár lenne kihagyni. A különböző masszázsok és testkezelések pedig segítenek majd a relaxációban.

Bővebb infóért kattints ide!

6. Mecsek: Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda Komló ****

7300 Sikonda, Fürdő utca 5.

77 szoba, 180 férőhely

Képek: ambient.accenthotels.com

Magyarország első illat- és wellness hoteljébe is érdemes ellátogatni. A négycsillagos Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda**** a Mecsek festői völgyében, Pécstől 19 km-re található. Beltéri és kültéri medencékkel, szauna-parkkal és az egyetlen magyar parfümőr, Zólyomi Zsolt illat szelekciójával kedveskednek az odalátogatóknak. Ráadásul a Superior illatszobákban kiválaszthatjátok a hozzátok leginkább illő illatot!

A hotel a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült és most 2021. október 1-től egy nagyszabású beruházásnak köszönhetően megújult. A kültéri élménymedence és teljesen átalakított belső medence- és emeleti szaunatér, tetőterasz kültéri jacuzzival és szaunával, valamint sószoba teszi teljessé a kikapcsolódást.

Bővebb infóért kattints ide!

7. Zemplén: Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments Nagyhuta ***

3994 Nagyhuta, Kőkapu utca 2.

33 szoba, 90 férőhely

Képek: kokapu.hu

Ha garantáltan szeretnétek kipihenni a hétköznapok fáradalmait, akkor erre a legalkalmasabb helyek egyike a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotel. A sziklaszirten magasodó Vadászkastélyban igényesen berendezett, napjaink minden luxusával felszerelt lakosztályok is találhatóak, ahonnan a kilátás a környező hegyekre és a méregzöld víztükrű horgász- és csónakázó tóra páratlan szépségű. Itt tartózkodni igazi időutazás, a főúri hangulatban a Károlyi grófok stílusa keveredik napjaink kényelmével.

A Vadászkastély környezetébe harmonikusan illeszkedve található a Hotel Kőkapu, melyben 23 kényelmes és jól felszerelt szoba várja a vendégeket. Innen indulhattok felfedezőútra: vadregényes, de mégis romantikus erdei sétákra, és élvezhetitek a természet szépségét, frissességét. Bebarangolhatjátok a Károlyiak volt erdőbirtokát, utazhattok az erdei kisvasúttal, de terepjárós kirándulásra is elmehettek.

A téli sportok szerelmeseinek a síelés, sífutás, szánkózás és korcsolyázás a tavon kellemes időtöltést jelenthet. Az étteremben igazi erdei hangulat vár benneteket: falburkolatok, díszítések, faragott bútorok és kiváló minőségű alapanyagokból elkészített ízletes tájjellegű ételek közül választhattok. 

A szállás kínálatot a rönkházak és az apartmanok épületei teszik teljessé, hiszen ezeknek köszönhetően minden korosztály számára elérhetővé válik a hegyvidéki pihenés élménye. Nélkülözik ugyan a Hotel és a Vadászkastély nyújtotta luxust, de pontosan ez adja a romantikáját az itt tartózkodásnak.

Bővebb infóért kattints ide!

8. Bükk: Hunguest Hotel Palota Lillafüred **** +superior

3517 Lillafüred, Erzsébet sétány 1.

131 szoba, 265 férőhely

Képek: hunguesthotels.hu

Hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred, ami Miskolctól 10 km-re, a Bükk-hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben található. A Hunguest Hotel Palota Lillafüred **** +superiorból varázslatos kilátás nyílik a Szinva-patak völgyére és a Hámori-tóra, amit még tovább fokoz a közvetlen közelben csobogó Szinva-pata. Az eklektikus stílusú kastélyt 1927-30 között építették, élő zenés reggelijeivel, történelmi kiállításával és egyedi miliőjével visszarepít benneteket is az időben, nosztalgikus időutazásra csábítva. Nem hiába nyerte el Az Év Szállása 2019 - Szakmai Díj I. helyét. A Palotaszálló egyaránt teremt ideális helyszínt céges rendezvényeknek és családi eseményeknek is. 

