2019. július. 23.

Régen eltűntek már azok az idők, amikor megelégedtünk annyival, hogy minden helyiségben volt a plafonon középen egy pislákoló lámpa. Ma már ennél sokkal többre vágyunk.

Olyan világítást igénylünk, ami megfelel az aktuális hangulatunknak és ami elegendő fényforrást biztosít otthon, amikor csak szükségünk van rá. Elvárjuk, hogy világítsa meg és emelje ki mindazt, amit mindenképpen megmutatnánk és a vendégeink szeme elé tárnánk és rejtsen el mindent, amibe a legkevésbé szeretnénk betekintést engedni.

Szerencsére egyáltalán nem lehetetlen ezeknek a mai modern kornak megfelelő világítást kialakítani, csak jól át kell gondolni, mire van szükségünk, és hogyan valósíthatjuk meg.

Korábban már ejtettünk szót arról, hogyan tudod a világítással a megfelelő helyre terelni a figyelmet, így most inkább azt vesszük górcső alá, hogyan tudjuk vele befolyásolni a nappali hangulatát.

Játék a fényekkel: így világítsd meg a nappalidat!

Ne egy helyről érkezzen a fény!

Sokkal szebb és hangulatosabb világítást lehet elérni, ha nem egyetlen lámpával, egy helyről igyekszel megvilágítani a nappalidat, hanem több fényforrást alkalmazol. A mennyezeti világítás persze szükséges, de ennél is divat az a koncepció, amely esetében több lámpafej néz különböző irányokba, mint például a Bubble króm lámpánál. Ezzel a módszerrel sokkal hatékonyabban világítható be a kívánt terület.

Játék a fényekkel: így világítsd meg a nappalidat!

Nem egyforma fények

Fontosak a különböző erősségű fényforrások, hiszen másra van szükség egy olyan helyzetben, amikor vendégül látod a barátaidat és beszélgettek a nappaliban, mint akkor, ha például ketten összebújtok a pároddal a kanapén, és megnéztek egy jó filmet. Felmerülhet az igény olvasólámpára a kedvenc foteled mellett, vagy akár egy szép kép megvilágítására a falon – mindegyik esethez  megtalálható a megfelelő világítás, csak alaposan utána kell járjunk. A honlapunkon jelenleg több mint 200 féle fényforrás közül böngészhettek.

Játék a fényekkel: így világítsd meg a nappalidat!

Nyugodtan alkalmazz tehát többféle lámpát egy helyiségen belül, figyelve persze arra, hogy a stílusuk azért egyezzen! Egy asztali lámpa, egy állólámpa, mennyezeti lámpák egyszerre is helyet kaphatnak a nappaliban, sőt, a praktikumot szem előtt tartva szükség is lehet mindegyikre.

A dizájn is nagyon fontos

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a lámpák kiválasztása során az esztétikumról sem! Alapvető fontosságú, hogy passzoljanak a nappalid stílusába a lámpáid. Ha tehát egy modern, minimalista stílusú nappalit rendeztél be magadnak, nem a legjobb ötlet egy díszes, antik csillárt választani – az egyszerűbb, letisztult típusok közül viszont tökéletes magabiztossággal választhatsz. Mindig maradj az eredeti vonalnál, így a lámpák tökéletesen illenek majd a nappalidba! A csillárokat itt találod-» Dodo Home csillárkollekció

Játék a fényekkel: így világítsd meg a nappalidat!

Ha tehát a nappalid világítását tervezed meg, a következőket gondold át:

  • Mennyi fényre van szükséged?

  • Milyen fényforrások kellenek a mindennapi tevékenységekhez?

  • Mire akarod irányítani a figyelmet?

  • Illik-e a lámpa a környezetébe?


Ezeket a kérdéseket átgondolva biztosan nem nyúlsz majd mellé! Minden további kérdésben pedig készséggel állunk rendelkezésedre. Bátran írj nekünk bármelyik elérhetőségünkön! Nálunk mindig segítségre és válaszokra találsz.

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

Fémek a lakásban
Fémek a lakásban

2019. november. 08. 2 hozzászólás

A nemrég még uralkodónak számító minimalista trend időszakában a fémek kissé kiszorultak a lakberendezésből. 2019-ben azonban számos olyan trend került előtérbe, amelyek kicsit felfrissülve ugyan, de újra fénykorukat élik. Ilyen a különböző fémek használata is, amelyekkel egyszerre teheted modernné és különlegessé otthonodat! Ehhez gyűjtöttünk össze Nektek néhány tippet!

Tovább olvasok →

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…
Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

2019. október. 25. 2 hozzászólás

Nagyon sok olyan dekorációs tárgy van a lakásban, aminek nem szentelünk különösebb figyelmet, pedig az összképet nagymértékben befolyásolják - ilyen elem a tükör is. Leginkább praktikai szempontok szerint helyezzük el, pedig nagyon látványos hatással vannak a térre is. Alábbi cikkükben ebben szeretnénk segítséget nyújtani!

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.