Ismerd meg a boxspring ágyakat és matracokat! - DODO | Designban Otthon

Ismerd meg a boxspring ágyakat és matracokat!

A luxusminőségű boxspring ágyak és matracok az elmúlt években váltak leginkább népszerűvé. A hotelek és szállodák után már egyre több otthonban is megtalálhatóak különleges, strapabíró kialakításuk miatt.


BE ANATOMIC boxspring ágyak

Mi az a boxspring ágy? Avagy a boxspring ágyak története

A boxspring ágyat a brit Vispring manufaktúra találta fel, ezzel alapjaiban változtatva meg az ágykészítés fejlődését. A boxspring ágyak először Angliában, fokozatosan a skandináv és a mai Benelux államok területén jelentek meg, majd az arisztokrácia kiváltságává váltak. Mivel nemes anyagok felhasználásával készültek, (gyapjú, kasmír, lószőr), nagyon drágák voltak. Tömeges elterjedésük Európa más országaiban csak a XIX. század környékére tehető. A valódi boxspring ágy optimális alátámasztást nyújt és a test vonalához tökéletesen alkalmazkodik. A boxspring ágyak maximális kényelmet és luxust nyújtanak.

Az évtizedek során már számos gyártó átvette a boxspring ágyak készítésének technológiáját, tömeggyártással és különböző szintetikus alapanyagokkal kísérletezve, de a legkényelmesebb boxspring ágyak csakis az évszázados tradíciók mentén, aprólékos munkával készülnek, a legfinomabb természetes alapanyagokból.

Készítői közül kiemelkednek azon kézműves manufaktúrák, ahol az ágyakat 100 éves tradíciók mentén készítik a legfinomabb természetes alapanyagok felhasználásával. Ezen anyagok puhasága, lágy tapintása, a lélegző gyapjú, kasmír, lószőr, mohair, és selyem rétegek szabályozni fogják a páratartalmat és hőmérsékletet, ezzel garantálva az éjszakai nyugodt pihenést. Európában Anglia a boxspring ágyak készítésének a fellegvára.


A skandináv helyiségünkben található BE CHILL boxspring ágy 160x200 cm

Miért a boxspring?

A válasz egyszerű: mert nem mindegy, hogy hol és hogy alszunk… Mivel az életünk legalább egyharmadát átalusszuk, ezért ez túlságosan sok idő ahhoz, hogy azt ne minőségi alvással töltsük el. A boxspring ágyak a szerkezetüket tekintve a legstabilabb, legmasszívabb ágy-rendszerrel rendelkeznek, olyannal, amely hosszútávon ellenáll a nagy terheléseknek is. Mivel az ágyszerkezet magasabban tartja a matracot, így jobb minőségű alvást és kényelmi szintet biztosít. Ráadásul előnyös higiéniai szempontból is, hiszen a matracot távol tartja a padló szennyeződéseitől.

A boxspring ágy és matrac kombinációja amellett, hogy rugós maggal rendelkezve kiváló stabilitást és extra kényelmet biztosít, garantálja a minőségi és pihentető alvás optimális feltételeit. A boxspring ágyak emellett higiéniai szempontból is rendkívül előnyösek, mert a hagyományos matracoktól eltérően a boxspring matracok belseje javarészt üres, levegős, mert azt rugók töltik ki. Emiatt az izzadságot, a port, nem nyelik magukba és sokkal könnyebb a tisztításuk is.

A boxspring ágy felépítése

A boxspring ágy napjainkban a legkifinomultabb, legkényelmesebb ágyrendszernek számít. Nem véletlenül. A Revor International Kft. által is gyártott boxspring ágyak és matracok népszerűsége töretlen, amit egyedi és innovatív felépítésének köszönhet. Ezért választottuk mi is őket és boxspring ágyaikat, ugyanis bár árban magasabbak, viszont kvalitásban is rendkívül kiemelkedőek. A boxspring ágyak a szerkezetükben lényegesen eltérnek a hagyományos ágytípusoktól.

A boxspring ágy a szerkezeti kialakítását tekintve 3 elemből épül fel:

  • Alul van a kárpitozott ágykeret, azaz box. Ez adja az ágy stabilitását, ez az ágy egyik legfontosabb eleme. Ez erős masszív fa vázból áll, ez viseli a teher legnagyobb részét.
  • Középen helyezkedik el a magas extra-rugós matrac. A matrac több zónára osztható, így tökéletes támaszt, megfelelő nyomás elosztást, egyenletes fekvőfelületet biztosít, miközben rugalmasan követi a test vonalát. Egyes gyártóknák a klasszikus táskarugós matracok mellett elérhetőek habszivacs, gélhab, hideghab, memory és latex matracok is.
  • A legfelső záróeleme a fedőmatrac (topper), ami amellett, hogy fokozza a kényelmet, az ágyat is megvédi a szennyeződésektől. Ez a top pillow réteg növeli a komfortérzet, mert érzetre sokkal puhább a hagyományos matracnál. Kis súlyának köszönhetően könnyen szellőztethető, ráadásul cipzáras huzatot is tartalmaz, amely mosható.


