Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… - DODO | Designban Otthon

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

Nagyon sok olyan dekorációs tárgy van a lakásban, aminek nem szentelünk különösebb figyelmet, pedig az összképet nagymértékben befolyásolják - ilyen elem a tükör is. Leginkább praktikai szempontok szerint helyezzük el, pedig nagyon látványos hatással lehetnek a térre is.

Az alábbiakban kielemezzük azokat a szempontokat, amelyeket érdemes átgondolni, mielőtt megvesszük álmaink tükrét. A választék végtelen: az egyszerűbb daraboktól az extrábbakig már nagyon sok lehetőségünk van.

DODO HOME Tükröm, tükröm

Dekoráció vagy funkció?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy dizájnelemnek szánod vagy a funkcionalitása miatt szeretnél egy új tükröt beszerezni. Ez sokszor az adott helyiségtől is függ, hiszen például egy fürdőszobai tükörnek az elsődleges szerepe a funkcióból adódik, így ide egyszerűbb, letiszultabb darabot érdemes vásárolni. A nappaliban azonban már dekorációs elemként is nagyon jól működhet és nyugodtan dönthetsz egy extrémebb tükör mellett, amely azonnal feldobja otthonod.

DODO HOME Tükör

A tükör és a fények

A tükör segítségével a fényekkel is nagyon jól lehet játszani. Sok lakásban találunk olyan szobákat, amelyekbe minimális fény jut, mert pici vagy kevés ablakkal rendelkeznek. Egy jól megválasztott tükörrel az ablakból beszűrődő fény erejét is meg tudod duplázni, ha vele szemben helyezed el. Ugyanígy egyik szobából a másikba átvarázsolhatod a fényt, ugyanezzel a módszerrel. Plusz egy tükör segítségével nemcsak a természetes fényeket tudod felturbózni, hanem a lámpafényt is. Egy szóval több tükör = több fény! :)

DODO HOME Tükröm, tükröm

Mire szeretnéd helyezni a hangsúlyt?

Habár maga a tükörkép folyamatosan változik, attól függően, hogy milyen szögből nézzük a tükröt, de nagyon jól ki lehet emelni a lakás egy-egy adott pontját vele. Ha van egy kedvenc dekorációs elemed, egy menő faliképed vagy csak egy kedvenc sarkod, akkor nyugodtan helyezd el azzal szemben, hiszen így sokkal hangsúlyosabb lesz.

Kisebb méretű helyiségben mindenképpen legyen tükör!

Az egyik legjobb tértágító trükk, ha tükröt helyezel lakásod kisebb helyiségébe, hiszen a tükrök optikailag tágítják a teret. Egy egészen kisméretű szobából is képes pillanatok alatt jóval nagyobbat varázsolni, hiszen látszólag megduplázza a rendelkezésre álló teret. Erre jó megoldás lehet egy nagy, egész alakos tükör, amellyel biztos eléred a kívánt hatást.

DODO HOME Tükröm, tükröm

Nemcsak egy szobát, de egy szűk folyosót is könnyedén kitágíthatunk egy tükörrel. Ide inkább egy szélesebb, téglalap alakú tükröt ajánlunk, amivel ténylegesen kiszélesíthetjük a közlekedőt.

Kis odafigyeléssel tehát a tükrök nagyon sokat segítenek abban, hogy otthonod kellemesebb és tágasabb legyen. Ezért érdemes időt szánni arra, hogy alaposan átgondold, hová és mekkora darabot helyezel! Az otthonodban lévő tükör (ahogy az elején is írtuk) ugyanis nemcsak egy multifunkciós berendezési tárgy, hanem igazi dizájnelem is.

A tükrök gondos kiválasztásához kérd nyugodtan a segítségünket! Ide kattintva láthatod elérhetőségeinket.

Keresés