Téli dekoráció – nem csak karácsonyra - DODO | Designban Otthon

Téli dekoráció – nem csak karácsonyra

Karácsony után téged is megkörnyékezett a melankólia, hogy le kell szedni az ünnepi díszeket? Talán picit el is szomorít a csupasz otthonod látványa? Bár a karácsonyi időszaknak vége, ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntéig unalmas, szürke, borongós hangulatú lakásban kellene eltöltened a hátralévő hideg hónapokat. Elárulunk pár remek ötletet, amelyek méltó utódjai lehetnek a csillogó díszeknek!

Téli dekoráció nem csak karácsonyra

Fehér minden mennyiségben

Szedd le a karácsonyra jellemző piros és arany kiegészítőket, és használj új árnyalatokat! Talán nem is gondolnál a legegyszerűbben megvalósítható és egyben leglátványosabb színre, ami nem más, mint a fehér. Egy ízlésesen elrendezett fehér dekoráció csodás látványt nyújt, hiszen tökéletesen visszahozza mindazt az élményt, amit egy téli táj adhat. Ezzel imitálhatod legjobban a havas hatást, főleg ilyenkor, amikor az ország legnagyobb részén napsütés és csapadékmentes időjárás jellemzi a mindennapokat.

Téli dekoráció nem csak karácsonyra

Tedd mindezt még csodásabbá egy kis csillogással, hiszen a hó is valósággal ragyog, amikor rásüt a nap! Nem lesz nehéz dolgod, mindezt könnyen beszerezhető vagy elkészíthető darabokkal elérheted. Alkalmazz égősorokat, havazáshoz köthető dekorációkat, mint például hógömböt, hóembert, különböző anyagból készült hópelyheket, és használj minél több gyertyát! Ezekkel igazán hangulatosak lesznek a téli esték. Lágyíthatod púder színekkel is, ha nem csak egyszínű látványban gondolkozol.

Téli dekoráció nem csak karácsonyra

Nagyon sokat dob az összhatáson egy évszakhoz illő anyagú vagy mintájú díszpárna vagy takaró beszerzése is. Gondolkozz például kötött anyagú darabokban. A DODO HOME oldalán csodás darabokat találhatsz, melyek hibátlan kiegészítői lesznek téli dekorációdnak.

Csináld magad! – avagy a költséghatékony dekorációk

Ha költséghatékonyan szeretnéd megoldani otthonod téli díszítését, akkor szuper DIY, azaz csináld magad módszereket is kipróbálhatsz. Ehhez adunk pár szuper ötletet!

Téli dekoráció nem csak karácsonyra

Készíts papírgurigából hópelyhet! Ehhez nem kell mást tenned, mint az elfogyott papírtörlő gurigáit összegyűjteni, karikákra vágni, és hópehely formában összeragasztani. Igazán látványos és könnyű elkészíteni. Ugyanilyen egyszerű egy üres konzervdobozból mécsestartót gyártani. Mosd ki, áztasd le a papírját és lyukasztgass bele csillag vagy hópehely mintákat. De akár egy befőttesüvegből is megvalósítható egy romantikus gyertyatartó. Fesd be fehérre, majd forgasd meg sóban vagy cukorban – csodás csillogásban lesz részed.

Ne feledkezzünk meg a tobozokról sem, hiszen azok is könnyen és olcsón beszerezhetők, ráadásul viszonylag rövid idő alatt szuper dekorációk készülhetnek belőlük. Szedj össze párat a környékről, fesd be őket fehérre és használd őket bátran. Felakaszthatod vagy felfűzheted őket, de akár egyszerűen egy nagy tálba is felhalmozhatod, csodásan mutat majd az asztalon.

Téli dekoráció nem csak karácsonyra

Ékesítheted sállal, sapkával is nappalidat, pedig sokaknak eszébe sem jutnak ezek a lehetőségek. Vegyél elő egy már nem használt sálat és egy koszorúalapot. Nincs más dolgod, mint a sálat a koszorú köré tekerni, rögzíteni, és ha körbeértél vele, akkor szépen megkötni. Pillanatok alatt elkészíthető és igencsak vidám hatást kelt a bejárati ajtón. Egyre gyakoribb a falécekre való festés is. Válassz egy szélesebb darabot és rajzolj rá hóembert, vagy írj rá kedves üdvözlőszöveget a betérő vendégeknek. Nem győzöd majd fogadni a dicséreteket. Az otthon elkészíthető ötleteknek végtelen tárháza van, próbáld ki vagy találj ki te újakat és élvezd otthonod hangulatát télen is.

Keresés