Hírességek álom otthonai - DODO | Designban Otthon

Hírességek álom otthonai

Sztárnak lenni jó, több szempontból is! - ezt eddig is tudtad, hiszen a sztárság előnyei nyilvánvalóak (persze a hátrányairól sem szabad megfeledkezni, hiszen az éremnek két oldala van).

Az ismertség kapuikat nyit meg, olyan helyekre enged be, ahová egy átlagember soha nem juthat be, olyan kapcsolatokat biztosít, amiről mi földi halandók még álmodni sem merünk. Az exkluzív partik, és luxusutazások, a csodaszép ruhák, autók, ékszerek mellett azonban érdemes figyelmet fordítani azokra az ingatlanokra is, amelyekben a hírességek élnek, vagy birtokolnak (sokuknak ugyanis egyszerre több is van ezekből). Ha ezeket az otthonokat megnézzük, bizony kiderül: a gazdagság nem a fentebb említett személyes tárgyaknál és lehetőségeknél kezdődik, hanem a pazar berendezéssel rendelkező. stílusos giga ingatlanoknál. Nézzük, milyen luxusban élnek a sztárvilág legtehetősebbjei!

Pár hete óriásit robbant a hír, miszerint Beyoncé és Jay-Z a luxusvillák közül is az egyik legdrágábbat vásárolták meg. A közel 2800 négyzetméteres villa konkrétan a legdrágább ingatlan egész Kaliforniában, a sztárpár ugyanis 200 millió dollárt adott érte.

Beyoncé

Beyoncé Giselle Knowles a Texas állambeli Houstonban született, amerikai R&B énekesnő, dalszerző, producer, színésznő és táncos. Nincs oka a panaszra, Ő és a párja Jay-Z , több luxusingatlannak is a tulajdonosai. A hírek szerint pillanatnyilag még Kaliforniában élnek egy 85 millió dolláros házban, ami a csillagászati ára ellenére is jócskán alul marad azzal az ingatlannal szemben, ahová hamarosan költöznek, mivel megvásárolták 200 millió dollárért (70 milliárd forint) Kalifornia legdrágább otthonát. (Ez az Egyesült Államok történetének második legdrágább lakóház ügylete - a csúcsot ugyanis egy 238 millió dolláros New York-i lakás tartja). A sztárpár így is “jó üzletet” kötött, hiszen az ingatlant eredetileg 295 millió dollárért árulták.

Mit tud ez a horribilis összegbe kerülő ház?

A sztárpár Malibuban található új háza igazi modern rejtekhelynek számít: csupa beton és üveg. Korábban a mesés ingatlan William Bell műgyűjtő birtokában állt, akinek mintegy 15 évébe telt, hogy kialakítsa az épület mai formáját Tadao Ando japán építész segítségével.
A házat szó szerint a partra építették, így alapból páratlan kilátás nyílik a Csendes-óceánra. Mivel a kertje teljesen zárt, így a család nyugalmát sem a lesifotósok, sem a rajongók nem tudják majd zavarni.

Néhány jellegzetesség:

  • a 8 hektáros telken fekvő ingatlan alapterülete 2800 négyzetméter
  • a fő alapanyaga a beton volt, de az óceánra néző falakat üveggel borítottak be, ami egyedülálló megjelenést biztosít a luxusingatlannak
  • a házban a belső terekben is a beton és az üveg a két legjellemzőbb alapanyag - például üvegből készültek a korlátok, a falakat világos színűre festették, ami nagyon minimalista, modern megjelenést kölcsönöz
  • a házhoz több medence is tartozik - van egy kisebb az épületrészek között, és egy hatalmas osztott medence a kertben

Taylor Swift

Taylor Alison Swift Grammy-díjas amerikai dalszerző, country-pop énekesnő, és színésznő. A hírességek sorába a zenei karrierje emelte, de az énekesnő valódi ingatlanmogulként is kiválóan tevékenykedik, hiszen már 2018-ban is arról szóltak a hírek, hogy közel 23 milliárd forint értékű ingatlan portfólióval rendelkezik. Most csak néhányat mutatunk a tulajdonában lévő vagy volt ingatlanok közül:

Beverly Hills-i Ranch

A hollywoodi ranch stílusú otthon hűen tükrözi az 1950-es évek modern dizájnját. Az ingatlan nagyon tágas és napfényes, körül öleli a természet - buja, zöld dombok lábánál fekszik. Bár a megjelenése elsőre szerénynek tűnik, mégis magában foglal négy hálószobát, négy fürdőszobát, a padlótól mennyezetig érő üvegablakokat és még egy klímavezérelt borospincét is. Egyes hírek szerint éppen eladni készülnek, potom 800 millió forintnak megfelelő összegért meghirdetve.

