A legjobb húsvéti dekorációk - DODO | Designban Otthon

A legjobb húsvéti dekorációk

Pár hét múlva elérkezik következő ünnepünk, a Húsvét, melyre már mindenki készül a tradicionális ételek beszerzésével. Ám a húsvéti menü megtervezése mellett érdemes otthonunk ünnepi dekorálására is időt fordítani.

Hiszen egy-egy húsvéti asztaldísz, ajtódísz és egyéb dekorációk sokat hozzátehetnek otthonunk ünnepi hangulatának megteremtéséhez. Cikkünkben most összeszedtük a legjobb húsvéti dekorációs tippeket, melyekből ti is ötletet meríthettek.

A legjobb húsvéti dekorációk

Díszes tojások minden mennyiségben

Nincs húsvét tojásfestés, illetve díszítés nélkül. A díszes tojások remekül feldobják az ünnepi asztal kinézetét, elkészítésük pedig kitűnő elfoglaltság gyermek, s felnőtt számára egyaránt. Leggyakrabban ételfestékek segítségével varázsoljuk különböző vidám színűvé a tojásokat. Hol csak egyszínűre festjük őket, hol pedig különböző mintákkal is díszítjük. Ám a tojások dekorálásának még számtalan módja van az egyszerű festésen túl. Mutatunk néhány szuper ötletet!

A legjobb húsvéti dekorációk

Ha meguntad a festést, díszítsd a tojásokat különböző anyagok felragasztásával. Ebben az esetben a műanyagból, illetve a hungarocellből készült tojások a legalkalmasabbak, mivel tartósabbak, de óvatosan a kifújt tojások is használhatók. Dekoráld szabadon a tojásokat különféle textilanyagokkal, fonallal vagy akár csipkével körül tekerve.

Egy másik módszer, mellyel szép húsvéti tojásokat készíthetsz a dekupázs technika. A színes szalvétával és egyéb díszes papírokkal bevont hungarocell tojások rendkívül jól mutatnak majd az ünnepi asztalon!

A legjobb húsvéti dekorációk

Természetesen a festett tojások is gyönyörűek, nem kell elfeledni őket. A tojások díszítésének leginkább csak a kreativitásod szabhat határt. A már elkészült tojásokat helyezd egy tálba vagy tálcára, díszítsd vele az étkezőasztalod vagy akár a dohányzóasztalod. A hímes tojások egy vázában ágakra akasztva is jól mutatnak, legyen ez barka ág vagy bármilyen más, natúr vagy festett ág. Óvatosan szúrd ki a tojásokat, fűzd át szalagokkal és akasztgasd fel őket az ágakra, máris van egy szép, roppant mutatós tojásfa a nappalidban!

A legjobb húsvéti dekorációk

Díszítsd fel az ajtódat is!

Az ajtódíszek bármely időszakban megállják a helyüket, kinézetüket az ünnepekhez, illetve az adott évszakhoz érdemes igazítani. Húsvét közeledtével az élénk, színes virágok és a díszes tojások dominálnak leginkább, de természetesen megjelenik a nyúl is, mint alakzat és motívum az egyes díszeken, így az ajtódíszeken is. Az üzletekben szebbnél szebb díszeket lehet vásárolni az ajtókra. Ám az talán még jobb és különlegesebb, ha te magad készíted, ehhez mindössze csak néhány tetszőleges alapanyagot kell beszerezned.

A legjobb húsvéti dekorációk

Ha például koszorú formájú ajtódíszt szeretnél készíteni, szükséged lesz faágakra, drótra és szalagra is. Az ágakat fond össze, formázz egy karikát, a végeket pedig kösd össze drótokkal és díszes szalagokkal! Ezek után a koszorúdat különféle díszekkel, virágokkal, tojásokkal díszítsd körbe, ahogyan neked tetszik! Az ajtódíszed nem muszáj, hogy kör alakú legyen, lehet szögletes, illetve ovális is vagy akár formázhat egy nyulat is. Ahhoz, hogy saját magad készíts egy ajtódíszt, csupán néhány alapanyagra, dekorációs kellékre, ollóra és ragasztóra van szükséged. Hajrá! 😊

A csodás barkaágak

A húsvéti időszak egyik kedvelt szimbóluma a barka. Az egyszerű barna ágakat, a fehér „bolyhos virágok” teszik különlegessé. A barkaágakat már régóta használják díszítésre. Önmagukban, díszes tojásokkal vagy más növények mellett is jól mutatnak. A letisztult, minimalista stílust képviselő lakásokban is remek díszei lehetnek akár a nappalinak, akár egy hálószobának. Az ágak különféle vázákba téve, illetve ajtódíszként is tökéletesen festenek.

A legjobb húsvéti dekorációk

Ha kiszeretnéd tehát dekorálni lakásod Húsvét alkalmából, itt az ideje elkezdened. A színes, díszített tojások, a vidám ablak és ajtódíszek, a remek asztaldíszként működő barkaágak elhozzák otthonodba a tavaszt és igazi ünnepi hangulatot teremtenek.

Keresés