A szálloda konyhája igazi gasztronómiai élményt biztosít: hazai, regionális és nemzetközi fogásokkal, szezonális ízekkel. A klimatikus gyógyhelyként számon tartott szálloda wellness- és fürdőrészlege 10 m-es feszített víztükrű medencével, élménymedencével, szabadtéri- és beltéri medencével, szaunával, gőzfürdővel, sókamrával biztosít lazítást és felfrissülést a vendégek számára.

A közelben számtalan program és látnivaló vár: a Lillafüredi vízesés, a Hámori tó, a Függőkert, a mésztufa barlangok, a pisztrángtelep, az őskohó, a Lillafüredi Libegő, családi élménypark és ezernyi élmény.

Bővebb infóért kattints ide!

9. Visegrád: Silvanus Konferencia és Sport Hotel Visegrád ****

2025 Visegrád, Panoráma út 2.

144 szoba, 300 férőhely

Képek: hotelsilvanus.hu

A Hotel Silvanus nyáron impozáns látványt nyújtó környezete télen is csodaszép. A visegrádi vártól 300 méterre lévő, domboldalba épült szállodából panorámás kilátás nyílik a Dunára. Lehetőségetek van dartsozni, biliárdozni és tekézni, de edzhettek is a wellness részlegen vagy lazíthattok a tágas teraszon. Szauna, gőzfürdő, lábfürdő, sókamra, aromaterápiás kamra, úszómedencék és pezsgőfürdő szolgálja a feltöltődéseteket, de kérésre masszázskezelések is rendelkezésre állnak.

Minden nap svédasztalos reggelit fogyaszthattok, valamint a díjnyertes étteremben ebédelhettek és vacsorázhattok. A gyermekeket játszótér várja.

Bővebb infóért kattints ide!

10. Mátra: Hotel Narád & Park Mátraszentimre ****

3235 Mátraszentimre, Narád utca 6.

51 szoba, 112 férőhely

Képek: narad.accenthotels.com

A 810 m-es magasságban, gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el a Hotel Narád & Park, Mátraszentimre egyetlen négycsillagos, minőségi szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye. A közeli túra útvonalon haladva gyönyörködhetünk Galyatető és a Kékes panorámájában, tiszta időben pedig a mátraszentlászlói Vöröskő-kilátóból felfedezhetőek a Tátra csúcsai. A szálloda parkjából közvetlen sétaút vezet a Narád patakhoz egy gyönyörű őstölgyesen keresztül. 

A közel 130 fő befogadására alkalmas Panoráma Étteremben nemcsak a hagyományos és szlovák ízvilággal fognak elkápráztatni, hanem a kilátással is. Előzetes egyeztetés után speciális étrend is kérhető (gluténmentes, vegetáriánus, laktózmentes stb.). A kikapcsolódást 350 négyzetméteres wellness részleg fogja biztosítani: beltéri medencék, élményelemek, az infra- és a finn szauna, a gyermekmedence csúszdája és a tepidárium, illetve úszómedence garantálja az élményekkel való feltöltődést. 

Bővebb infóért kattints ide!

+1 Erdei szállás: Vackorkert

Képek: vackorkert.hu

Ha egy olyan helyre vágytok, ahol a tévénézést a könyvolvasás és a zavartalan beszélgetés váltja fel, akkor a Vackorkert pontosan ilyen. A Mátra keleti lábánál fekvő szállás ugyanis maga a természet A 4 különálló kis kuckó lényegében jól felszerelt apartman: a Homoktövis 48 nm-es, a Vadkörte, a Fagyöngy és az Aranyvessző 45 nm-es.

A hely szinte mesebeli hangulatot sugároz, ami nagyon távol esik a nagy hotelek személytelen szállodai szobáitól. Lélegzetelállító napnyugták, kristálytiszta levegő, madárcsicsergés, amelyek mind-mind páratlan élmények egy városhoz szokott ember számára.

Bővebb infóért kattints ide!

Reméljük, hogy nektek is annyira tetszett összeállításunk mint nekünk, hiszen ezek a szállások egytől egyig csodásak. Természetesen ezek mellett még sok-sok álombéli szálláshely található hazánkban, ezért ha kedvenceteket kihagytuk a listából, osszátok meg velünk és kibővítjük! :)

További kapcsolódó tartalom a DODO blogján:

Egyéb források:

  • blog.szallas.hu
  • travelo.hu
  • booking.com

Keresés