2019. július. 23.

Régen eltűntek már azok az idők, amikor megelégedtünk annyival, hogy minden helyiségben volt a plafonon középen egy pislákoló lámpa. Ma már ennél sokkal többre vágyunk.

Olyan világítást igénylünk, ami megfelel az aktuális hangulatunknak és ami elegendő fényforrást biztosít otthon, amikor csak szükségünk van rá. Elvárjuk, hogy világítsa meg és emelje ki mindazt, amit mindenképpen megmutatnánk és a vendégeink szeme elé tárnánk és rejtsen el mindent, amibe a legkevésbé szeretnénk betekintést engedni.

Szerencsére egyáltalán nem lehetetlen ezeknek a mai modern kornak megfelelő világítást kialakítani, csak jól át kell gondolni, mire van szükségünk, és hogyan valósíthatjuk meg.

Korábban már ejtettünk szót arról, hogyan tudod a világítással a megfelelő helyre terelni a figyelmet, így most inkább azt vesszük górcső alá, hogyan tudjuk vele befolyásolni a nappali hangulatát.

Ne egy helyről érkezzen a fény!

Sokkal szebb és hangulatosabb világítást lehet elérni, ha nem egyetlen lámpával, egy helyről igyekszel megvilágítani a nappalidat, hanem több fényforrást alkalmazol. A mennyezeti világítás persze szükséges, de ennél is divat az a koncepció, amely esetében több lámpafej néz különböző irányokba, mint például a Bubble króm lámpánál. Ezzel a módszerrel sokkal hatékonyabban világítható be a kívánt terület.

Nem egyforma fények

Fontosak a különböző erősségű fényforrások, hiszen másra van szükség egy olyan helyzetben, amikor vendégül látod a barátaidat és beszélgettek a nappaliban, mint akkor, ha például ketten összebújtok a pároddal a kanapén, és megnéztek egy jó filmet. Felmerülhet az igény olvasólámpára a kedvenc foteled mellett, vagy akár egy szép kép megvilágítására a falon – mindegyik esethez van megtalálható a megfelelő világítás, csak alaposan utána kell járjunk. A honlapunkon jelenleg több mint 200 féle fényforrás közül böngészhettekk.

Nyugodtan alkalmazz tehát többféle lámpát egy helyiségen belül, figyelve persze arra, hogy a stílusuk azért egyezzen! Egy asztali lámpa, egy állólámpa, mennyezeti lámpák egyszerre is helyet kaphatnak a nappaliban, sőt, a praktikumot szem előtt tartva szükség is lehet mindegyikre.

A dizájn is nagyon fontos

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a lámpák kiválasztása során az esztétikumról sem! Alapvető fontosságú, hogy passzoljanak a nappalid stílusába a lámpáid. Ha tehát egy modern, minimalista stílusú nappalit rendeztél be magadnak, nem a legjobb ötlet egy díszes, antik csillárt választani – az egyszerűbb, letisztult típusok közül viszont tökéletes magabiztossággal választhatsz. Mindig maradj az eredeti vonalnál, így a lámpák tökéletesen illenek majd a nappalidba! A csillárokat itt találod-» Dodo Home csillárkollekció

Ha tehát a nappalid világítását tervezed meg, a következőket gondold át:

  • Mennyi fényre van szükséged?

  • Milyen fényforrások kellenek a mindennapi tevékenységekhez?

  • Mire akarod irányítani a figyelmet?

  • Illik-e a lámpa a környezetébe?


Ezeket a kérdéseket átgondolva biztosan nem nyúlsz majd mellé! Minden további kérdésben pedig készséggel állunk rendelkezésedre. Bátran írj nekünk bármelyik elérhetőségünkön! Nálunk mindig segítségre és válaszokra találsz.

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

DODO arcai: Pók Enikő, a cserfes, art déco mániás belsőépítész
DODO arcai: Pók Enikő, a cserfes, art déco mániás belsőépítész

2019. augusztus. 23.

DODO arcai sorozatunk következő részében a rendkívül vidám és tehetséges belsőépítészt, Pók Enikőt mutatjuk be, aki egy igazán csillogó lakberendezési stílusért van oda, és nem mellesleg nagyon sok szuper munka van már a háta mögött. Ismerjétek meg!

Tovább olvasok →

A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív
A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

2019. július. 30.

Ha lakberendezésről van szó, akkor az inspiráció az egyik legfontosabb dolog. Ehhez gyűjtöttük össze nektek a 10 kedvenc lakberendezés blogunkat. Érdemes egy pillantást vetned rájuk, ha ötleteket merítenél és akkor is ha csak legeltetnéd a szemed.

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.