Tribeca Penthouse

2014-ben Peter Jacksontól, A Gyűrűk Ura rendezőjétől vásárolta meg az eredetileg két különálló penthouse-t, majd összenyitotta őket, amivel egy tíz hálószobás, tíz fürdőszobás, biliárd teremmel is rendelkező, hatalmas területű penthouse-t hozott létre.

Tribeca lakóépület

A két penthouse megvásárlása után sem volt megállás: három évvel később az énekesnő megvette a szomszéd épületet is, így a százéves luxusházban rengeteg vendégszoba, több erkély, edzőterem, és még házi színpad is található. Az épület becsült értéke mintegy 3 milliárd 300 millió forintnak felel meg.

West village apartman

Az apartman 1912-ben épült egyaránt magán viselve a téglaépületek jellegzetességeit és a modern stílusjegyeket. Az otthonban az öt hálószoba, a hét fürdőszoba mellett még egy óriási fedett medence is elfért. A lakás berendezésénél nagyon nagy figyelmet fordítottak az apró részletekre: a lakás értékét nagyban emelik a kézműves csillárok, az antik párizsi tégla, ahogy a szabadtéri konyha, a tetőterasz, a beépített grill, és a pezsgőfürdő is.

Beverly Hills-i birtok

Taylor Swift-nek Los Angelesben korábban három különböző ingatlana is volt, de mind közül ez a legimpozánsabb. 2015-ben vásárolta meg Samuel Goldwyn filmproducertől a 1934-ben épült több mint 1000 négyzetméteres kastélyt, ami jelenleg is átalakítás alatt áll, mert az énekesnő kérése alapján visszaállításra kerülnek a történelmi részletek.

Nashville-i öröklakás

Taylor Swift már 20 évesen megjelent az ingatlanpiacon azzal, hogy megvásárolta Nashville történelmi negyedében, a Mucis Row-ban azt a 300 négyzetméteres indusztriális stílusú lakást, ami hatalmas terekkel rendelkezik.

Nashville-i birtok

Taylor Swift számára nagyon fontosak a gyökerei, így befektetett egy második nashville-i otthonba is. A görög stílusú birtokon egy 520 négyzetméteres főépület és egy 185 négyzetméteres, vendégek számára kialakított melléképület található, boltíves mennyezettel, halszálkás padlóval és a márvány kandallókkal.

Watch Hill tengerparti birtok - Taylor egyik legimpozánsabb befektetése

Rhode Island legmagasabb pontján helyezkedik el az az 1120 négyzetméteres tengerparti villa, ami az A-listás celebbulikról vált ismertté. Az épületben hét hálószoba található, nyolc kandalló gondoskodik a fűtésről, a 700 méteres saját partszakaszról és a hozzá kapcsolódó pazar kilátásról nem is beszélve. A kúria 1930-ban épült, hozzá tartozik egy 5,25 hektáros kert is. Korábban Rebekah West Harkness - egy olajmágnás örökösnő - tulajdonában volt, aki olyannyira szerette a balettet, hogy nyaranta balett-táncosokkal népesítette be az otthonát. Taylor Swift 17,75 millió dollárt, azaz 5,1 milliárd forintot fizetett az ingatlanért, ahol rendszeresen tart hatalmas partikat.