A loft helyiségünkben található CITYBOX boxspring ágy 160 x 200 cm

Miből áll egy boxspring ágy szett?

A boxspring ágy szett részei:

Box

Ezek a kárpitozott boxok az ágy alapját képezik, lehetnek fixek vagy elektromosak. Az elektromos változatok több pont mentén mozgásra is képesek. Többféle magasságban és stílusban elérhetőek. Léteznek ágyneműtartós vagy fiókos változatban is.

Matracok / topperek

Ezek is lényeges elemek, a minőségi alvás nélkülözhetetlen hozzávalói. A matracok elérhetőek többféle méretben. Létezik például 90 x 200 cm matrac, és 70 x 200 cm matrac is, de választhattok franciaágyra való, azaz 160 x 200 cm, vagy 180 x 200 cm méretű matracot is.


ALLISON MEMORY DELUXE matrac - A puhább fekvőfelület kedvelői számára. 7 zónára osztott táskarugós maggal rendelkezik, mely tökéletes alátámasztást nyújt az egész test számára. A matrac alsó és felső rétegét 4-4 cm vastag memóriahab alkotja. Az extra kényelem érdekében a matrachuzat alsó és felső rétege 2,5-2,5 cm puha habszivaccsal van steppelve. A huzat cipzáros, levehető. A matrac teljesen szimmetrikus, forgatható így mindkét oldala teljes értékűen használható. A forgatás a hosszú oldalak mentén elhelyezett fogantyúk segítségével igazán könnyen megvalósítható.

A Revor International kft. matracai között több típust is találtok, amelyekből mindenki ki tudja választani a számára megfelelőt. Vannak puhább, keményebb és memóriahabos matracok, de nem ebben rejlik a különlegességük. A legtöbb matrac ugyanis 7 ergonomikus komfort zónával rendelkezik, hogy maximálisan igazodjon a test különböző súlyú, sűrűségű részeihez, ez által biztosítva ezt a kiemelkedő komfortérzetet. Minden matracon van típustól függően egy 2-5 cm alsó és felső alátámasztó réteg, illetve maga a huzat is egy 1-2,5 cm szivaccsal steppelt rész.

Vannak olyan matracok, amik huzattal is választhatók, ami azért is nagyon jó, mert így lehet ugyanolyan borítást választani rá, mint amilyen maga az ágy.


FINLAND huzatos matrac

A boxspring ágy fekvőfelületének magassága minimum 55 cm a fedőmatraccal együtt (de lehet ettől magasabb is), ez a magasság kíméli a gerincet, mert megkönnyíti a lefekvést és felkelést. A boxspring megfelelő alátámasztást nyújt, kíméli annak a terhelését és ezzel biztosítja a matrac hosszabb élettartamát, megelőzve annak az idő előtti elhasználódását. A boxspring a matracra nehezedő nyomást hatékonyan elosztja, eközben elegendő rugalmasságot és tartósságot biztosít az ágynak.

A boxspring ágyak esetében a matrac az ágykeretbe épített rugó rendszeren helyezkedik el, így nem kell tartanod annak a meghibásodásától. Viszont az ágyrácsok a hagyományos ágyaknál betörhetnek, beszakadhatnak, vagy berepedhetnek.

Lábak

Nagyon fontos részei a szettnek, ezek biztosítják, hogy legyen hely a padló és a doboz között és ideális legyen ágy klíma (szellőzés). Készülhetnek fából, acélból, vasból vagy műanyagból.

Fejtámla

A megfelelően kiválasztott ágytámla, akár a szobád ékessége is lehet. Nagyon stabil szerkezet, amely mind az ülő, mind a fekvő pozícióban támaszt biztosít. Vannak fixen, nem variálható fejtámlájú boxspring ágyak is a kínálatunkban, de a Revor esetében minden ágyhoz vannak alternatívák. Ezek a fejtámlák különböző stílusúak, így tudsz választani modern, loft, skandináv vagy épp csajosabb, glamour stílusú otthonba illő támlát is. 

Egyéb kiegészítők

A Revornál gyártott boxspring ágyakhoz kérhetőek éjjeliszekrények is, amelyek természetesen ugyanazzal a borítással készülnek el, mint az ágyak szövetei. Így egy tökéletes szettet is megvásárolhatsz, amely minden részletében passzol egymáshoz!

