Gyöngyszem 70 négyzetméteren: ilyen egy luxuslakás a Várnegyedben - DODO | Designban Otthon

Gyöngyszem 70 négyzetméteren: ilyen egy luxuslakás a Várnegyedben

Hogyan lehet mindössze 70 négyzetméteren álomszerű otthont kialakítani? Egyáltalán: hogyan lehet modern frissességet csempészni egy középkori városrészbe? Most minden kérdésre választ adunk!

A gyönyörű Várnegyed évente több ezer látogatót vonz. A környéken található Dísz tér patinás házai egyes szeleteikben még a gótikus építészetet rejtik magukban. E házak valódi ékszeresládikák, amelyek a történelem minden szépségét és eleganciáját magukon viselik.

Ezek egyikében található az a luxuslakás, amelynek befektetője 70 négyzetméteren vállalkozott arra, hogy felhőtlenné varázsolja bérlői mindennapjait.

Ezúttal exkluzív betekintést nyerhettük ebbe a páratlan otthonba: nézzünk körbe!

disz-ter-luxuslakas

A lakásban feltüntetett DODO HOME termékek: 

A küszöböt átlépve letisztultság és elegancia fogad. A tükörsima padló- és falfelület szinte tündököl a minimál körlámpa fényében. A tér képzelt folytatását nyújtja a szolid Espejo tükör, mely bájos kiegészítője környezetének.

disz-ter-luxuslakas

A lakásban feltüntetett DODO HOME termékek: 

Az előszobában található lakkozott faliszekrény kijelöli a lakás domináns színeit: a cappuccino barnát, a fehéret, valamint az ezüstöt. A színek hosszanti irányú játéka vezet el a modern, valamint a skandináv stílus jegyeit egyesítő étkező-konyhába.

disz-ter-luxuslakas

Az időtlen fekete Scania székek ellensúlyozzák a meghatározó árnyalatok monotonitását. A designtörténeti jelentőségű székek a stabilitás és a kortalan szépség szimbólumai. A velük egy bútorcsaládba tartozó 120 centiméteres étkezőasztal nemcsak a székekhez alkalmazkodik kiválóan, hanem fehér, lakkozott lapja a beépített szekrényekhez is tökéletes passzol.

A felhőszerűen lebegő Galante üveg-króm függőlámpa kielégítő fényt kölcsönöz az étkezések számára, ráadásul a konyhapultot is hibátlanul megvilágítja.

disz-ter-luxuslakasAz ezüst és barna színekben játszó virágmintás falfelület harmonikus párbeszédbe elegyedik az azonos színekben játszó szemközti nappalival. A masszív bőrkanapé megalapozza a kényelmes időtöltést, valamint a kellemes beszélgetéseknek is helyet ad.

A virágos fal bohém beütését a geometrikus Giant dohányzóasztal ellensúlyozza. A nappali éke igazi formatervezési műremek, mely – számunkra legalábbis biztosan – emlékezetes és unikális választás volt.

disz-ter-luxuslakas

A lakásban feltüntetett DODO HOME termékek:

A két bútor esetleges zömökségét oldja fel a Nordic TV szekrény, mely kecses kialakításával a helyiség frissességet nyújtó pontja – csakúgy, mint a szintén könnyed, vászonernyős állólámpa.

disz-ter-luxulakas

A lakásban feltüntetett DODO HOME termékek:

  • NORDIC fehér és tölgy TV szekrény

Az előszobából nyíló hálószoba mintha a mellette lévő nappali inverze lenne: a fehér, légies Manhattan komóddal szemben hívogató bőrtámlás ágy terül el.

Ismét kiemelendőnek tartjuk a fehér és cappuccino barna kellemes játékát egymással, amelyet a markáns fekete váza, valamint ajtófélfák remekül megtörnek.

disz-ter-luxulakas

A lakásban feltüntetett DODO HOME termékek:

  • MANHATTAN fehér éjjeliszekrény

A lakás ablakai egyik oldalon a Dísz térre, míg másik oldalon az idilli belső kertre néznek. Utóbbit egy lebilincselő átriumos átjárón keresztül közelíthetjük meg. A kertben húzódó több évszázados fal felett a Vár sziluettje rajzolódik ki – ez aztán a királyi panoráma!

disz-ter-luxuslakas

A tulajdonostól ráadásul azt is megtudtuk, hogy a lakás kiadó és tárt karokkal várja a beköltözni vágyókat. Bárkié is legyen a lakás kulcsa, egy unikális otthonnal fog gazdagodni!

Keresés