Designora Design - Henczi Nóra - DODO | Designban Otthon
Designora Design - Henczi Nóra

Designora Design - Henczi Nóra

Henczi Nóra

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Henczi Nóri vagyok, lakberendezéssel, digitális 3D látványtervezéssel foglalkozom. Már közel 1000 éve – na jó, 1000 nincs, de utánaszámolva 20 már van – ha egy lakásba, helyiségbe belépek, azt figyelem, hogyan alakítanám át, hogy az szebb, praktikusabb legyen. Aztán éjszakákba nyúlóan rajzolgatom az ötleteimet.. Sokáig csak hobbi volt a lakberendezés, nyelvtanárként, rendezvényszervezőként, értékesítőként dolgoztam, de valahogy sehol nem találtam igazán a helyem. Újra és újra felbukkant egy, az egyik kedvenc sorozatomban hallott párbeszéd a fejemben, amiben Hetty King és húga, Olivia Dale beszélgetnek az utóbbi kissé hóbortos, feltaláló férjének jövőjéről. Hetty néni banki alkalmazottként látná szívesen sógorát, Olivia viszont párja kreativitásának kibontakozását támogatja. A párbeszéd röviden: Hetty King: “Az ember nem érezheti magát mindig jól…!” Olivia Dale: “Nem, de rosszul sem érezheti mindig magát…” Nos, ez volt az a párbeszéd, ami miatt úgy döntöttem, eljött az ideje, hogy az álmom valóra váltsam, és a hobbiból hivatás legyen: lakberendező iskolákat végeztem!

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

Stílusosan praktikus belső terek.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

Az iskola elkezdése hatalmas lendületet adott, úgy éreztem, meg fogom váltani a világot! Pár hónapon belül megszületett a fantazianév, a Designora, elkészült a logó, saját domain név weblappal, a facebook és insta profilokra pedig folyamatosan töltöttem fel fiktív és ismerősöknek készített terveket. Ez hozta meg számomra az áttörést, érkeztek az érdeklődések: tudnék-e segíteni. Sokszor órákon belül kész látványterveket küldtem, így egyre többen ajánlottak ismerőseiknek.

Évente hány projektet fejezel be?

Több, mint 12 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Szeretem megismerni a megrendelőmet. Néha kicsit furcsának találják, hogy az első egyeztetéskor nem csak a lakásról, az azzal kapcsolatos igényekről kérdezgetek (és mesélek), de ha megismerjük egymást, könnyebben alakul ki a bizalom, jobban rálátok a mindennapokra, így teljesen személyre tudom szabni a terveket. Nagyon sok munkaközi látványtervet küldök a tervezés során, így folyamatosan tudjuk a tökéletes irányába terelni a projektet.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Nem elégszem meg félmegoldásokkal. Ha az ügyfél azt mondja, jó lesz, de érzem, hogy nem elégedett 100%-ig, akkor még nincs vége a projektnek!

Keresés