A boxspring ágy előnyei

Miután megismerkedtünk a boxspring ágyak szerkezetével, nézzük meg részletesebben, hogy milyen előnyökkel jár, ha ilyen fekvőhelyen hajtod álomra a fejed. A boxspring ágy előnyei:

  • A boxspring ágy napjaink legkényelmesebb és legkifinomultabb ágyrendszerének számít - luxus szinten élvezheted minden nap az alvást.
  • Dinamikus alátámasztást nyújt a gerincnek, tökéletesen alkalmazkodik a test vonalához, így nem kell reggelente hát vagy nyakfájással ébredni.
  • Nem nyikorog, mint az ágyráccsal rendelkező hagyományos fekhelyek.
  • Magasságának köszönhetően könnyebbé teszi a lefekvést és a felkelést - kímélve ezzel a gerincoszlopot.
  • Időseknek, várandós nőknek, mozgásszervi problémákkal küzdőknek is ideális választás.
  • Segíti a vérkeringést.
  • Stabil szerkezet, ami a fokozott terhelésnek is ellenáll.
  • Többrétegű rendszere miatt minimalizálja a matrac kopását, növelve annak élettartamát.
  • Elegáns, esztétikus, designos, többféle színben és méretben áll rendelkezésre. Rengeteg alapverzió választható, de teljesen személyre is szabható, így olyan boxspring ágyat vásárolhatsz, amilyet elképzeltél.
  • A természetes boxspring ágy optimális feltételeket teremt az alvásban - jól szellőzik, száraz, hűvös, porszegényebb környezetet teremt (ezzel a poratkákat is távol tartja).
  • Tartós, hosszú távra tervezett megoldást jelent a pihentető alvás elérésében.
  • Ágyneműtartós változatai hatalmas tároló kapacitást biztosítanak - akár ruhákat, könyveket is tárolhatsz bennük.


Az organikus helyiségben található BE RELAX boxspring ágy 160 x 200 cm

Milyen ágyakat és matracokat próbálhattok ki XI. kerületi bemutatótermünkben? 

Loft helyiség

Glamour helyiség

Art déco helyiség

Organikus helyiség

Skandináv helyiség

Elektromos boxspring ágyak

A Revor International Kft. nemcsak fix, hanem elektromos boxspring ágyakat is gyárt, amelyek tovább növelik a komfort és a luxus érzetet is, amiket különböző beállítási lehetőségek segítik.


Az elektromos boxspring ágy szerkezete

Hogyan működik az elektromos boxspring ágy?

Az elektromos boxspring ágyak esetében vezeték nélküli távirányítóval vagy mobiltelefonos applikációval egyszerűen megválaszthatod a számodra legkényelmesebb pozíciót. Nincs más dolgod, mint elvégezni néhány egyszerű beállítást, és máris élvezheted a 100%-ban testhezálló, tökéletes kényelmet. Ahhoz pedig, hogy pozíciót válts, még az ágyból sem kell felkelned. Az elektromos boxspring ágyak egyedülálló funkcionalitásuknak köszönhetően egyszerre garantálják a maximális nagyobb komfortérzetet és a tökéletes tartáson keresztül a szervezet számára szükséges, egészséges pihenést.

Kiknek ajánlott leginkább az elektromos boxspring ágy?

Az elektromos boxspring ágy leginkább azoknak ajánlott, akik számára a kényelem, a minőségi pihenés és az egészség mindennél fontosabb. Egy elektromos boxspring ágy személyre szabható beállításaival segít abban, hogy luxuskörülmények közt dőlhessünk hátra, és akár saját otthonunkban is úgy érezzük magunkat, mintha csak egy wellness hotelben lennénk. Igazi exkluzív bútordarab, mely minden otthont képes lakályosabbá tenni, és segít abban, hogy a megfelelő pihenésnek köszönhetően a hétköznapok során is kihozhasd magadból a maximumot.

    Miért vásárolj fix vagy elektromos boxspring ágyat?

    Ha célod a tökéletes és pihentető alvás, akkor mindenképpen. A boxspring ágyak hozzájárulnak az egészséghez, a minőségi pihenéshez és a kényelemhez. Ha te is szereted az elegáns bútorokat, exkluzív egyediséget, és igazi alvás-élményt keresel, akkor ne habozz, szerezz be egy boxspring ágyat magadnak! Hidd el: nem fogod megbánni!

    Webshopunkban is ki tudod választani a számodra tökéletes ágyat, de bemutatótermünkben is segítünk összeállítani. Címünk: 1119 Budapest, Petzvál József utca 46-48., Galaxy irodaház földszint

    További kapcsolódó tartalom a DODO blogján:

    További kapcsolódó tartalom a DODO YouTube csatornájáról:

    Keresés