Hogyan adj karaktert az otthonodnak - DODO | Designban Otthon

Hogyan adj karaktert az otthonodnak

Bizonyára Te is jártál már olyan lakásban, amiről az volt a benyomásod, hogy szép-szép, de valahogy nem az igazi, nem fog meg túlságosan. Sajnos elég sok lakásról mondható el ugyanez, aminek leginkább az az oka, hogy kiváló ízléssel rendezik be, nagyon harmonikus összhatást elérve, egymáshoz passzoló bútorokkal, épp csak egyetlen dolgot felejtenek ki az összképből: a stílust és a karaktert.

Azt, amitől a lakás nemcsak egy lakberendező magazin címlapfotója lesz, hanem egy otthon, ami tükrözi a benne lakók stílusát, ízlésvilágát. Ez az a lakásodban, ami igazán Te vagy, ez az az elem, ami az otthonodat különlegessé fogja tenni, és amitől nem csak egy random berendezett lakhely lesz, hanem a Te saját fészked. Ha szeretnél különleges darabok közül válogatni, akkor kattints ide, mert összegyűjtöttük a legfeltűnöbb és legmenőbb bútorokat!

Hogyan adj karaktert az otthonodnak

Kell az egyediség, de azért csak óvatosan!

Mielőtt az előbbieken felbuzdulva rohannál, és összevásárolnál mindenféle egyedinek tartott berendezési tárgyat az otthonodba, szeretnénk kiemelni, hogy a kevesebb itt is több. Ha elkezdesz összeválogatni különböző karakteres bútorokat, és mindegyiket bezsúfolod a lakásodba, inkább szedett-vedettnek fog tűnni, mint egy stílusos otthonnak. Meg kell lennie az alapkoncepciónak, és egy-egy karakteresebb bútort érdemes választani, amivel megadod azt a pluszt, ami miatt az ember, ha belép az adott helyiségbe, WOW! érzés fogja el.

Egyébként az úgynevezett tökéletlenségnek is megvan a maga romantikája. Azonban ezt sem fogod tudni magadénak érezni, hogyha nincs egy sziklaszilárd kiindulópontod a lakásod berendezését illetően. A példákkal szembemenő stíusról ebben a cikkünkben olvashatsz néhány érdekességet.

Hogyan adj karaktert az otthonodnak

Mi adhatja meg ezt a karaktert?

Ez az a kérdés, amire nincsen egységes válasz, hiszen az, hogy kinek mi számít figyelemfelkeltőnek, illetve kinél mi az, amire azt mondja, hogy ez igazán jól néz ki, az teljesen változó.

Lehet, hogy a visszafogott, szürkés színvilágú nappaliban egy szeder színű kanapé lesz az, ami magára vonzza a tekinteteket, mert annyira kontrasztos, és mégis annyira passzol. Lehet, hogy az egyébként minimalista stílusban berendezett előszobában egy antik tükör lesz, ami megadja a különleges érzést, de az is előfordulhat, hogy a modern hálószobádban egy rusztikus, vintage íróasztal lesz az, ami kellemesen kitűnik a környezetéből.

Az, hogy mi lesz a lakás fűszere, függ tehát egyrészt, az egyéni ízléstől, másrészt, magától a környezettől is. Fontos, hogy olyasmi legyen, ami neked tetszik, amit Te magadénak érzel, de ne simuljon bele teljesen az adott helyiség hangulatába, a többi berendezési tárgy közé.

Hogyan adj karaktert az otthonodnak

Csapongj lazán!

Már régen megdőlt az a lakberendezési elve, mely szerint mereven kell alkalmazkodni egy stílushoz egy helyiségen belül. Természetesen azért nem célszerű ész nélkül összedobálni mindenféle bútorokat, de egyáltalán nem baj, ha van egy-egy olyan darab, ami kicsit kilóg a koncepcióból, mert ez az, ami miatt az adott helyiségnek sajátos karaktere lesz.

Nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat, gondold végig, hogy mi az, ami tetszik neked, és mi az, amire szívesen irányítanád a nálad vendégeskedők figyelmét a lakásodon belül! Ne félj akár merész ötleteket is megvalósítani, hiszen a lakásod ezektől lesz olyan, amilyen Te magad is vagy!

Mi pedig abban vagyunk 100%-ig a segítségedre, hogy olyan bútorokat választhass, melyekről mindig is álmodtál. Nézz körül nálunk, kérd a segítségünket és válaszd ki a kedvence(i)det!

Keresés