Tárolási megoldások - DODO | Designban Otthon

Tárolási megoldások

Az évek alatt egyre több minden gyűlik fel otthonunkban, melyet tárolnunk kell valahol. Legyen szó egy-egy új könyvről vagy egy új cipőről mind-mind helyet foglalnak majd, ám azt senki sem szeretné, hogy az otthona leginkább egy raktárhelyiségre hasonlítson, ezért praktikus tárolási megoldásokra van szükség.

Akár kisebb, akár nagyobb lakással rendelkezünk, megvan a módja annak, hogy stílusosan tároljuk dolgainkat. A hatalmas fa szekrények, melyek még nagyszüleink nappalijában álldogálnak, már nem felelnek meg a mai igényeknek. Sokkal szellősebb, ötletesebb kialakításra vágyunk.

Tárolási megoldások

Azt szeretnénk, hogy egy polc, egy kisebb tároló szekrény egyszerre legyen hasznos és mutatós, a lakásunk pedig minél kevésbé keltsen zsúfoltság érzetet. Ennek megfelelően most olyan ötletes tárolási megoldásokat mutatunk nektek, melyeket Ti is könnyedén alkalmazhattok otthonotokban.

A polcok egyszerűsége és nagyszerűsége

A tárolás egyik legalapvetőbb eleme a polc, mely napjainkban sem ment ki a divatból, sőt egyre több változatát vásárolhatjuk meg vagy akár készíthetjük el. Segítségével a számunkra fontos, látni vélt dolgokat kedvünkre rendszerezhetjük, helyezhetjük előtérbe.

Tárolási megoldások

Anyagát tekintve tökéletes választás lehet a fából, fémből, de akár üvegből vagy műanyagból készült darab is. Akár a kreatív szögletes formák mellett döntünk, akár az A-vonalú minimalista stílusú polcrendszert preferáljuk, vagy éppen az egyszerű, jól mutató sarokpolcot választjuk, mindenképpen ötletesebbé varázsolhatjuk vele lakásunkat. És mindemellett az eredeti célunknak, a tárolásnak is eleget teszünk, anélkül hogy hatalmas bútorokkal tennénk tele a nappalinkat, hálószobánkat. A kisebb nagyobb polcrendszerek pedig térelválasztóként is remekül működnek. 

Tárolási megoldások

Rejtett fiókok

Személyes tárgyainkat, ruhadarabjainkat és az egyéb textileket előszeretettel pakoljuk fiókos szekrényekbe. De mi lenne, ha ezek a fiókok az ágy vagy a lépcső alatt lapulnának meg? Ha lehetőséged van rá, érdemes kihasználnod a lépcső alatti teret, ahova kihúzhatós fiókokat vagy polcokat építethetsz be. Ez egy praktikus, modern megoldás, mellyel máris helyet spóroltál meg. A franciaágy alján található fiókok ugyanezt a célt szolgálják és ráadásul gyakran dizájnosak is.

Tárolási megoldások

Ötletes tároló dobozok

Tárolásra egyre többen használnak különféle dobozokat, ládákat, melyek leginkább a gyerekszobában, de a lakás más helyiségeiben is hasznosak lehetnek. Amellett, hogy praktikusak még dekorálják is otthonod, hiszen színben, stílusban, méretben és alapanyagban is hatalmas választék áll rendelkezésedre.

Tárolási megoldások

A dobozok és ládák mellett fonott kosarakat is használhatsz, melyek szintén díszítik lakásod. A szekrény teteje, az ágy alatti hely vagy akár a szobák sarkai is alkalmasak lehetnek a tárolók elhelyezésére. Mivel szinte bármit tárolhatsz bennük, így mindenképpen jó megoldás lehet, ha szeretnéd rendszerezni az otthonodban található tárgyakat.

Stílusos tároló szekrények

A kisebb tároló szekrények és komódok a polcokhoz hasonlóan alap bútordarabnak számítanak, hiszen méretüket tekintve bármely lakásba megfelelőek lehetnek. A hálószobában, nappaliban, ebédlőben, de akár a fürdőszobában is jól mutatnak. A minimalista, modern stílusú darabok különösen feldobhatják egy-egy szoba kinézetét. Válassz kerekekkel ellátott szerkényt, melyet könnyedén odébb helyezhetsz, akár az asztal alá is betolhatsz.

Tárolási megoldások

A fentiek alapján tehát rengeteg lehetőséged van a cuccaid eltárolására anélkül, hogy nagy és magas szekrényekkel zsúfolnád tele a helyiségeket. Ezekkel az ötletekkel helyet szabadíthatsz fel, szellősebbé, barátságosabbá és egyben stílusossá teheted otthonodat.

Rendszerezésre fel! :)

Keresés