7 magyarországi lombház szállás, ahova el kell látogatnod! - DODO | Designban Otthon

7 magyarországi lombház szállás, ahova el kell látogatnod!

Léteznek olyan helyek, ahol úgy érzed, mintha megállt volna az idő. Nincs rohanás, nincs zaj, nincs tömeg - csak te vagy és a természet hamisítatlan nyugalma. Ilyen hely a lombház is, ami egy teljesen új és leírhatatlan élményt nyújthat a számodra, ha valódi kikapcsolódásra vágysz. Különleges, fatörzsre épített mini birodalmak várnak, hogy tavasszal is megtapasztalhasd a természetközeliség energetizáló hatását.

Tavaszi varázslat a lombházakban: pihenés a testnek, gyógyír a léleknek

A természet minden évszakban tartogat csodákat, de a tavasz kifejezetten színpompás képet tár eléd. A lombok között ébredve a nap első fénysugarai szinte a lelkedet simogatják, kiűzve onnan minden fáradt-borús gondolatot. A fák zöldülő levelei védelmezően ölelik körül a szálláshelyet, ahol a csendet csak apró zizegések, susogások, zörrenések, szisszenések, a patak csörgedezése, vagy a madarak éneke zavarja meg: az erdő hangjai. De ez hang nem zavaró, sőt! Szinte megnyugvást hozó a város zaja után.
A lombházakat olyan egyediség és ötletes kivitelezés jellemzi, amely tökéletesen integrálódik a környezetbe. A tervezők és építészek munkája alapos: úgy formálják a teret, hogy az a szabadság érzetét a legjobban szolgálja. Kapcsolódnak a természettel, amit az üvegfelületek, a kilépési lehetőségek, a kint és a bent határának elmosódása biztosít. De ne aggódj: mindez nem ártalmas a fára, amin létrehozták.

De mi is az a lombház?

A lombházak igazi hazája az Egyesült Államok, idehaza, sőt még Európában sem annyira elterjedtek ezek a fára, fatörzsre, lombkoronába épített kuckók, amelyek a funkciójukat tekintve többfélék is lehetnek. Legegyszerűbb változataik játéktérként, búvóhelyként szolgál és gyerekek részére készül, de vannak nagyon komoly fára épített szálláshelyek, hétvégi házak, komplett nyaralók is.
A lombház nem csupán egy építmény a rajongók véleménye szerint, hanem egy olyan életérzés, mondhatni életforma, amivel a szó szoros értelmében el lehet szakadni a mindennapos terektől, közelebb lehet kerülni a természethez, sőt annak a részévé lehet válni, és meg lehet változtatni a nézőpontunkat.

Miért érdemes kipróbálni a lombház szállások nyújtotta lehetőségeket?

Ennek több oka is van: romantikus kaland karnyújtásnyira van a természet biztonságérzetet ad nyugalmat és harmóniát biztosít testileg-lelkileg feltölt kényelmes
Magyarországon is egyre több lombház szállás épül, itt az ideje, hogy kipróbálj egyet ezen különleges szálláshelyek közül. A legtöbbjük nagyon jól felszerelt, sőt van olyan is, amely összhangba hozza a természetet a luxus kényelemmel és semmiben nem szenvedsz hiányt. Most a hazai lombház szállás kínálatból mutatunk be néhányat (szám szerint hetet), hogy megismerhesd a lehetőségeidet.

1. NOSZVAJ: TREEHOUSES

3325 Noszvaj, Tósétány utca 20-22.
Telefon: +36 20 518 03 83
Email: noszvaj@treehouses.hu
https://www.treehouses.hu/

3325 Noszvaj, Tósétány utca 20-22. Telefon: +36 20 518 03 83 Email: noszvaj@treehouses.hu https://www.treehouses.hu/ A TreeHouses lombházak egyszerre biztosítják a luxust és a relaxáló környezetet. A Noszvajon található szálláshelyen a természetben pihenheted ki az előző időszak fáradalmait, igazi privát wellness vár jacuzzival, szaunával. Noszvaj sajátos hangulata, és csodálatos panorámája különleges élményeket tartogat, amit a helyi izgalmas programok tesznek még felejthetetlenebbé (lovaglás, vadászat, siklóernyőzés).

Képzeld el, milyen jó lehet a fák között 10 méter magasan egy tetőteraszon pezsgőfürdőzni, majd elmenni Noszvaj valamelyik éttermébe vacsorázni. A lombházak felszereltsége pazar: minibár, minikonyha, fürdőszoba, WC, terasz is van pezsgőfürdővel. A házak belső terei otthonosságot sugároznak, hatalmas franciaágy, prémium minőségű ágynemű, puha párnák garantálják a kényelmedet. Ha pedig képtelen vagy teljesen elszakadni a külvilágtól, akkor Full HD TV és nagy sebességű WIFI ad lehetőséget a kapcsolódásra.

