VELVETSTUDIO - Zaják Ildikó - DODO | Designban Otthon
VELVETSTUDIO - Zaják Ildikó

VELVETSTUDIO - Zaják Ildikó

Zaják Ildikó

Területileg hol vállalsz projekteket?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Egy lakás vagy családi ház akkor válik OTTHONNÁ, amikor teljes egészében kiszolgálja tulajdonosai igényeit, tükrözi lakóinak egyéniségét és úgy érkezik haza a család bármely tagja minden nap, hogy mosolyogva lép be az ajtón, miközben azt gondolja magában, hogy milyen jó újra itthon lenni :) "Teremtsünk együtt harmonikus otthont! Az Ön álmai, a mi terveink alapján..."

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Hobbi szinten 15 éve érdekel a lakberendezés, most viszont elérkezett az idő, hogy túllépjek ezen és immáron végzett lakberendezőként legyek segítségére mindazoknak, akik egy harmonikus és igazán személyre szabott otthonra vágynak.

Évente hány projektet fejezel be?

5-6 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Fontosnak tartom kiemelni, hogy akkor tudjuk a megrendelői igényeket maximálisan kielégíteni, ha megismerjük ezeket. Ezért erre különös figyelmet fordítunk. Feltérképezzük az elképzeléseket, meghatározzuk az irányvonalakat. Átbeszéljük a tervezés mélységét, azaz azt, hogy mi a megrendelői elképzelés. A megbízás az egyszerű lakberendezési tanácsadástól, az egy-egy különálló helység lakberendezésén át, egészen a komplett térszervezési vagy tér újraszervezési feladatokkal kezdődő és kulcsrakész állapotig végigkísérő lakberendezői közreműködésig terjedhet. Ha kialakult a megrendelői elképzelés arra vonatkozóan, hogy pontosan miben is kéri a lakberendező közreműködését, akkor ezt követően elkezdődhet a feladat megoldása. A megrendelői profil kialakítása, a stílusok meghatározása, majd a megbízás terjedelmétől függő feladatok megvalósítása, lépésről lépésre. Többféle térszervezési koncepció felkínálását, különféle hangulat bemutatását követően kerülhet sor a végleges kialakítási irány meghatározására. Ha kiválasztottuk a lakberendezési stílust és megszületett az alaprajzi elrendezés, megkezdődhet a tervdokumentációk kimunkálása. Ez egy együttműködő és folyamatos kommunikációt igénylő időszak, melyben részletesen kidolgozásra kerülhetnek kisebb megbízások esetében a burkolatok, a színek, anyagok, világítótestek, mobíliák kiválasztása, elhelyezése . A teljes lakberendezői megbízások esetében részletes, méretarányos és méretezett terveket készítünk a bontandó és építendő falak, álmennyezetek, nyílások helyéről, a villamos- és vízkiállásokról, burkolatokról, azok lerakási módjáról, a mobíliákról és természetesen minden további fontos részletről, melyek meghatározásával a megrendelői igény maradéktalanul megvalósulhat.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Kifejezetten élvezem azokat a feladatokat, melyekben szabad kezet kaphatok a térkapcsolatok újragondolásában, új alaprajzok kialakításában. Sokszor 5-6 különböző terv is születik, melyekből végül a legjobb megoldást tudjuk összegyúrni. Maximalista vagyok, ezért addig nem nyugszom, amíg egyetlen részlet is kívánnivalót hagy maga után. Szenvedélyem a lakberendezés, ezért minden pillanatát örömmel élem meg, ez tükröződik is a végeredményben.

Mi az, amire büszke vagy?

Nem tudok egyelőre ilyet bemutatni, hiszen még nagyon az út elején járok.

VELVETSTUDIO - Zaják Ildikó eddigi blogbejegyzései

Keresés