Rihanna

A barbadosi énekesnő Los Angelesben vásárolta meg magának azt fényűző ingatlant, mintegy 21 millió dollárért (több mint 7 milliárd forint) amelyben 2015 előtt még a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry is élt. A luxuslakás nem véletlenül lett a szupersztárok kedvence, hiszen a „palota az égben” elnevezésű luxus penthouse 900 négyzetméteren terül el, 4 hálószoba, valamint 6 és fél fürdőszoba található benne. A 40. emeletet teljes mértékben elfoglaló lakásból csodaszép kilátás nyílik a városra, a hegyekre, és az óceánra is.

A hatalmas otthon óriási nappalival rendelkezik, található benne külön mozi- és biliárdszoba, és egy hófehér, modern konyha is.

A The Century által kínált ingatlanokat más hírességek is szeretik: Denzel Washington vagy Candy Spelling, akinek a kétemeletes luxuslakása közvetlenül Rihanna újdonsült otthona felett található. Az épülethez saját étterem, biztonsági szolgálat, privát lift, éjjel-nappali házfelügyelet, kültéri úszómedence is tartozik. A lakásról készült képeket megnézheted ITT.

Adele

Új otthonba költözött szerelmével Adele – járta be a hír villámsebességgel a sajtóorgánumokat. A Grammy-díjas énekesnő az új családi fészket Sylvester Stallone-tól vette meg 58 millió dollárért.

A Beverly Hills-i házat a színész már korábban teljesen felújíttatta, - például a korábbi nyílászárókat acél ablakokra és ajtókra cseréltette - így az énekesnőnek és párjának csak annyi dolga lesz, hogy beköltözzenek. A hatalmas otthon mediterrán stílusban épült, nyolc hálószoba és 12 fürdőszoba található benne. A hatalmas otthont Richard Landry tervezte, Steven Spielberg és Adam Sandler házának szomszédságában. Közel másfél hektáron terül el, az ingatlan pedig 1431 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, könyvtárszobával, teniszpályával, egyedi bútorokkal, kézzel festett falakkal, hihetetlen felszereltséggel.

A biztonságra is figyeltek, az ingatlanhoz két kapun keresztül lehet bejutni. Egy kétszintes vendégház is tartozik hozzá, így amiatt nem kell aggódniuk, hogy hol szállásolják majd el a barátaikat. Adele bevallotta, hogy az ingatlan megvásárlásához jókora hitelt kellett felvennie, de szerinte a kaliforniai villa mindent pénzt megér (mintegy 37,7 millió dolláros jelzáloghitelt vett fel (22 milliárd forint!)) még akkor is, ha 30 évig kell törlesztenie.

Adele korábban már vásárolt három egymás melletti házat Beverly Hills exkluzív külvárosában, Hidden Valleyben, így ez az ingatlan a negyedik Los Angeles-i ingatlanja.

Adele új otthonában - ami csaknem másfél hektáron terül el, és a lakóterülete 1431 négyzetméter - 8 hálószoba, valamint 10 és fél fürdőszoba található.

Kim Kardashian

Kim Kardashian örmény származású üzletasszony, amerikai televíziós személyiség, milliárdos, aki új szintre emelte a minimalizmust. Ez legjobban a Hidden Hills-ben található otthonában érvényesül, amit még 2013-ban vásárolták meg rapper férjével, Kanye West-tel, 20 millió dollárért. Ma már - egy alapos felújítást, majd egy válást következő újbóli átalakítást követően 60 (!) millió dollárt ér.

A minimalizmus maximalizálásával egy sokakat megosztó enteriőrt hozott létre, amiről az alábbi videóban lelkesen mesél a rajongóinak:

https://youtu.be/Txqq8q5-cRA

A videóban szobáról szobára vezeti végig a nézőket és bemutatja azokat a tárgyakat, amelyek fontosak a számára.

„A házamban minden nagyon minimalista. Akkora káosz van a világban, így amikor hazajövök, csendet akarok, és azt, hogy minden megnyugtató legyen” – érvelt a minimalista jellegről beszélve.

Mivel elsőre úgy tűnik, hogy a ház minden helyisége krém- és púderszínű bútorokkal van tele azt hihetnénk, hogy az egész ház egy natúr színű palota, akkor meglepetésként hatnak a sztár gyerekeinek (4) a szobái: „Van egy játszószoba telezsúfolva mindennel. A gyerekek hálószobái is színesek: egy rózsaszín, egy lila, egy kék és egy dinoszauruszos. Mindenkinek megvan a maga ízlése, ezt a saját szobájában valósíthatja meg. Imádják” – mondta Kim Kardashian.

