Kerti bútor trend 2020: legyen a te kerted a legmenőbb a környéken! - DODO | Designban Otthon

Kerti bútor trend 2020: legyen a te kerted a legmenőbb a környéken!

Itt az idő, hogy meglépd az évek óta halogatott kertrendezést, és beszerezz néhány új, az idei trendeknek megfelelő kerti bútor szettet. Ez az év sok újdonságot, kényelmet és luxust tartogat magában a kerti bútorok tekintetében is. A fő szempont azonban mégis az, hogy minél közelebb legyen a kint a benthez. Azaz, sokkal nagyobb figyelmet fordít az idei trend arra, hogy a kültéri bútoraid passzoljanak a benti berendezéshez, és fordítva.

Az utóbbi néhány évben komolyan átalakult a kerti bútorok kínálata, mely új stílusokat és hangulatot hozott magával. Nézzük milyen szempontok alapján érdemes újra gondolnod a kültéri berendezést, hogy ideális időtöltést biztosítson a melegebb nyári hónapokra!

Ne félj a színektől!

Ha kerti bútor, akkor fekete, szürke, és bézs – valószínűleg nehezen lépsz túl te is ezeken a színeken, és lássuk be ez nem is meglepő, hiszen a korábbi évek kültéri bútor kínálata nem bővelkedett más színekben. Így főként a kiegészítő textilek és virágkaspók színeivel tudtad feldobni a berendezést. Azonban idén ez megváltozik! Ezen a nyáron már vásárolhatsz színes foteleket és asztalokat is a kertedbe. Persze nem kell a régi színtelen bútorokat sem kidobni, hiszen a „semmilyen” árnyalatoknak az az egyik előnye, hogy minden valódi szín passzol hozzájuk, így bátran vásárolj a kedvenc színedben pompázó új szettet, remekül meglesznek a régivel együtt. Igazán különlegessé alakíthatod a kertedet néhány mustársárga, zöld vagy borvörös bútordarabbal.

A kint az új bent

Legtöbbünknél a nappali szerepét a nyári hónapokban átveszi a kert vagy a terasz. Miért ne lehetne a szeretett nappalid hangulatát kint is megteremteni, igazán kényelmes és stílusos kanapén süttetni a hasad vagy olvasni a kedvenc könyved? A hagyományos kerti bútorok idén háttérbe szorulnak, és átveszik a helyüket a természetes hatású, fantasztikusan kényelmes és divatos nyári bútordarabok. Szerezz be egy új kerti bútor szettet a kedvenc stílusodban, dobd fel kültéri párnákkal, takarókkal, és szőnyegekkel. Az esti hangulat érdekében pedig akassz ki mini lampionokat és kültéri fényeket. A fények játékával tökéletes miliőt alakíthatsz ki egy kellemes nyár esti borozgatáshoz, vagy a családi együttléthez.

Egy darabka természet a kertedbe

Vidd ki a bent növényeit – azaz vidd tovább a kinti nappali érzetét! Bátran ültesd el a kerti dísz-, vagy fűszernövényeidet csinos cserepekbe, vagy helyezd őket egységes, dekoratív kaspóba, és tedd a tér középpontjába, vagy tedd különlegessé velük a kert különböző pontjait. Alakíts ki helyet a kerti asztalon, vagy erkély, terasz esetén rögzítsd őket a falra. Építs pozsgás növényekből mini sziklakertet, amit ne a kerti földbe helyezz, sokkal kellemesebb hatást kelt és erőteljesebb stílussal bír, ha egy agyag cserépben teszed a kültéri enteriőr fókuszába. Legyen a növényzet is a berendezés része, ne félj belakni az ódon diófa környékét sem, hiszen kiváló és igazán egyedi napernyőként szolgál az öreg fa az erős napsütötte napokon. Válassz természetes hatású bútorszettet, vagy dobd fel a környezet báját néhány modern bútordarabbal.

Anyag kavalkád

A kerti bútorok kiválasztása során igen fontos szempont az alapanyag, hiszen ezeknek a daraboknak ellent kell állniuk az időjárás viszontagságainak. Az utóbbi években népszerűvé vált újrahasznosított műanyagokból készült kerti bútorokat vásárolni, ami jó választás, hiszen ezek szinte minden kibírnak. Ellenállnak az esőnek, a napsütésnek, és jól tisztíthatóak. Egyedül a téli fagyokkal állnak hadilábon, így nem érdemes a mínuszok alatt elől hagyni, inkább tedd be a garázsba vagy a kerti tárolóba, így sértetlenül tudod következő nyáron is használni. Újrahasznosított műanyagból kiváló rattan hatású kerti bútorok készíthetőek, melyek nem csak időtállóak, de kifejezetten stílusosak is. Ha úgynevezett műrattan kerti szettet vásárolsz éveken keresztül nem lesz gondod a kerti bútoraiddal.

Emellett népszerűek a HPL lemezzel fedett asztalok, melyek szintén meglehetősen ellenállóak, és tartósak. De az alumínium bútorok is sok mindent kibírnak és megfelelő környezetben igazán hangulatosak lehetnek. Viszont, ha a klasszikus fa bútorzat híve vagy, akkor se csüggedj! Van választék bőven, csupán arra figyelj, hogy megfelelően kezelt fából készült bútort vásárolj, és ügyelj a karbantartására. Kiemelten tartósak az akácfából vagy teakfából készült darabok. A fa önmagában különleges stílust teremt, akár kint, akár bent alkalmazzuk, nem igényel más anyag bevonását, de ha mégis ötvözni szeretnéd, akkor az alumínium lesz a jó megoldás, hiszen fényes hatása tompít a valódi fa komolyságán, ugyanakkor nem rozsdásodik és nem kopik.

A funkcionalitás kint is fontos

Kisebb erkélyek esetében szinte kötelező, de nagyobb területű kerteknél is hasznos, ha többfunkciós bútorokban gondolkodsz. Válassz tárolóval ellátott kinti kanapét, ahová eldughatod a párnákat és a plédeket, ha eső közeleg, vagy éppen nincsen rájuk szükség. De hasznos lehet egy puffnak vagy asztalkának álcázott hűtőláda beszerzése is, ami a grillezések alatt hidegen tartja az italokat. Nem igényel áramot, csupán néhány jégakkura lesz szükséged, hogy a nyári forróságban se melegedjen fel a hűsítő italod a szabadban. Illetve a klasszikus fekvő napággyá alakítható székek is helyet kapnak az idei megváltozott trendek ellenére, csupán a színkínálat változik.

Keresés