Az év legmenőbb konyhái - A ti kedvenceitek - DODO | Designban Otthon

Az év legmenőbb konyhái - A ti kedvenceitek

2020-ban is számtalan lakberendezési ötletet, inspirációt igyekeztünk hétről-hétre megosztani veletek a közösségi oldalainkon és blogunkon egyaránt.

Különböző stílusban berendezett nappalikat, konyhákat, hálószobákat vagy éppen fürdőszobákat mutattunk be nektek, amelyek között mi is nagy élvezettel nézelődtünk. Legújabb cikkünkben az idei év legszebb konyháit szeretnénk felidézni kicsit, amelyeket ti is velünk együtt imádtatok. Tartsatok velünk!

1. Modern konyha maszkulin vonalakkal kiegészülve

Első konyhánk nem mindennapi kinézettel rendelkezik. A kép láttán a szemünk egyből a téglafalra, a modern bútorokra és az ehhez társuló bárszékekre szegeződik. Az említett elemek szuperül kiegészítik egymást. A közép barna konyhabútor pedig remekül érvényesül a nagyobb méretű fekete színű fényes csempével. Egyébként is rajongunk a loftos, indusztriális stílusjegyekért, ebben a konyhában pedig számos ilyen tulajdonság fedezhető fel.

2. Country a javából

Ha azt hinnéd, hogy a téglafal már idejét múlt, akkor nézd meg ezt a konyhát! A téglafal hatású burkolatok ugyanis most is nagyon jó választásnak bizonyulnak, ha a megfelelő enteriőrben jelenik meg. Ehhez a country és nomád stílusú enteriőrhöz például remekül passzol. A letisztult, fehér konyhabútor és az ablakból beáradó természetes fény rendkívül barátságossá teszi a helyiséget, ezzel ellensúlyozva a burkolat nyers látványát. Minden bútor és kiegészítő összhangban van egymással. A modern, fekete színű, soros lámpát és a dió színű polcot külön kiemelnénk, sötétebb árnyalatuk ugyanis kellőképpen töri meg a világos színek „egyhangúságát”.

3. A country és az indusztriális stílus ötvözése

A következő konyhában szintén a természetes anyagok és színek uralkodnak, viszont némi ipari hangulattal vegyítették. A fa konyhabútor a szürke kőpulttal már ad egy indusztriális hangulatot, amihez a vastag fa tartógerendák és a pulthoz hasonló szintén szürke függőlámpák is hozzájárulnak. Finoman, 1-2 meghatározó elemmel csempészték bele az ipari atmoszférát, és a rusztikus kiegészítőkkel hangsúlyozták a két stílus közötti átmenetet.

4. A verhetetlen fekete-arany kombináció

Modern, elegáns és gyönyörű. Ez a konyharészlet az egyik nagy kedvencünk. A matt fekete bútor tökéletesen harmonizál a különleges formájú és felületű, fényes arany csempével. A tervezők egy kifinomult, ám látványos enteriőrt alkottak meg, ahol még a legkisebb elemek és tartozékok is a már említett két domináns színt képviselik.

5. Fekete-fehér egy csipetnyi rézzel megfűszerezve

A képen egy modern, minden elemében pompás konyhát láthatunk. Az uralkodó formák maximálisan a minimalizmust képviselik, hiszen egyszerű, szögletes alakzatokat láthatunk néhány kerek elemmel feldobva. A monokróm színvilág mindig jó választás, főleg a képen látható módon: egy csipetnyi fa és rosé gold darabokkal kiegészítve.

6. Klasszikus színválasztás eltérő stílusú elemekkel

Mondhatnánk, hogy színeiben ez a konyha a hagyományos színvilágot követi: világos, a konyhabútor és a falak is fehér színűek, amit fával és fekete részletekkel dobtak fel. De ha jobban megnézzük, a fa gerendák és bárszékek mellett észrevehetünk néhány nem összeillő elemet. A márvány konyhasziget alapvetően nem passzolna a bambusz függőlámpákkal, de valahogy ennek a konyhának ez is nagyon jól áll.

7. Egy „Provance-i stílusú” vidéki konyha

Ebben a konyhában látszik, hogy rengeteget sürögnek-forognak és minden felületet kellőképpen kihasználnak. A konyhapult terebélyes, főzésre és tárolásra is maximálisan alkalmas. A világos színek ezen enteriőrben is dominálnak. A fehérre festett fa bútorok, a szalma kosarak és a sok-sok nyitott polc a legfőbb jellemzői ennek a stílusnak, hiszen a vidéki életre emlékeztetnek.

8. Rusztikusság a maximumon

Ez a különleges rusztikus stílusú konyha valószínűleg megosztja az emberek tetszését, hiszen vannak, akik rajonganak ezért a nyers, kissé befejezetlen hatású stílusért, vannak, akik nem szívesen választanák pont az előbb említett jellemzők miatt. Ez egy extrém példa a rusztikus enteriőrre, valószínűleg egy mediterrán otthon vagy nyaraló konyhája, de mi imádjuk ezt a hangulatot!

9. Éles mintázatok visszafogott színekkel keverve

Ezen tágas konyhában a bútorok és a padlózat színe nyerte el a tetszésünket leginkább. A szürke és a középbarna párosítása tökéletes összhangot alkot. A falon itt is megtalálható a téglaszerű burkolat, csak éppen fehérre festve, ezzel még stílusosabbá téve a helyiséget. Az egyszerű üveg lámpák pedig remekül beleillenek eme „farengetegbe”.

10. Loft némi extrával

Végül újra egy sötétebb, loft stílusú konyhát mutatunk be nektek, ahol a sötét bútorok, a kopottas padló és a szolidabb bézs árnyalat csodálatos összképet eredményeznek. Ez igazából egy mestermű, mint egy valóban otthonos konyha, de annyira egyedülálló ízléssel választották ki a burkolatokat, magát a konyhabútort és a kiegészítőket, hogy semmiképp sem maradhatott le a listánkról.


Neked melyik kedvenced? :)

Keresés