Nyalka Design - Nyalka Eszter - DODO | Designban Otthon
Nyalka Design - Nyalka Eszter

Nyalka Design - Nyalka Eszter

Nyalka Eszter

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Nyalka Eszter vagyok, közgazdász-lakberendező és enteriőrtervező. Közgazdasági tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem, ahol 2015-ben diplomáztam. 2018-ban jelentkeztem a Junior Art Centerbe, itt szereztem lakberendező képesítést.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Tervezői karrierem 2020-ban a lakberendezői tanulmányaim befejezését követően indult el. Azóta számos projektben részt vehettem mint lakberendező, legyen szó magánlakás, iroda, vagy akár vendéglátó egység tervezéséről és berendezéséről.

Évente hány projektet fejezel be?

5-6 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Az első lépés a közös munka megkezdése előtt, hogy megismerjem a megrendelő igényeit. Erre egy személyes konzultáció formájában kerül sor, ahol azon túl, hogy átbeszéljük milyen színekben, stílusban gondolkodjunk, az is nagyon fontos pont, hogyan tudunk a megrendelővel közösen gondolkodni, hiszen ez alapozza meg igazán a sokszor hónapokig tartó közös munkát. A koncepcióalkotás során meghatározzuk a lakótér fő funkcióit, helyiségek kiosztását, elkészül egy berendezési alaprajz. Ezután készülnek el a látványtervek a kiválasztott anyagokkal, színekkel. Itt találkozik az ügyfél először azzal a képpel, amit a megálmodott anyagokkal, formákkal, bútorokkal lehet elérni a térben. A tervezés utolsó fázisa pedig a műszaki dokumentáció elkészítése a szakágak számára.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Egy lakberendező legnagyobb hozzáadott értéke egy projektben azon túl, hogy segít eligazodni a hatalmas kínálatban az, hogy keretet ad a projekteknek és egyfajta hídként funkciónál a megrendelő és a disztribútorok, illetve kivitelezők között.

Keresés