A finn panoráma szauna naponta 10.00-18.00 óra között vehető igénybe, ahonnan gyönyörű a kilátás a síkfőkúti tavakra.

Kirándulásokat tehetsz Noszvajon az ingyenesen használható kerékpárral, ellátogathatsz a helyi és környékbeli lovardák egyikébe, erdei Jeep-es vadlesen, borvacsorán vehetsz részt vagy el látogathatsz Egerbe, Szilvásváradra, Lillafüredre, csónakázhatsz a Tisza-tavon. Ha te is szeretnél kiszakadni a mindennapok monotonitásából, akkor ez a hely kiválóan alkalmas a feltöltődésre.


Jakuzzi a lombház teraszán – fotó: treehouses.hu

Hatalmas franciaágy a lombházban – fotó: treehouses.hu

2. DÖMÖS: DUNA TWINHOUSE

2027 Dömös Komlós u. 4.
Telefon: +36 30 1632262

Email: info@dunatwinhouse.com
https://www.dunatwinhouse.hu/

A Duna szomszédságában, a pilisi erdő háborítatlan környezetében találhatóak a Duna Twinhouse kétszemélyes lombházai. Olyan csodálatos panoráma tárul eléd a Visegrád hegység mellett elhelyezkedő Dömös község szélén álló lombházak Dunára néző teraszairól, hogy hónapokra maradandó élménnyel leszel gazdagabb. A teraszokon jakuzzi vár, ahonnan a Börzsöny hegyeiben is gyönyörködhetsz.

A lombház szállás hatalmas ablakokkal rendelkezik, szinte a belső térbe költöztetve a háborítatlan erdei környezetet. A házak tökéletes természetességet árasztó fa burkolatokkal vannak ellátva, és egyedi tervezésű fenyőbútorok gondoskodnak a kényelemről. Jól felszerelt fürdőszoba és konyha biztosítja a maximális komfortot, ahogy a TV és a WIFI is jól jöhet, ha néha-néha kíváncsi vagy a külvilág történéseire.

Az 1100 lakosú Dömös és környéke sok élményben gazdag kerékpár útvonalat is kínál, tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújtva. A környék látnivalói közt szerepel a Prédikálószék, ami egy 7,3 kilométeres túra útvonalon érhető el, vagy a Vadálló-kövek , ami megközelítőleg 4,1 km távolságra fekszik a lombház szállástól.

A házak tökéletes természetességet árasztó fa burkolatokkal vannak ellátva – fotó: dunatwinhouse.hu

Panoráma terasz – fotó: dunatwinhouse.hu

3. VERŐCE: ÁRNYAS DIÓ LOMBHÁZ

2621 Verőce, Guruntyi dűlő
Weboldal - airbnb.hu

A Dunakanyarban lévő Verőcén az Árnyas Dió Lombház a magyarországi Airbnb szállások egyik legkülönlegesebb helye. A teraszos ház a nevéhez hűen egy nagy élő diófára, 3.5 méter magasan épült, ami minden évszakban tökéletes választás lehet egy romantikus hétvége eltöltésére. A jól felszerelt, családias hangulatú egy hálószobás kis házikóban maximum 5 vendég elhelyezésére van lehetőség.

A lombház udvarán egy fatüzelésű dézsafürdő is megtalálható, amely garantálni fogja, hogy a szállás a hűvösebb tél végi, tavasz eleji időkben is kellemes kikapcsolódást biztosítson. A ház teljesen komfortos, fűthető.

Árnyas Dió Lombház – fotók: https://www.facebook.com/walnuTREEhouse/

Árnyas Dió Lombház – fotók: https://www.facebook.com/walnuTREEhouse/

4. LOVASBERÉNY: ZÖLD FÉSZEK LOMBHÁZ

8093, Lovasberény Diós utca HRSZ.4021
Telefon: +36 30 / 7790469
E-mail: dioliget01@gmail.com
https://dioliget.hu/

A Zöld Fészek Lombházat egy hatalmas tölgyfa lombjai közé építették, olyan, mint egy igazi szerelmi fészek, aminek a teraszáról a Vértes-hegység csodálatos látványában gyönyörködhetsz, a házikó alatti teraszon pedig egy kétszemélyes függőágy csalogat romantikázásra. Az óriási tölgyfa elágazó törzse között megbúvó kis házikó minden komforttal ellátott: van benne felszerelt konyha, zuhanykabinos fürdő WC-vel.

