Renovella Design - Tokai Vera - DODO | Designban Otthon
Renovella Design - Tokai Vera

Renovella Design - Tokai Vera

Tokai Vera

Milyen szolgáltatásokkal tudod segíteni ügyfeleidet?

Milyen árkategóriájú projekteken szoktál dolgozni?

Mit érdemes tudni rólad?

Lakberendezőként főként a modern stílusok vonzásában élek, kedvelem a loft, vintage stílusú elemeket, az eklektikát, az újrahasznosítást, de szívesen tervezek elegáns, reprezentatív belső tereket is akár modern, akár klasszikus stílusban. Bármi jöhet, ami kihívást jelent a kis költségvetésű felújításoktól, átalakításoktól kezdve az alapoktól megkomponált enteriőrökig. Szívesen konzultálok a kivitelezés folyamán a mesteremberekkel, hogy a megvalósult tér tökéletesen a látványterveket tükrözze.

Mi a tervezői filozófiád / mottód?

A tervezés során alapvető szempont számomra, hogy az enteriőr a célnak megfelelően hibátlanul működjön a mindennapokban, ugyanakkor a funkció mellett a design, valamint az adott tér egyedi, személyes jellege is tökéletesen érvényesüljön.

Mióta foglalkozol tervezéssel?

A lakberendezés kezdetben a hobbim volt, majd egy nagy döntés és néhány év tanulás után a hivatásommá vált. 2016 óta foglalkozom tervezéssel, az első igazán nagy projektem a saját házunk belső tereinek megálmodása, kialakítása volt. Azóta ügyfeleim otthonát, nyaralóját vagy éppen üzletét alakítgatom a tervezőasztalon stílusos terekké.

Évente hány projektet fejezel be?

7-8 projektet szoktam befejezni évente.

Milyen veled a munka?

Megbízásaim során az első, rendkívül fontos fázis a beszélgetés, ismerkedés. A lakberendezői munka nagyon fontos eleme a kommunikáció. Sok mindenről szükséges információt szereznünk a munka megkezdése előtt ahhoz, hogy az általunk tervezett tér jól működjön, emellett tükrözze a megbízó egyéni stílusát, személyre szabott és egyedi legyen. A második fázisban egyidőben dolgozom az alaprajzon és a stílus, illetve színvilág meghatározásán, bemutatásán hangulatmontázsok segítségével, illetve egy-egy főbb látványelem kiválasztásával elkezdem kialakítani a fő koncepciót, vázlatterveket készítek. A harmadik fázisban zajlik a berendezett alaprajz véglegesítése, valamint a látványtervek elkészítése, illetve a szükséges szakági tervek kidolgozása, amennyiben ezekre is szükség van (pl. világítási terv, burkolat kiosztási terv, álmennyezeti terv, egyedi bútorok tervei). A negyedik fázisban a teljes tervet összerendezem és amennyiben megbízásom erre is kiterjed, elkészítem a bevásárló listát a tervben szereplő bútorokkal, kiegészítőkkel, színekkel, anyagokkal. Igény szerint néhány alkalommal helyszíni egyeztetést biztosítok a kivitelezés során, ezzel segítve a szakemberek munkáját.

Mi a legnagyobb hozzáadott értéked egy projekt során?

Egy tér berendezése/átrendezése nem egyszerű feladat. Lakberendezőként jól látom az adott térben rejlő lehetőségeket és olyan megoldásokat ajánlok a megbízóimnak, melyek alkalmazásával az adott tér esztétikus és jól használható lesz a mindennapokban. Lakberendezőként jól ismerem az anyagokat, a gyártókat/forgalmazókat, a termékeket, illetve árakat, így munkámnak köszönhetően ügyfeleim időt, energiát takaríthatnak meg a tervezés és kivitelezés során. Kész megoldásokat kapnak olyan elemek, rendszerek megtervezésében, pontos méretezésében, amelyek szakember nélkül nem, vagy nehezen valósulnának meg, mivel bonyolult és sok időt igénylő feladatokat jelentenének.

Keresés