3+1 tipp álmaid hálószobájához - DODO | Designban Otthon

3+1 tipp álmaid hálószobájához

Te is gyakran mélyedsz el a szebbnél szebb enteriőrök között? Órákig tudsz böngészni a stílusosan berendezett hálószobák között, arról ábrándozva, hogy hogyan alakítsd ki a saját „álom hálószobádat”? Ha a válaszod igen, akkor ez a cikk Neked szól!

Egy trendi és egyedi hálószoba kialakításához nem feltétlenül kellenek extrém ötletek, viszont némi bátorság, némi fantázia és egy kis stílusérzék biztosan. Ha magadtól nem jutnak eszedbe új ötletek, számos közösségi és lakberendezési oldal segíthet, és így már nem is lesz olyan nehéz megalkotnod a saját álom hálószobádat.

3+1 tipp álmaid hálószobájához

Mivel mindenkinek más a szép, mindenkinek más tetszik, ezért nem tudjuk megmondani, hogy konkrétan milyen stílust, színt vagy dekorációt használj, viszont abban segíthetünk, hogy hogyan indulj és milyen szempontokat vegyél figyelembe!

Fordíts nagy figyelmet a színekre és a színvilágra!

A hálószoba a Te birodalmad, ezért ez a helyiség Téged kell, hogy tükrözzön. Az első és legfontosabb az, hogy meghatározd azokat a színeket, amelyeket látni szeretnél magad körül. Természetesen, a kedvenc színárnyalataidból indulj ki, de hálószobák tekintetében érdemes arra is figyelni, hogy ebbe a szobába leginkább pihenni, aludni térsz be.

3+1 tipp álmaid hálószobájához

A legnépszerűbb hálószoba színek a pasztell árnyalatok, esetleg szürkék, törtfehér színek, hiszen ezek nyugalmat árasztanak magukból és bármilyen bútorral jól mutatnak. Vannak ugyan, akik bevállalósabbak és sötét vagy vibráló színekbe borítják a hálót, de ez a ritkább eset, hiszen ezek a színek nem feltétlenül a nyugalmat támogatják. Bármelyik csoportba is tartozol, a lényeg, hogy a Te személyiséged és ízlésed jelenjen meg benne!

Ha nincs egy konkrét szín vagy több árnyalatot is szeretnél egyszerre alkalmazni, akkor jó megoldás lehet 1-1 falfelület kiemelése. Fentebb ugyanis már említettük, hogy ritkábban alkalmaznak erősebb színeket egy hálószobában, azonban egy falfelület esetén nyugodtan megvalósíthatod. Kellemesen feldobja a helyiséget, vagány lesz és üde, de semmiképp sem tolakodó. Ha nem akarsz festeni, válassz tapétát, akár egyszínűről, akár mintásról legyen szó!

3+1 tipp álmaid hálószobájához

A lényeg a részletekben rejlik

Lehet, hogy a vágyott karakterességet már csak egy apró részlet tenné teljessé, ilyen lehet például egy gyönyörű baldachin. Ez pont egy olyan kiegészítő, ami azonnal különlegessé teszi a hálószobát, valódi menedékké varázsolja az ágyat, akár némi misztikusságot is teremthet. Segít abban, hogy otthonosabban érezd magad a hálódban. Arról nem is beszélve, hogy a szerelmeddel kettesben töltött minőségi időt extra élménnyé varázsolja.

3+1 tipp álmaid hálószobájához

Ne hagyd ki a fali dekorációkat!

Mi az, amivel még egyedibbé teheted az összképet és a falakat is? Fali dekorációval, képekkel és polcokkal! Lényeg, hogy színben vagy stílusban passzoljon a már meglévő bútorokhoz és a falakhoz, de gyakran pont egy teljesen eltérő darab fogja rátenni az i-re a pontot. Az az egy biztos, hogy bármilyen faldekor mellett teszed le a voksod, garantáltan színesebbé, modernebbé és egyedibbé teszi majd a szoba atmoszféráját.

3+1 tipp álmaid hálószobájához

Ha kicsi a helyed…

Egy nagyobb méretű hálószobát sem olyan egyszerű stílusosan berendezni, ha azonban még a hely is kicsi, különösen nehéz a dolgod. Ebben az esetben némileg meg lehet kötve a kezed a bútorok kiválasztását és elhelyezését illetően, de segíthet, ha okosan választod ki a berendezési tárgyakat.

Érdemes játszani a színekkel: a világosabb árnyalatok optikailag tágítják a teret (a sötétebbek pedig egyenesen szűkítik). Ugyanezt teszik a nagy felületű tükrök is. Egy tükrös ajtajú gardróbszekrény például kiváló választás lehet egy pici hálószobába. Az ilyen hálók esetében a minimál stílus mellett célszerű dönteni. A túl sok kiegészítő és díszítés zsúfolttá teszi a szobát. A skandináv jellegű bútorok tökéletes választást jelenthetnek egy pici hálószobába – a letisztult elegancia mindenhol és mindig megállja a helyét!

Keresés