Számos program vár Lovasberényben: megnézheted a Cziráky kastélyt, sétát tehetsz a Gálos-tóhoz (aki szeret horgászni, azt is megteheti), borkóstolón vehetsz részt a Szilasi Pincében, de a Magyar Csillagászati Egyesület által létrehozott Csillagtanyán is lehetőséged van csillaglesen való részvételre. A környéken is számos látnivaló akad: Tata, Velence, Agárd, Pákozd látványosságai várnak, ahonnan a lombházba hazaérkezve folytathatod a relaxálást.

Zöld Fészek Lombház – fotó: dioliget.hu

Zöld Fészek Lombház – fotó: dioliget.hu

 5. ŐRSÉG: PATAKPARTI ALPAKA PANZIÓ

9936 Kisrákos, Fő út 60.
Telefonszám: +3630/8515556
Email: info@alpacafarmhungary.com
http://alpacafarmhungary.com/

Ha te is kedveled az aranyos patás állatokat, és szeretnél a közelükben különlegesen szép környezetben megszállni, akkor ezt a helyet neked találták ki! Természetesen nem csak az alpakák miatt érdemes ellátogatni az Őrségbe a Patakparti Alpaka Panzióba, hanem azért is, hogy megtapasztalhasd az élményét annak a patakparton található lombok közé épített lombháznak, aminek az erkélyéről belátod a környéket.

Az erdőben semmi sem zavarja meg a nyugalmadat, természetközeli, tökéletes harmóniát garantál: az Őrség gyönyörű tájainak látványa, a friss levegő, a patak nyugtató csordogálása igazi felüdülést jelent. A fák lombjai között megbúvó házikó alapterülete 25 négyzetméter, 5 fő számára ideális. Fedett terasz, saját erkély, és fürdőszoba is tartozik hozzá.

Patakparti Alpaka Panzió lombház – fotó: alpacafarmhungary.hu

Patakparti Alpaka Panzió lombház – fotó: alpacafarmhungary.hu

6. ZEBEGÉNY: TREESTYLE ZEBEGÉNY - ház a lombok között

Zebegény
Telefonszám:+36204835196
Email: dioadam13@gmail.com
https://treestylezebegeny.hu/

Mi kell az igazi pihenéshez és kikapcsolódáshoz? Egy eldugott helyen található teraszos lombház, sok méter magasan van, mindentől és mindenkitől elzárva. Ilyen a Dunakanyarban található a zebegényi Treestyle is, amit minden évszakban érdemes felkeresni, hiszen a zseniális panorámával egyszerűen nem lehet betelni.

A teraszon beépített jakuzzi vár, láthatsz szarvasokat, napozhatsz, nézheted a Dunát, esténként a csillagokat - mindezt 8 méter magasságban föld és ég között. Kézzelfogható közelségben a természet, a nyugalom, a harmónia. Mi kell még? Van itt minden, ami a kényelemhez kellhet: TV, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény egyaránt.

Ha programra vágysz, akkor a lombház 33 km-re van Szentendrétől, 34 km-re Dobogókőtől, Visegrád pedig 12 km-re van.

Treestyle Zebegény - ház a lombok között – fotó: treestylezebegeny.hu

Treestyle Zebegény - ház a lombok között – fotó: treestylezebegeny.hu

7. KERCASZOMOR - KERCA BIOFARM

9945 Kercaszomor, Fő út 99.
Telefonszám: +36 20 218 0946
Email: kerca@kercabiofarm.hu
https://kercabiofarm.hu/

Az Őrségi Nemzeti Park területén található a kercaszomori lombház szállás, egy 10 hektáros lovas birtokon, ami közvetlenül az erdő mellett Kerca-patak partján helyezkedik el. A hatalmas tisztáson legelő lovak és az erdő vadregényes fái különleges hangulatot teremtenek. Az andalúz lovak és szürkemarhák tenyésztésével foglalkozó farmon, ha kedvet kapsz, akkor akár te magad is részt vehetsz az állatok ellátásában.
A LA CABANA lombházban 7 személy elszállásolására van lehetőség, ahol nyári konyha, fürdőszoba, terasz, internet és WiFi teszi még komfortosabbá a pihenésedet.

Kercaszomori lombház szállás – fotó: kercabiofarm.hu

Kercaszomori lombház szállás – fotó: kercabiofarm.hu

Szerencsére léteznek olyan helyek, ahol úgy érzed, mintha megállt volna az idő. Használd ki az alkalmat és bújj el a világ zsongása elől te is! Jó pihenést!

Keresés