Drimmer Kati Interior - DODO | Designban Otthon
Drimmer Kati Interior

Drimmer Kati Interior

Drimmer Kati

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

A lakberendezésben annyi kreativitás, emberi kapcsolatok, szépség, újdonság és igényesség van, ami miatt minden munkánál még mindig érzem azt az izgatottságot, kíváncsiságot, mint 20 évvel ezelőtt. Élvezem az alkotás minden fázisát a kitalálástól a tervezésen át a megvalósításig. Imádok tervezni, éjjel-nappali ezt csinálom, ha éppen nem a terveket gyártom, akkor keresem az új, praktikus megoldásokat, új anyagokat, bújom a különböző weboldalakat, figyelem a trendeket, kiállításokra, termékbemutatókra, gyárlátogatásokra járok. Legtöbbször egy szintén lakberendező barátnőmmel közösen tervezünk, alkotunk, minden munkánknál erősítjük és kiegészítjük egymást. Ez egyben az egyik kulcsa a sikerünknek. Több szemszögből látjuk a feladatokat és több ötlet, megoldási javaslat kerül a felszínre, amitől egy-egy munka végén azt érezzük, hogy maximálisan kiaknáztuk a belső terekben rejlő lehetőségeket. Kedvenc megbízásaim azok, amelyekben hagynak teret a fantáziámnak és természetesen a megrendelő személyiségét figyelembe véve valami egyedi dolgot alkothatok. Hiszek az egyediségben, a személyre szóló kialakításban, abban, hogy egy lakás vagy ház attól lesz személyes, hogy a benne élőkre jellemző tárgyak, színek töltik meg tartalommal a falak által határolt tereket. Nem riadok vissza az egyedi tárgyak elkészítésétől sem, gyakran magam tervezem és készítem vagy készíttetem el az adott térbe illő, egyedi berendezési tárgyat, vagy éppen ülök a varrógéphez, kárpitozok, mikor mire van szükség. Megbízóim között tudhatok amerikai, francia és olasz ügyfeleket is, szívesen vállalok megbízásokat országszerte és a környező országokban is.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket. (Márai Sándor: Az igazi)

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Nem egyenes úton jutottam el a lakberendezésig. Felnőtt életem elején olasz, angol és francia tolmácsként, idegenvezetőként egy utazási irodában, majd az Amerikai Követségen protokoll felelősként dolgoztam, később egy nemzetközi diákcsere szervezet vezetője voltam. Közben elvégeztem a Humán Erőforrás Manager szakot a Pécsi Egyetemen, ezután trénerként dolgoztam a nonprofit szektorban ill. egy hipermarket láncnál. A lakberendezéssel 2002 óta foglalkozom, 2004-ben végeztem a Junior Art Lakberendező Iskolát és azóta sem tértem le erről az útról. Az elmúlt években lehetőségem volt többek között kiállítási standot, fodrászüzletet, tv stúdiót, kis és nagy lakásokat, családi házakat, tetőteret tervezni és berendezni. 2021-ben csatlakoztam a Pallas 70 oktatói csapatához, így nem csak művelem, de oktatom is a szakmát. Az elmúlt 20 év alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem, sokat tanultam a különböző anyagokról, műszaki megoldásokról. Örülök, hogy megoszthatom ezeket hozzám hasonlóan lelkes és kíváncsi emberekkel.

Évente hány projektet fejezel be?

Több, mint 12 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

1. Megismerem a helyszínt, annak adottságait, ügyfelemmel alaposan átbeszéljük a fontosabb tervezési igényeket és szempontokat. 2. Elkészítem a vázlatterveket, amelyekről többször konzultálunk. Színes, 3D-s látványtervek, fotók segítségével bemutatom a design koncepciómat. Helyiségenként több változatot készítek, bemutatom a lehetséges térszervezési és berendezési opciókat. Addig alakítom, amíg ki nem alakul a végleges terv, amivel mindenki azonosulni tud. 3. A végleges tervet minden részletig kidolgozom, meghatározom az anyagokat, színeket, elkészítem a kivitelezési terveket (gépészet, világítás, burkolat, bútorok, stb.) 4. A megvalósítási fázisban konzultálok a kivitelezést végző szakemberekkel, felkutatom a berendezési tárgyak, lámpák, szaniterek, burkolatok, stb. beszerzési forrásait, koordinálom azok megrendelését,kiszállításá, ezzel sok időt és energiát takarítok meg a megbízóim számára.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Igyekszem minden térszervezési lehetőséget megtalálni, kidolgozni, mindig szem előtt tartom a megbízóim igényeit, keresem a praktikus, megoldásokat, a költségkímélő lehetőségeket. Fontosnak tartom, hogy megvalósítható terveket készítsek, a berendezési tárgyak könnyen beszerezhetőek, vagy legyárthatóak, az egyedi megoldásaim műszakilag megvalósíthatóak legyenek. Törekszem a legjobb helykihasználásra, a harmónia és az egyensúly megtartására mind a színek, minták, formák, mind berendezési tárgyak tekintetében. Szeretem a szimmetriát, az egyedi, akár saját tervezésű tapétákat, nagy hangsúlyt fektetek a részletekre, a színösszeállításra és a változatos anyaghasználatra.

Mi az, amire büszke vagy?

Több szakmai cikket írtam különböző magazinokba, pl. Otthonok és Kertek, Lakáskultúra, stb.

Keresés