Látványos megoldások extrém fürdőszobákba - DODO | Designban Otthon

Látványos megoldások extrém fürdőszobákba

Minden korszaknak megvannak a maga lakberendezési trendjei, jellemző stílusai. Manapság eléggé széles a paletta, ami a bútorkínálatot és a trendeket illeti, ezért a legextrémebb elképzelések is könnyedén megvalósíthatóak. Nincs ez másképp a fürdőszobák esetében sem, hiszen már rég nem a klasszikus kialakítások és megoldások korában élünk.

Ha körülnéznénk ismerőseink lakásában, leginkább klasszikus fehér falakat, fehér berendezést és valamilyen semlegesebb színű csempét találnánk. Ez a megoldás mai napig népszerű (és valószínűleg sokáig az is lesz), hiszen egyszerűsége és időtállósága miatt ezzel az iránnyal biztosan nem lőhetünk mellé. De mi van akkor, ha szeretnénk elereszteni fantáziánkat és valami merészebbre vagy szokatlanabbra vágyunk?

DODO HOME Extrém fürdőszobák

Ha Te is a megszokottól eltérő fürdőszoba kialakításában gondolkodsz, az alábbi ötletekből nyugodtan meríthetsz! Összegyűjtöttünk néhány megoldást, melyekkel kitűnhetsz a “tömegből”.

Üdv a dzsungelben!

Talán semmi sem tud olyan hangulatot előidézni a lakásban, mint a növények. Pillanatok alatt képesek otthonossá és üdévé varázsolni az adott helyiséget. A fürdőben való elhelyezésük nem annyira gyakori (főleg, nem nagy mennyiségben), pedig elképesztő légkört teremtenek. Minél több és minél nagyobb növénnyel igazi dzsungel hangulatot kelthetsz a fürdőszobádban.

Azt pedig semmiképp se feledd el, hogy a növények nem csak díszek, azokat gondozni is kell, ezért kissé igénytelen vagy pára és nedvesség kedvelő növényeket érdemes választani.

DODO Extrém fürdőszobák

A növények mellé fehér, valamilyen világos árnyalatú vagy szürkés színvilágú csempét célszerű választani, hiszen a növényekkel épp elég feltűnő és különleges lehet a fürdőszobád!

Erőteljesebb színek

Természetesen nem hagyhatjuk ki a felsorolásból az élénkebb színárnyalatok és a fekete színt sem, hiszen nagy valószínűséggel ez ragadja meg elsőként a figyelmünket. A harsány színvilág és a kifejezetten sötét árnyalatok is mindenképpen maradandó esztétikai élményt okoznak, és a megfelelő berendezéssel nagyon modern környezetet alakíthatunk ki.

DODO HOME Extrém fürdőszobák

Extra tipp: a választott színt nyugodtan vegyítsd visszafogott és elegáns mintákkal, erre nagyon jó példa a most rendkívül trendi márvány, ami nagyon jól állhat egy fürdőszobának!

Fémek használata

A fémes elemek és színek használata a fürdőszobábanis nagyon trendi, így bátran használj arany-, ezüstszínű, vagy éppen réz, bronz árnyalatú fürdőszobai kiegészítőket. Válassz fém tükörkereteket, lámpákat, fogantyúkat és bármilyen díszítőelemet, a modern és elegáns hatás eléréséhez! Válassz például egy extrémebb keretű réz vagy ezüst színű tükröt!

DODO HOME Extrém fürdőszobák

Rendhagyó formák

A formák tekintetében sincs semmi kőbe vésve, nem kell a megszokott, hagyományos vonalakat követni, hiszen ilyen szempontból is egyre szélesebb a skála. Építheted az egész fürdőszobádat ovális, négyzetes vagy valami extrémebb forma köré is.

Így pl. a kádunk lehet teljesen kerek, vagy éppen szögletes is, állhat szabadon, a fürdőszoba közepén, akár aranyozott lábakon is. Az ilyen elemek garantáltan megragadják vendégeid tekintetét!

 DODO HOME Extrém fürdőszobák

3D padló

Ezt a megoldást inkább az extrémebb egyéneknek ajánljuk, hiszen kevés látványosabb dolgot tudunk elképzelni a 3D-s padló, főleg olyan helyiségben, amelyben napi szinten többször is megfordulunk. Ennek lényege, hogy élethű, háromdimenziós képeket használnak padlóburkolatként. Ezek a padlóburkolatok úgy készülnek, hogy a választott fotót kinyomtatják a megadott méretre, illetve formára; leragasztják; végül pedig lekenik akrillal vagy valamilyen anyaggal, hogy igazán tartóssá tegyék.

A 3D padló rendkívül egyedi ötlet, csak az igazán bevállalósak választják ezt a koncepciót, de ha Te is elgondolkodtál rajta, tudd, hogy nem feltétlenül kell az egész padlót leburkolni. Egy menő és kreatív ötlettel elég 1-1 kisebb felület beborítása is.

DODO HOME Extrém fürdőszobák

A fentiek alapján tehát jó néhány lehetőséged van arra, hogy különlegessé tedd fürdőszobádat, csak egy kis bátorságra, fantáziára és kreativitásra van szükséged! :) De ha esetleg elakadnál, bátran keress minket, szívesen segítünk! :)

Keresés