Erdei kisházból prémium szállás? - Klucsik-Lengyel Orsolya Noémi lakbe - DODO | Designban Otthon

Erdei kisházból prémium szállás? - Klucsik-Lengyel Orsolya Noémi lakberendező projektje

Klucsik-Lengyel Orsolya Noémi lakberendezővel több fronton is dolgoztunk már együtt, legutóbb a YouTube csatornánkon láthattátok. De természetesen lakberendezői tevékenysége során is választotta már a DODO termékeit egy-egy enteriőr berendezéséhez, most egy ilyen projektet fogunk bemutatni.

Orsit a Baggio Private Travel Kft. alapítói kérték fel egy prémium birtoknak szánt kismarosi erdei ház berendezésére, amelybe tőlünk is választott pár darabot, hogy azokkal varázsolja tökéletessé és hangulatossá a későbbi szállást.

Miről szólt a projekt?

Orsi: “A megbízóimmal már régebb óta ismertük egymást, mert a saját házuk tervezésére is felkértek már korábban. A pandémia idején azonban az a projekt megállt, ahogyan gyakorlatilag a munkájuk is megszűnt, hiszen külföldi prémium utak szervezésével foglalkoztak. Így azt találták ki, hogy megteremtik a prémium érzést egy hazai szállásban. Megvettek egy elég jól felújított kismarosi házat, melynek belső tereinek megtervezésére engem kértek fel. Egyébként a kültér megtervezését már más végezte, de nagy örömömre a megbízóm mindenben kikérte a véleményem, így tényleg egységes kép tudott kialakulni.”

Erdei kisházból prémium szálló?

Orsi: “A korábban otthonként funkcionáló erdei kisház berendezését a prémium hívószóval a kívánt funkciókat beleépítve kellett optimalizálni. Ez azzal járt, hogy dönteni kellett a cserépkályháról, melyet végül lebontottunk, ki kellett jelölni a háló-nappali-étkező helyét, melyhez a kiállásokat is hozzá kellett rendelni. Helyet kellett biztosítani az open bárnak, a sweet cornernek és sok egyéb másnak is, illetve ki kellett választani az új burkolatokat, bútorokat, anyagokat és felületeket.”

Mikor és mennyi ideig tartott berendezni az újdonsült prémium szállót?

Orsi: “A tervezés tavaly ősszel zajlott, a kivitelezés pedig január végén kezdődött és sajnos a pandémia miatt is csúszott. Végül május közepén tudott megnyitni a Moodhouse 2623, melynek a nyári időszakra gyakorlatilag 1 hónap alatt beteltek a helyei. A visszajelzések pedig fantasztikusak. :)”


MAKASSAR rózsafa tálca

Milyen élmény volt részt venni ebben a projektben?

Orsi: “Imádtam ezt a megbízást. Egyrészt azért is, mert a környezet csodás, másrészt, mert a megbízóm hívószava a prémium volt. Azt tűztük ki a zászlónkra, hogy egy olyan szálláshelyet alakítunk ki, melyben mindenki egy prémium hotelben érzi magát. Így nagyon körültekintően választottuk ki az anyagokat, mobil bútorokat, kiegészítőket és a legapróbb tárgyakat is. Elsősorban nem az ár volt a fontos, hanem a minőség és az enteriőr egységébe való illeszkedés.”

Mennyire volt nehéz vagy épp könnyű ez a megbízás? Voltak extra nehézségek?

Orsi: “A legnagyobb nehézséget a világjárvány okozta. A kivitelezés kezdetére sok gyártó kifutott a készleteiből és a minőségben és kinézetben passzoló dolgokra (burkolat, mobil bútor) sok esetben várni kellett. Illetve olyan nehézség is előfordult, ami átalakítások esetén mondhatni tipikus. Például toldani/hozzáépíteni kell, de az eredetileg bent lévő anyag már nem kapható, így például a cserépkályha bontása után a meglévő padlót végül teljesen fel kellett szedni és újat kellett letenni.”


CASTLE tölgyfa hokedli

Mennyire volt hosszú folyamat a termékek kiválasztása?

Orsi: “A főbb darabok kiválasztása nem vett sok időt igénybe, azonban itt nem lehetett megállni ennyinél, hiszen egy teljesen berendezett, használatra kész enteriőrt kellett megalkotni, melyben mindenki azonnal otthon érzi magát. A kávéfőzőtől a köntösig mindenről gondoskodni kellett. Megbízóm 93 extra szolgáltatást nyújt a szálláshoz, például az egyedi tányérok, sweet sarok, prémium open bár. Ezeknek a helyét meg kellett találni, hogy kiemelt helyen legyenek, bárki láthassa, ugyanakkor ne legyen útban a napi használathoz. Szóval ide tényleg elég csak a ruháinkat magunkkal hozni. :)”

Mi alapján választottad ki ezeket a darabokat?

Orsi: “Ahogy korábban említettem, teljesítenie kellett a prémium hívószót az adott terméknek, stílusában passzolnia kellett az enteriőrbe, teljesítenie kellett a kívánt funkciót és persze, méretben is megfelelőnek kellett lennie, hiszen egy 36 m2-es nyaralóról van szó. Illetve, ahol csak tudtunk raktárkészletről rendeltünk, mert mihamarabb elérhetővé szerettük volna tenni a szállást mindenki számára. Szóval, ha kíváncsi vagy mit jelent számunkra a prémium hívószó, akkor keresd fel ezt a pároknak szánt erdei búvóhelyet a Moodhouse.hu weboldalon.” Szerintünk egyszerűen fantasztikus lett a végeredmény.

A helyszín, a szállás és a bútorok, illetve kiegészítők tökéletes harmóniában vannak, és amellett, hogy biztosítja a luxus érzetet, a rusztikus felületek és a modern bútorok egy nagyon sajátos hangulatot teremtenek. Gratulálunk, Orsi!

Termékek, amiket Orsi ehhez a projekthez rendelt:

Orsi elérhetőségei:

Keresés