Dizájnos otthon 50 négyzetméter alatt - DODO | Designban Otthon

Dizájnos otthon 50 négyzetméter alatt

Egy 30-40 négyzetméteres panellakás is lehet épp oly stílusos és modern, mint egy nagy alapterületű, jól berendezett családi ház. A lényeg mindössze az ízlésednek megfelelő, kényelmes otthon kialakítása, valamint a helyiségekben való stílus -és színbéli összhang megteremtése.

Legújabb cikkünkben kisebb lakásokhoz illeszkedő bútordarabokkal, dekorációs ötletekkel, illetve tanácsokkal, és nem utolsó sorban térnövelő tippekkel készültünk nektek.

Világos alapszínek

A minél több világos szín alkalmazása az egyik legfontosabb tanács, amellyel valamelyest tágasabbá és rendezettebbé teheted panellakásod. A fehér, a bézs, a krém vagy akár a világos szürke, illetve barna színű falak napjainkban nagyon divatosnak számítanak, az utóbbi években jóformán tarolnak. Nem hiába, hiszen ezek a színek bármely lakásba beilleszthetők, letisztulttá téve ezzel helyiségeid kinézetét, arról nem is beszélve, hogy ezekhez a színekhez viszonylag könnyű formákat, mintákat és más, erős árnyalatokat választani.

A már fentebb említett árnyalatokat azonban nem csak a falaidon érdemes megjelenítened, néhány bútorod, akár a kanapéd, komódod vagy nagyobb szekrényed is választhatod kellemes világos színekben, ha ezt a színvilágot akarod hangsúlyossá tenni.

Az egyszerű, minimalista kinézethez pedig bármely élénk színű kiegészítő, dekoráció remekül passzol. Egyszerre lesz rendezett és dizájnos a lakásod, nem beszélve arról, hogy a fehérnek, illetve egyéb világos színeknek optikailag térnövelő hatása is van. Azok a panel helyiségek, ahol a már sokat említett árnyalatok dominálnak sokkal tágasabbnak tűnnek, mint a sötétebb színekben játszó enteriőrök.

Funkcionális, ám egyben dizájnos bútordarabok

50 négyzetméter alatti lakások esetében a kevesebb felhasználható hely miatt a dizájn mellett a funkcionalitás is kiemelten fontos. Egy hálószobában vagy nappaliban található beépített szerkénnyel rengeteg helyet spórolhatsz meg. Ezeket általában tervező, illetve asztalos által lehet a legegyszerűbben kivitelezni a te méreteidhez szabva. Így ízlésed alapján, a kívánságaid szerint alakítják ki a helyiségedbe passzoló szekrényt, mely nem foglal sok helyet, mégis rengeteg személyes holmi tárolására alkalmas. A polcok, fiókok és tolóajtók számát is te határozhatod meg, így pontosan olyan lesz, amilyet Te szeretnél!

Ugyanilyen funkcionálisak a kihúzható kanapék, amelyek egy pillanat alatt ággyá alakíthatók, akár neked van rá szükséged, akár vendégek számára szeretnél alvóhelyet biztosítani. A kanapé mellől pedig nem hiányozhat egy jól funkcionáló, mutatós dohányzóasztal sem, mely kicsi, illetve nagy lakások, családi házak már-már kötelező tartozéka. Ezen asztalok lehetnek akár üveg felületűek is, ezzel is fokozva a légies hatást, de a polcos vagy fiókos megoldások is plusz tárolási lehetőséget biztosítanak majd.

Panellakásod berendezésénél tehát a saját stílusod mellett a méretek és a kihasználhatóság mindenképpen szerepeljenek a legfontosabb szempontok között. Webáruházunkban pedig számos minőségi bútor közül választhatsz, amik megfelelnek a fenti kritériumoknak!

Modern faliképek és elegáns dekor elemek

Kisebb lakásokban a nagyobb kaspók, szobrok és egyéb padlón elhelyezett díszítőelemek helyett a legtöbb esetben érdemesebb inkább a falakat díszíteni. Használj faliképeket, fali díszeket! Manapság számtalan modern műalkotás közül választhatsz, akassz tehát a nappalid vagy a hálószobád falára tetszésed szerint bármilyen képet, ami beleillik lakásod stílusába!

A DODO HOME kínálatában megtalálható Párizs című olajfestményünk egy egyébként minimalista stílusú nappaliban vagy hálószobában is kiválóan mutat!

Fali dekoráció esetén nem csak képekben és festményekben gondolkodhatsz, válassz valamilyen fémből vagy fából készült dekorációt! A fém agancstól kezdve a makramé falidíszig sok-sok féle anyagú, mintázatú, illetve formájú faldekor létezik, amik közül kedvedre válogathatsz! A trendi fém kiegészítőkkel például nem lőhetsz mellé!

PROPELLER bronz faldísz

Élénk kiegészítők és vidám dekorációk

Ahogyan az elején már említettük falaidat leginkább fehérre vagy más világos árnyalatúra érdemes színezned. Ettől függetlenül azonban az élénk, már-már harsány színektől sem kell megszabadulnod, sőt! Kiegészítők formájában bármely erőteljesebb szín remekül tud érvényesülni a szolidabb árnyalatokban játszó enteriőröddel. Nappalidat azonos színekben pompázó díszpárnákkal, takaróval, vagy akár egy-egy vázával teheted még stílusosabbá! Amennyiben letisztult stílusú szobád hangulatát szeretnéd feldobni kicsit, nem kell finomkodnod a dekorációk színeinek a megválasztásánál.

A kiegészítőket kiválaszthatod a jelenlegi trend színeinek (terrakotta, föld színek, sötét szürke stb.) megfelelően, de kedvenceid alapján is. A lényeg az összhang megteremtése. Az élénkebb árnyalatok mellett, vidám, sajátos díszítőelemek formájában is dekorálhatod lakásod. Ilyen egyedi dísztárgynak minősülnek a 3D csináld magad fa hal dekorációink, melyek amellett, hogy igazán különleges látványt nyújtanak, az összerakásuk is örömteli időtöltés.

Növények a maximumon!

Panellakásban élők között csak viszonylag keveseknek van saját kis virágos kertje. Ám a zöld növényekről és szép virágokról senkinek nem kell lemondania. Szeretett helyiségeidet nem is díszíthetné más jobban, mint néhány gyönyörű zöld szobanövény a sarokban vagy egy csodaszép virágcsokor a étkezőasztalon.

A zöldellő növények közül egyet akár a fürdőszobádba is elhelyezhetsz, természetesen olyat, ami megfelelően bírja a párás levegőt. Virágaidnak pedig egyedi, szép kaspókat érdemes választanod, melyek csakugyan díszítik lakásodat.

Keresés