Sal-Lak Lakberendezési Stúdió - Sallak Andrea - DODO | Designban Otthon
Sal-Lak Lakberendezési Stúdió - Sallak Andrea

Sal-Lak Lakberendezési Stúdió - Sallak Andrea

Sallak Andrea

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Hiszem, hogy nincs lehetetlen feladat, és minél inkább annak tűnik, annál jobban izgat a megoldás, nem adom fel addig, amíg meg nem találom a helyes irányt.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

2000-ben végeztem a Junior Art Lakberendezési iskolában, azóta dolgozom lakberendezőként.

Évente hány projektet fejezel be?

Több, mint 12 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Számomra a legnagyobb örömet az jelenti, ha végigkísérhetem azt a folyamatot, ahogy egy lakásból otthon lesz. Ha a benne lakót szeretettel, de határozottan terelgethetem abba az irányba, amerre menni szeretne, megkímélve őt a zsákutcáktól, a téves kanyaroktól. Ha a közös munka végén úgy érzi, hogy végre otthon van. Boldog vagyok, ha a megrendelőben igényes partnerre találok, és együtt gondolkozva tudunk olyan enterőrt létrehozni, ami az ő személyiségét, egyéniségét tükrözi.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Számomra a legérdekesebb, leginspirálóbb feladat a térszervezés. A legfontosabbnak azt tartom, hogy egy lakás jól működjön, funkcionális és praktikus legyen, hiszen csak akkor érzi magát otthon a benne lakó, ha a tér a személyére van szabva, ha az igényeinek megfelelően van berendezve. Persze emellett nem elhanyagolandó szempont a design sem, hiszen a lakás minden elemének összhangban kell lenni egymással, színben, stílusban egy harmonikus egységet kell alkotnia.

Mi az, amire büszke vagy?

Az Év Lakberendezője 2019 Szakmai díj nyertese

Keresés