2018. február. 28.

A fekete és fehér szín kettőse bármilyen enteriőrben képes drámai hatást kifejteni, akár dekorációkon, akár a bútorokon keresztül teszi ezt. Ahogy a szólás is tartja: „minden helyiség elbír egy csepp feketét”.

A te lakásodból sem hiányozhat a fekete szín, még ha a pasztell vagy a vibráló színek rajongója is vagy. Kiválóan irányítja a figyelmet és észrevétlenül csempész eleganciát otthonodba. Nemcsak festményeken, vázákon, fényforrásokon mutathat kiválóan, de hangsúlyosabb bútoraid is remekelhetnek árnyalataiban.

De mi történik, ha a feketét fehérrel párosítjuk? Utánozhatatlanul friss, szofisztikált és meghökkentő eredmény születik, mely garantáltan lenyűgöz mindenkit, aki betér hozzád!

Csíkok és absztrakció

Csíkozd be a falakat vagy a padlót: játékos és modern módszer bármely helyiség feldobására, legyen szó mellékhelyiségről vagy nappaliról. A geometrikus hatást bohémábbá varázsolhatod néhány absztrakt mintás szőnyeggel, pokróccal vagy párnával.

csík kanapé dekoráció fekete fehércsík fürdő dekoráció fekete fehér

A sokoldalú csempe

A csíkos falakat konyhában, fürdőben szintén fekete-fehér, de eltérő mintázatú padlócsempével kombinálhatod. Így izgalmas optikai csalódást idézhetsz elő és modern eleganciával emelheted otthonod akár legkevésbé frekventált pontját is.

csempe fekete fehér mintás fürdő

csempe fekete fehér mintás fürdő

Részletekben az erő

Ha irtózol a geometrikus formáktól, a fekete-fehér mintás, figurális tapéták és kiegészítők is segítségedre lehetnek. Fiatalos, egyben visszafogott látványt nyújtanak, amiről képtelenség levenni a szemet.

fekete fehér mintás dekoráció

fekete fehér mintás dekoráció fal

Tértágítás

A kis terek a legalkalmasabbak arra, hogy kiélhesd a fekete és fehér színek iránti szereteted, hiszen játékukkal tágíthatod optikailag a teret. Mit szólsz egy fekete nappalihoz világító fehér kandallóval vagy egy fekete-fehér fürdőhöz arany/réz díszítéssel? Instant szerelem, nemde?

fekete fehér arany dekoráció nappali

fekete fehér arany dekoráció nappali

Színorgia

Nem muszáj kizárólag a fekete és a fehér árnyalataihoz tartanod magad, ha modern és egyedi hangulatra törekszel. A szoba domináns árnyalata lehet a citromsárga, a pasztell rózsaszín vagy az olajzöld: a fekete-fehér ágynemű és egy-egy fekete bútor harmonikus egységgé állhatnak össze. Sőt, az arányok lehetnek fordítva is!

fekete fehér nappali rózsaszín

fekete fehér nappali zöld sárga

Vidék feketén-fehéren

Téves az elgondolás, hogy a vidám country stílus nem bírja el a fekete és fehér kombinációját. Az általában a zöld, piros és fehér színekben pompázó enteriőrben egy, fekete és fehér árnyalatában játszó viktoriánus minta észrevétlenül simulhat bele környezetébe, miközben emlékezetes kiegészítője is lehet annak.

viktoriánus fekete fehér fal tapéta

viktoriánus fekete fehér fal tapéta

Csillogás festékkel

Kifejezetten a klasszikus stílus híveinek ajánljuk a fénylő felületű falfestéket. A fény kellemes csillogással törik meg rajta és luxus ízt kölcsönöz az enteriőrnek. Hálószobákban, nappalikban lehengerlő húzásként szolgálhat.

festék tükörfényű fal fekete

festék tükörfényű fal fekete

A maszkulin szürke

A fekete és fehér szín kombinációja sokak számára monotonnak tűnhet. Ha a maszkulin, monokróm hatás híve vagy, csempéssz szürkét is a térbe. Így megtörheted a szélsőségek játékát, miközben mégsem tereled bohém irányba az enteriőrt. Ha túl komornak tartod ezt, lazíts a helyiség hangulatán világosbarna kiegészítőkkel, puha pokrócokkal és égősorokkal.

szürke fekete fehér nappali

szürke fekete fehér hálószoba

Növény mint kiegészítő

Ha a fekete és fehér dominanciája mellett döntesz, kettősük szigorúságát szobanövényekkel oldhatod fel. Előnyben a nagyleveles, ágaskodó darabok!

növény fekete fehér kiegészítő konyha

növény fekete fehér kiegészítő előszoba

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

DODO arcai: Doszpot Evelin, a szenvedélyes és határozott lakberendező
DODO arcai: Doszpot Evelin, a szenvedélyes és határozott lakberendező

2019. október. 10.

Az egyik legizgalmasabb interjúhoz érkeztünk, hiszen DODO arcai sorozatunk következő részében Doszpot Evelinnel beszélgettünk. Evelin néhány éve úgy döntött, hogy ideje végre azt csinálni, amit igazán szeret... Azóta pedig lakberendezőként dolgozik. Egy ügyfele lakásának berendezése kapcsán kerültünk kapcsolatba vele, ahol csodás munkát végzett!

Tovább olvasok →

DODO arcai: HeyJulie, a bájos életmód vlogger
DODO arcai: HeyJulie, a bájos életmód vlogger

2019. szeptember. 27. 2 hozzászólás

Elérkeztünk DODO arcai sorozatunk következő részéhez, melyben a rendkívül tudatos és üde HeyJulie-val beszélgetünk, aki szabad idejében vloggerként tevékenykedik. Julcsi olyan fontos témákkal látja el követőit, mint az énidő vagy a tudatos vásárlás, azaz csupa olyan dolog, amire mindannyiunknak sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni.

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.