Mindenüttjóde - Kiss Gabi - DODO | Designban Otthon
Mindenüttjóde - Kiss Gabi

Mindenüttjóde - Kiss Gabi

Kiss Gabriella

Milyen szolgáltatásokkal tudod segíteni ügyfeleidet?

Milyen típusú projekteket vállalsz?

Területileg hol vállalsz projekteket?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Kiss Gabi lakberendező vagyok, a Mindenüttjóde bloggere. Évek óta foglalkozom házak, lakások enteriőr tervezésével, valamint lakberendezési tanácsadással. Az ország számtalan régiójában dolgozom, online tanácsadásaimat külföldön is igénybe veszik.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Ha megkérdezik, számomra mi a legfontosabb a lakberendezésben, gondolkodás nélkül azt felelem, hogy az otthonosság megteremtése. Nem feltétlenül trendek, divathullámok követése (bár természetesen érdemes ezekkel tisztában lenni, és akár a számunkra megfelelő részleteket beemelni a saját környezetünkbe), hanem olyan személyre szabott, időtálló környezet megteremtése, ahonnan még nyaralni is alig vágyik el az ember, de feltétlenül vágyakozva tér vissza. Ahova jó hazatérni, ahol jó otthon lenni, ahol kisimulnak az idegek, ahonnan a barátaink sem akarnak elmenni. Nem csak szakmai filozófiám, hogy "Ne csak lakd, de éld meg az otthonod!".

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Ma már tudom, akkor léptem a lakberendezés útjára, mikor gyerekként az öcsémmel lego űrhajót építettünk, és én abban is konyhát rendeztem be. Pár évtized szünet után első saját, majd azt követő első családi otthonunk berendezésekor már biztosan tudtam, ez az a pálya, amin szívesen végigjárnék, építkezésünkkor pedig már végzett lakberendezőként dolgoztam otthonunk kialakításán. Azóta pedig már ügyfeleim otthonának megvalósításában is ugyanilyen szívvel és lélekkel, maximális szakmai elhivatottsággal veszek részt.

Évente hány projektet fejezel be?

Több, mint 12 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Szolgáltatásaimat alapvetően két nagy csoportba sorolom. Az egyik a lakberendezési tanácsadás, mely történhet személyesen és online is. Leginkább építkezés/felújítás előtt állók keresnek meg az új alaprajz áttekintésével, stílus kialakításával, vagy 1-1 specifikus probléma megoldására kérnek azonnali segítséget. A másik csoport a nagyobb lélegzetvételű lakberendezési tervezés, ami (ha korábban nem történ tanácsadás) egy hosszabb beszélgetéssel kezdődik, melynek során az igények, elképzelések elemzése után vázolom tervezési munka lépéseit. A berendezési vázlatterv minden tervezési munka alapja, itt alapozzuk meg a praktikus, jól használható tereket. Ezzel párhuzamosan már dolgozom a stílus kialakításán, melyet hangulattáblákon mutatok be. Eközben az ajánlott és kiválasztott burkolatokkal és berendezési elemekkel készülnek a 3D- és falnézetek, renderelt látványtervek, mely utóbbik végül a megtervezett világítást is bemutatják. Ügyfeleim igényeinek maximális kielégítése érdekében az Archline tervező szoftver legfrissebb verzióját használom. Az akár hosszú hónapokon át tartó együttműködés során elengedhetetlen a folyamatos kapcsolattartás nemcsak az ügyfelekkel, de a beszállítókkal is. Az e-mailen, telefonon és Zoom-on történő egyeztetések mellett rendszeresek a helyszíni konzultációk, az egyéb szakipari ágakkal történő kooperáció. Igény esetén vállalom az ajánlatok kiértékelését, hogy ár-érték szempontjából mindig a legoptimálisabb döntés szülessen. A teljes tervdokumentáció nem csak a véglegesített terveket, de a betervezett termékek helyiségenkénti konszignációját is tartalmazza, mely nemcsak a beszerzési forrást, a termék specifikációkat, de az árat is mutatja, jelentős segítséget nyújtva ezzel a költségek ütemezésében. Igény esetén természetesen vállalok egyedi bútortervezést, személyes boltlátogatást, vásárlásban való részvételt is.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Munkáim végső célja a harmonikus otthonosság megteremtése, mely nem kezdődhet és végződhet pusztán a falak között. Minden esetben törekszem a belső tér és a külső épített- és természetes környezet összhangjára. Az igazi otthon - azon túl, hogy praktikus, jól és pontosan megtervezett, a hétköznapokban tökéletesen működő - sosem katalógus lakás, hanem egyedi, az ott élők személyiségét tükrözi. Kerüli a sterilitást, vérmérséklet szerint eklektikus, kreatív megoldásokkal és mindig egy csepp humorral fűszerezett.

Mi az, amire büszke vagy?

Otthon Magazin Házak különszám címlap 2020/05, Nők Lapja Enteriőr 2021 tavasz, Szép Házak címlap 2021 június, Otthon Magazin Kert különszám 2021/03

Keresés