2018. február. 14.

A költözés nem kis feladat, ráadásul az új lakás berendezése is komoly kihívásokat tartogathat. Adunk pár hasznos tippet, hogy álmaid otthonának ne csak külsejében, de belsejében is a legideálisabb formát álmodhasd meg!

Költözés alatt legtöbbször az előző lakásunktól való könnyes búcsúra gondolunk, ám ennél jóval nagyobb kihívás lehet, hogy probléma mentesen berendezkedjünk új otthonunkban. Nem hagyjuk, hogy elvessz a megannyi feladatban, adunk néhány felejthetetlen tippet a harmonikus atmoszféráért!

Mérd fel a teret!

Ha lehetséges, távolíts el minden bútort és kiegészítőt a térből, hogy zavaró tényezők nélkül mérhesd fel tulajdonságait. Ezt követően döntsd el, hogyan fogod használni a helyiséget! Habár könnyen kijelölheted, melyik fog nappalidként szolgálni, elkülönülő egységeit már közel sem olyan egyszerű meghatározni. Gondold át, mely részét szánod pihenésre, és melyet vendégek fogadására!

nappali asztal kanapé

A multifunkcionális terek kialakításához ajánljuk a térelválasztókat, de variálható bútorok segítségével is külön szobaegységeket képezhetsz.

térelválasztó hálószoba fal

Ha egy szoba várhatóan több funkciót fog ellátni, szőnyegekkel, függönyökkel és könyvespolcokkal is kijelölheted a határait.

térelválasztó könyvespolc polc nappali

Találd meg a szoba fókuszpontjait! A kandalló például egyértelművé teszi, hogy érdemes vele szemben elrendezned a bútorokat, de a tévé is hasonlóan domináns rendezőelem lehet. Tartsd észben, hogy a kanapénak, foteleknek ideális esetben legalább 2 és fél méterre kell helyet foglalniuk a tévétől!

tévé televízió nappali lakberendezés

Amennyiben a szoba nem rendelkezik ehhez hasonló ponttal, csakis a te képzelőerődön múlik annak kialakítása. Egy műalkotás, de akár egy drámai falfelület is meghatározhatja, milyen irányba tekintsenek a bútoraid. 

festmény fal nappali lakberendezés

Fontos a kiegyensúlyozottság

Rendezd a zömökebb, súlyosabbnak ható bútorokat egy csoportba, majd elegyítsd ezt könnyedebb darabokkal. Nem muszáj minden bútorod a falhoz tolni a nappaliban vagy dolgozószobában, bátran alakíts ki "oázisokat" a tér közepén!

bútor kanapé indusztriális nappali

A komfortos térelrendezés egyik titka ugyanakkor a laza bútorelhelyezésben rejlik. Érdemes úgy megálmodni a kanapé, asztal és fotelek egyvelegét, hogy kényelmesen körülsétálhasd minden egyes darabját, a szűkösség ugyanis bezártságérzetet eredményezhet.

Habár a bútorok kiemelt szerepet töltenek be a térben, a dekorációk ellensúlyozhatják a tárgyak karakterét. Így például egy alacsony asztalkát vagy lámpát bátran párosíthatsz egy függőleges képpel a falon. Ez a húzás ráadásul a szobát is nyújtja vertikálisan.

dekoráció festmény nappali kanapé

A színek segítségével kiegyensúlyozott hangulatot teremthetsz új otthonodban. A hangúlyos árnyalatokat párnákkal, dísztárgyakkal erősítheted vagy törheted meg.

árnyalatok nappali színek árnyalatok lakberendezés

Hasonlóan fontos az anyagok harmóniájára törekedned. Egy olyan térben például, amelyben a bőr dominál, idegenen mutathatnak a kézműves anyagok. Válogass hát a tér stílusának megfelelő textúrák közül: a skandináv stílusú otthonok a gyapjút, míg a countryk a kötött-horgolt anyagokat viselik el könnyedén.

textil anyag lakberendezés harmónia

Ne légy amatőr!

Az egyik legalapvetőbb hiba, amit elkövethetsz, ha nem veszed figyelembe a szobán áthaladó forgalmat. Kiválóan mutathat egy bútorcsoport a tér közepén, de ha ez két ajtó egyenes útvonalát metszi, akkor csak mindennapos fejfájással fogsz szembesülni.

Hasonlóan amatőr húzás lehet, ha nem engedsz elég teret az ablakok és ajtók nyitásának. Az ablakok pozícióját is tartsd szem előtt: a kanapét igyekezd szemben vele vagy rá merőlegesen elhelyezni.

lakberendezés nappali skandináv

És még valami: mindig a legnehezebb bútoroktól a legkönnyebbekig haladj. Először tehát a kanapét, fotelt, asztalt helyezd el, s csak eztán a székeket, lámpákat, míg végül a dekorációnak jelöld ki a végső helyét. 

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

5 tipp, hogyan varázsolj élhetővé egy kisméretű nappalit
5 tipp, hogyan varázsolj élhetővé egy kisméretű nappalit

2019. június. 03.

A kis szobák örök problémát jelentenek a lakberendezésben, hiszen nehéz úgy kihasználni a rendelkezésre álló teret, hogy minden elférjen, a helyiség ellássa a funkcióját és ne legyen zsúfolt hatása. Olvasd el cikkünket és adunk hozzá pár tippet!

Tovább olvasok →

Vintage konyhai kiegészítők - Kerámiaotthon x DODO
Vintage konyhai kiegészítők - Kerámiaotthon x DODO

2019. május. 17.

A vintage stílusú konyhai kiegészítők nem egyszerűen egy hangulatot, hanem egy életstílust adnak nekünk. A terített asztal mellett teázni vagy kávézni azt jelenti, hogy rászánjuk az időt, hogy fontossá tesszük ezeket a perceket. Fontossá tesszük saját magunk és a szeretteink számára az együtt töltött időt és adunk neki egy stílusos keretet.

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.