A ház belső tereit Axel Vervoordt tervezte meg, aki az egyszerűség és a wabi-sabi esztétika mestere. De dolgozott a terveken Claudio Silvestrin, Vincent Van Duysen és Peter Wirtz is, akik valamennyien híres tervezők.

És, hogy miként nyilvánul meg a minimalizmus? Például:

  • a tervezők folyamatosan arra törekedtek, hogy a ház egyre egyszerűbb legyen, emiatt minden helyiséget törtfehér vakolattal borítottak
  • a konyha tágas és japán stílusjegyekkel rendelkezik, teljességgel hiányoznak belőle a felső szekrények, a konyhapult főzőlap nélküli, csak süllyesztett gázrózsákkal rendelkezik
  • az étkezőben egy hosszú, nyers fa étkezőasztal van, amit körülvesznek a hófehér, kárpitozott, vagy fonott betétekkel díszített, organikus étkezőszékek
  • mindenhol csend és nyugalom uralkodik
  • a nappaliban Royère kárpitozott ülőbútorok vannak, mészkő koktélasztal, néhány műalkotás és egy zongora uralja a nagy teret
  • az ablakokon általában nincsenek függönyök, ami zavartalan kilátást garantál a kizárólag zöld növényekben bővelkedő kertbe. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kertben nincsenek színpompás virágok, kizárólag csak zöld növények.

Kim Kardashian háza, a saját bevallása szerint a békéről, a csendről, a pozitív energiák kozmikus értékeinek kereséséről szól.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston-nak a 2018-as szakítása után egyedül kellett új életet kezdeni, ami egyet jelentett a külön költözéssel is. A közös otthont a színésznő hagyta el, de azóta már többször is költözött, sőt, több házat is vásárolt. 2022-ben egy gyönyörű villába költözött be Los Angeles előkelő negyedében, Montecito-ban, ahol már olyan sztárok is letelepedtek, mint Gwyneth Paltrow, Ellen Degeneres, vagy Harry herceg és Meghan Markle. Aniston-nak azonban nem ez volt az első ingatlana a városrészben: potom 14,8 millió dollárért, azaz 5 milliárd forintért Oprah Winfrey-től is vett egy mediterrán stílusban épült házat ugyanitt.

Leonardo Dicaprio

Leonardo DiCaprio mondhatni “olcsón megúszta” az ingatlan vásárlást, amikor Los Angeles nyugodt Los Feliz negyedében 7,1 millió dollárt fizetett új otthonáért, amibe nem is akar beköltözni. A pompás, 460 négyzetméteres spanyol stílusra hajazó rezidenciát ugyanis ajándékba vette az édesanyjának, Irmelin Indenbirken-nek.

A négy hálószobás, hat fürdőszobás eklektikus otthon 1928-ban épült, aminek a stílusa tökéletes egyensúlyt teremt a történelmi háttér és a modern fejlesztések között. A belső és külső erkélyek, az esztétikus mozaikcsempék, a színes mennyezeti freskók, a tölgyfa gerendák vagy a díszes kovácsoltvas korlátok jól megférnek egymás mellett. Romantikus hangulatához hozzájárulnka a boltívek, a kandallók, az ólomüveg ablakok, vagy a faragott bejárati ajtó. Lényeges rész a medencével rendelkező spa-részleg, a meditációs szoba, és a szökőkúttal felszerelt csodaszép kert.

DiCapriónak még számos ingatlan van a birtokában: egy Malibuban, egy Palm Springsben, egy villa Beverly Hillsben és több apartman Manhattanben.

Sztárnak lenni jó, nem csak a hírnév és a pénz miatt, hanem azért is mert csodálatos helyeken, pazar ingatlanokban élhetik a nem mindennapi életüket. Bár legtöbbünknek ez nem adatott vagy adatik meg, de jó betekinteni ebbe a világba, vagy ötletet meríteni ahhoz, hogy miként tehetjük még kényelmesebbé a saját életterünket.

Keresés