Pkhome - Petyerák Katalin - DODO | Designban Otthon
Pkhome - Petyerák Katalin

Pkhome - Petyerák Katalin

Petyerák Katalin

Területileg hol vállalsz projekteket?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Petyerák Katalin vagyok. Lakberendező, feleség, 2 már felnőtt gyermek édesanyja. Hobbim az utazás, a természetjárás, a túrázás biciklivel és gyalog egyaránt. Szeretem a kihívásokat és a kalandokat.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Lakásokból otthonokat varázsolni.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

2012-ben, 20 év repülés után úgy döntöttem professzionális szintre fejlesztem azt a tevékenységet, amit hobby szinten mindig is gyakoroltam, és amivel a barátaim szerint mindig is foglalkoznom kellett volna. Azóta foglalkozom lakberendezéssel.

Évente hány projektet fejezel be?

Több, mint 12 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Sok féle lakberendezési feladat van, egy egyszerű tanácsadás, vagy egy teljesen felújítandó lakásból újat varázsolni, egy új építésű lakást berendezni. A feladat mindig más, és egyedi, ettől izgalmas. Első mindig a felmérés, és a közös koncepció kialakítása. Ha szükséges, illetve lehetséges átalakítom a tereket, úgy hogy a legideálisabb legyen a terek elrendezése. Minden helységre berendezési tervet, és látványterveket készítek, ezzel párhuzamosan közösen kiválasztjuk a konkrét anyagokat, a bútorokat a világítótesteket...stb.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Elég jó a térlátásom, nagyon szeretem falmozgatással átalakítani a tereket, úgy hogy az a legélhetőbb legyen. A design mellett mindig gondolok a használhatóságra és a praktikumra.

Mi az, amire büszke vagy?

2015-ben az Év Lakberendezője díj nyertese. Rendszeresen jelennek meg munkáim az A mi otthonunk magazinban, eddig összesen hat alkalommal, valamint a Széplakban és az Otthon magazinban öt alkalommal, illetve egy alkalommal az Octogon Deco-ban is. Számos interjú, és videó készült velem. Pl. https://www.youtube.com/watch?v=ZICdiRNMHcg&t=6s https://www.youtube.com/watch?v=YW6-pS0bEt4&t=3s https://www.youtube.com/watch?v=vXaoEzsXYcA&t=288s https://www.youtube.com/watch?v=x0zJ3L4avFo&t=1s http://lakberendezok.hu/ev-lakberendezoje/ev-lakberendezoje-2015/ev-lakberendezoje-2015-dijazottak/interju-petyerak-katalinnal/"

Keresés