DODO arcai: Koltai Balázs, a minimalista innovátor - DODO | Designban Otthon

DODO arcai: Koltai Balázs, a minimalista innovátor

Koltai Balázs egy igazi kreatív alkotó, aki munkájában és otthonában is rajong a mutatós és vagány dolgokért. DODO arcai sorozatunk következő részében őt és fiatalos stílusát ismerhetitek meg, ami garantáltan izgalmas élmény lesz!

1. Kérlek, mutatkozz be olvasóinknak! Mit érdemes tudni rólad?

Sziasztok, Koltai Balázs vagyok, 32 éves üzletember. Elsősorban kreatív élményszolgáltatások létrehozásával és üzemeltetésével foglalkozom. Szeretek új dolgokat kitalálni, akár új dolgokat behozni külföldről és ha kissé átalakítva is, de itthon sikerre vinni azokat. Ezek közé tartozik a Szelfi Múzeum és a Pániqszoba, a Balta dobálás, az Amazing Metal Art Gallery és a Barkista kávé márka is, mely cégeknek alapítója, vagy társalapitója, társtulajdonosa vagyok.

2. Van kedvenc lakberendezési stílusod? Ha igen, melyik és miért?

Nagyon szeretem a szép dolgokat, szeretem hogyha körülöttem minden szép és jól néz ki. Ezért is örültem meg, amikor rátaláltam a DODO HOME-ra. Az egyik hobbim egyébként is a lakberendezés. Nem vagyok benne profi, de nagyon szeretem csinálni. Nem rég költöztem, így napi programot jelent bútorüzletekben eltölteni az időm.

A minimalista stílus áll hozzám a legközelebb, de mindenképp otthonos formában - nem az a “hagyományos” értelemben vett rideg és nyers minimál. Sokkal inkább az otthonos ,“kuckós” minimál képviselője vagyok, amiben sok-sok otthonos tárgy, kiegészítők és fafelületek dominálnak a lecsupaszított terek és falak helyett. Nagyon szeretem a modern dolgokat, az élénk színeket, amelyek kiegészítik a teret. Az új házban, ahova költöztem, a kék a kiegészítő szín. (Egyébként az év színe épp a Classic Blue, amit utólag tudtam meg. :) Színekben pedig természetesen az alapvető minimál színek: szürke, bézs, némi ezüst és kiegészítve a már említett kék színnel.

Emellett pedig nagyon szeretem a növényeket, az egyik legnagyobb kedvencem a pálma, ebből található meg a legtöbb a házban néhány bonsai, és fikusz mellett. A természetes vonal képviseletében még megjelennek valódi fafelületek: sötét faparketta, illetve a hálóban és a nappaliban lakozott faburkolat.


DUTCH COMFORT kék karfás szék

3. Hol találkoztál először a DODO HOME-mal?

Az interneten találkoztam vele, amikor beírtam a keresőbe, hogy “design bútor”, “design étkezőasztal”, és az elsők között dobta ki a DODO HOME weboldalát. Azonnal megláttam a választott étkezőasztalt és weboldal is rögtön megtetszett.

4. Mi győzött meg arról, hogy tőlünk rendelj? Miért minket választottál?

Nem sok olyan igényes webshopot találtam, mint a DODO HOME. Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan oldalt találtam, ahol igényes, exkluzív és különleges bútordarabokat lehet vásárolni! A DODO HOME-on csak egyedi és különleges termékeket találtam, jó érzés mindig szemezgetni az újdonságok között is! :)

MAMMUT akácfa étkezőasztal

5. Számodra mik a legfontosabb szempontok bútorválasztás esetén?

Igazából azt szeretem a legjobban, ha elér a WOW élmény. Egy lakás vagy ház esetében pedig ezt menő bútorokkal érhetjük el. Emiatt pedig azt gondolom, hogy kétféle ember van: az egyik, akinél a funkcionalitás az első, a másik pedig, akinek a design. Ha még nem derült volna ki, én a második típus vagyok. :) A design, a szín, a forma az elsődleges, utána jön a kényelem vagy például a tisztíthatóság. (Sajnos, kocsit is így választok. :D)

6. Azt kaptad, amire számítottál? Elégedett vagy a DODO HOME élménnyel?

Minden szuperül működött a DODO HOME rendelésemmel kapcsolatban. Az e-mail support, a kapcsolattartás, a kiszállítás stb. minden rendben volt. Egyébként a Szelfi Múzeumba is rendeltünk még egy csillárt, de a jelenlegi helyzet miatt nem tudtuk feltenni, az asztalt is eredetileg az irodába terveztük, de azt végül behúztam. :)

Ahol Balázst megtalálhatjátok:

Keresés