Láss feketén-fehéren! - Dekorációs tippek a drámai hatásért - DODO | Designban Otthon

Láss feketén-fehéren! - Dekorációs tippek a drámai hatásért

A fekete és fehér szín kettőse bármilyen enteriőrben képes drámai hatást kifejteni, akár dekorációkon, akár a bútorokon keresztül teszi ezt. Ahogy a szólás is tartja: „minden helyiség elbír egy csepp feketét”.

A te lakásodból sem hiányozhat a fekete szín, még ha a pasztell vagy a vibráló színek rajongója is vagy. Kiválóan irányítja a figyelmet és észrevétlenül csempész eleganciát otthonodba. Nemcsak festményeken, vázákon, fényforrásokon mutathat kiválóan, de hangsúlyosabb bútoraid is remekelhetnek árnyalataiban.

De mi történik, ha a feketét fehérrel párosítjuk? Utánozhatatlanul friss, szofisztikált és meghökkentő eredmény születik, mely garantáltan lenyűgöz mindenkit, aki betér hozzád!

Csíkok és absztrakció

Csíkozd be a falakat vagy a padlót: játékos és modern módszer bármely helyiség feldobására, legyen szó mellékhelyiségről vagy nappaliról. A geometrikus hatást bohémábbá varázsolhatod néhány absztrakt mintás szőnyeggel, pokróccal vagy párnával.

csík kanapé dekoráció fekete fehércsík fürdő dekoráció fekete fehér

A sokoldalú csempe

A csíkos falakat konyhában, fürdőbenszintén fekete-fehér, de eltérő mintázatú padlócsempével kombinálhatod. Így izgalmas optikai csalódást idézhetsz elő és modern eleganciával emelheted otthonod akár legkevésbé frekventált pontját is.

csempe fekete fehér mintás fürdő

csempe fekete fehér mintás fürdő

Részletekben az erő

Ha irtózol a geometrikus formáktól, a fekete-fehér mintás, figurális tapéták és kiegészítők is segítségedre lehetnek. Fiatalos, egyben visszafogott látványt nyújtanak, amiről képtelenség levenni a szemet.

fekete fehér mintás dekoráció

fekete fehér mintás dekoráció fal

Tértágítás

A kis terek a legalkalmasabbak arra, hogy kiélhesd a fekete és fehér színek iránti szereteted, hiszen játékukkal tágíthatod optikailag a teret. Mit szólsz egy fekete nappalihoz világító fehér kandallóval vagy egy fekete-fehér fürdőhöz arany/réz díszítéssel? Instant szerelem, nemde?

fekete fehér arany dekoráció nappali

fekete fehér arany dekoráció nappali

Színorgia

Nem muszáj kizárólag a fekete és a fehér árnyalataihoz tartanod magad, ha modern és egyedi hangulatra törekszel. A szoba domináns árnyalata lehet a citromsárga, a pasztell rózsaszín vagy az olajzöld: a fekete-fehér ágynemű és egy-egy fekete bútor harmonikus egységgé állhatnak össze. Sőt, az arányok lehetnek fordítva is!

fekete fehér nappali rózsaszín

fekete fehér nappali zöld sárga

Vidék feketén-fehéren

Téves az elgondolás, hogy a vidám country stílus nem bírja el a fekete és fehér kombinációját. Az általában a zöld, piros és fehér színekben pompázó enteriőrben egy, fekete és fehér árnyalatában játszó viktoriánus minta észrevétlenül simulhat bele környezetébe, miközben emlékezetes kiegészítője is lehet annak.

viktoriánus fekete fehér fal tapéta

viktoriánus fekete fehér fal tapéta

Csillogás festékkel

Kifejezetten a klasszikus stílus híveinek ajánljuk a fénylő felületű falfestéket. A fény kellemes csillogással törik meg rajta és luxus ízt kölcsönöz az enteriőrnek. Hálószobákban, nappalikbanlehengerlő húzásként szolgálhat.

festék tükörfényű fal fekete

festék tükörfényű fal fekete

A maszkulin szürke

A fekete és fehér szín kombinációja sokak számára monotonnak tűnhet. Ha a maszkulin, monokróm hatás híve vagy, csempéssz szürkét is a térbe. Így megtörheted a szélsőségek játékát, miközben mégsem tereled bohém irányba az enteriőrt. Ha túl komornak tartod ezt, lazíts a helyiség hangulatán világosbarna kiegészítőkkel, puha pokrócokkal és égősorokkal.

szürke fekete fehér nappali

szürke fekete fehér hálószoba

Növény mint kiegészítő

Ha a fekete és fehér dominanciája mellett döntesz, kettősük szigorúságát szobanövényekkel oldhatod fel. Előnyben a nagyleveles, ágaskodó darabok!

növény fekete fehér kiegészítő konyha

növény fekete fehér kiegészítő előszoba

Keresés