Artepetra Interior Design - DODO | Designban Otthon
Artepetra Interior Design

Artepetra Interior Design

Gyerkes-Molnár Petra

Területileg hol vállalsz projekteket?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Építésznek tanultam, de tervezésben csupán fél évet töltöttem. Úgy hozta a sors, hogy lehetőségem nyílt egy fiatal, innovatív generálkivitelező céghez csatlakozni, mint kivitelezési előkészítő. 16 évet töltöttem el ezen a területen, ahol lehetőségem nyílt csarnoképületek, irodaházak kivitelezésének lebonyolítására, részt vehettem ipari park fejlesztésében, próbára tettem magam hotel projektek menedzselésében. A tervezés, kreativitás iránti vágyam azonban olyan erős lett, hogy 2018-tól szabadidőmben elkezdtem workshopokat látogatni, ismereteimet tovább fejleszteni, majd térszervezési, enteriőrtervezési feladatokkal foglalkozni.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Ami a szemnek jó, az a léleknek is. Ehhez pedig kell valami régi és valami új is, hogy a kapcsolódások megtörténhessenek test és lélek, tér és ember között.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

2018 évtől kezdve hobbi szinten űztem az enteriőrtervezést. Eleinte térszervezési feladatokba kapcsolódtam be, ott ahol szükség volt a terek minél praktikusabb kihasználása, funkcionális tartalommal való megtöltése. Később már egyedi bútorokat, konyhákat terveztem, majd érkezett az első teljes lakás átalakítási feladat. Azóta iroda- , családiház átalakítás, kozmetikai szalon, nyaraló enteriőrtervekkel is bővült a tapasztalatom. 2022-ben döntöttem el, hogy a hobbit hivatássá emelem, így létrehoztam saját vállalkozásomat.

Milyen veled a munka?

Az első személyes találkozás alkalmával, mely praktikusan a tervezéssel érintett helyszín bejárásával történik, felmérem ügyfelem pontos igényét, melyhez fontos tudnom, hogy mit szeret és mit nem tart praktikusnak jelenlegi környezetében, mi az ami hiányzik a mindennapokból. Az ismeretek birtokában vázlattervek és moodboardok bemutatásával igyekszem megtalálni az ügyfél számára ideális koncepciót. Amint kialakult a megfelelő enteriőr, melyhez 3D látványtervek nyújtanak segítséget, elkészülnek a kiviteli tervek, elektromos- és gépész koncepciótervek, burkolatkiosztási-, egyedi bútor tervek. Igény esetén ügyfeleim számára komplett konszignációs lista készül beszerzési helyek megjelölésével, személyes anyagválasztási lehetőséggel, szakiparosok ajánlásával, pályáztatásával.

Keresés