Lehoczky Léna Design - Lehocky Léna - DODO | Designban Otthon
Lehoczky Léna Design - Lehocky Léna

Lehoczky Léna Design - Lehocky Léna

Lehoczky Léna

Milyen szolgáltatásokkal tudod segíteni ügyfeleidet?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

A kezem közül kikerülő lakások szeretet- és életteliek, igényes stílus, finom ízlésesség és elegancia jellemző rájuk. Belépnek oda ismerősök, barátok, megrendelők és vevők – és beleszeretnek. Az otthon a megnyugvásunk helyszíne. A feng shui elmélete szerint az otthonunkba a bejárati ajtón keresztül lépnek be a támogató energiák, így figyelek arra is, hogy szép és rendezett legyen az előszoba.Szeretem, ha nagy a családi, közösségi tér, a nappali-étkező-konyha funkciókban. Vallom, hogy a ház szíve a családi étkező asztal, ahol mindent meg tudunk beszélni. Fontos, hogy önmagunk is lehessünk otthon – a saját szobánk, egy kis zug, az intim szféránk ugyanúgy alapja a kiegyensúlyozott lelkiállapotunknak. Az irodákban minden négyzetcentiméter összhangban van a vállalati arculattal, továbbá figyelünk az ügyfélélményre, a dolgozói motivációra, a munkáltatói márka értékeinek kommunikációjára. Vállalkozások márkáit fejlesztem tovább azáltal, hogy az esztétikus, praktikus és kényelmes munkahely a vállalat magas professzionalizmusát, értékrendjét sugallja ügyfelek és dolgozók számára. A minimáltól a mid century designon át a rusztikusig szívesen alkotok bármilyen stílusban, akár kombinálom is azokat az eklektika jegyében. Az ügyfeleimből indulok ki, meghallom igényeiket, meglátom stílusukat, megértem életvitelüket. Egymást inspirálva közösen alkotjuk meg az élhető, praktikus, harmonikus otthont. Ügyfeleim életébe nyerek bepillantást, és azon vagyok, hogy életüket a kedvesség energiájával megtámogatva egy még magasabb szintre emeljem. Sok olyan ötletet mutatok, amelytől megdobban a szív - hisz szeretetből árad minden belőlem.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Beleszeretős otthonokat, menő irodákat, gyönyörű szalonokat, különleges kávézókat tervezek és alkotok.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Az első lépést 2005-ben tettem meg, amikor beiratkoztam egy lakberendezési tanfolyamra. Ezt több képzés és workshop követte, itthon, Angliában és a New York Institute of Art + Design iskolájában. Közben 2012-ben megalapítottam saját márkámat, Lenoushka néven először lakástextil kollekciók tervezésébe és gyártásába fogtam bele, és onnan haladtam tovább a klasszikus lakberendezés, a Lehoczky Léna Design irányába. Mára elmondhatom, hogy számos otthon, iroda, szalon megalkotásán dolgoztam.

Évente hány projektet fejezel be?

7-8 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Kompozícióban gondolkodom. Egyensúlyt hozok létre a terekben, játszva hangsúlyokkal, méretekkel, elhelyezéssel, színekkel, formákkal, bútorokkal, kiegészítőkkel, burkolatokkal, világítással. Fókuszpontok megalkotására törekszem az egyes helyiségekben. Motívumokat, színeket szeretek következetesen végigvinni az enteriőrben. Sokféle színt, színkombinációt szeretek, és vonzanak a bátor, látványos megoldások, a váratlan ötletek. A módszereim közé tartozik, hogy ráhangolódom az ügyfél személyiségére, színtípusára, ízlésére, élethelyzetére, és így adok javaslatokat, dolgozunk/alkotunk együtt.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Házak és lakások esetében a kifinomult ízlés, intelligens és kedves attitűd, komplex szervezőkészség. Irodák esetében nagyon hasznos a marketing tudásom, az arculatfejlesztési tapasztalatom.

Mi az, amire büszke vagy?

2021. december - OTTHON Magazin címlap és lakás-riport; 2020. TV2 Újratervezés 2-3. évad - vezető tervező, designer; 2016. december - A Mi Otthonunk lakás-riport; 2016. ősz - Kiskegyed Otthona lakásriport; 2013. október - Kiskegyed Otthona Lakásriport; Nők Lapja - 2013. január riport

Keresés