Farsangi dekorációs ötletek - DODO | Designban Otthon

Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett | Ingyenes visszaküldés 15 napig | 100% elégedettség garancia

Farsangi dekorációs ötletek

A farsangi időszak már az ajtón kopogtat, és ilyenkor bizony nemcsak az ötletes jelmezeknek, hanem a kreatív dekorációknak is fontos szerepe van. Akár otthon szervezel farsangi bulit, akár óvodában, iskolában vagy egy házigazdánál segédkezel, biztosan jól jön majd néhány ötlet, hogyan dobhatod fel a party helyszínt.

Mitől jó egy farsangi dekoráció?

A farsangi időszak alatt egymást érik a maszkabálak, a résztevőknek remek kikapcsolódást és mókás elfoglaltságot jelent a jelmezek kitalálása és megalkotása is. Ezeket aztán vagy saját kezűleg készítik el, vagy kölcsönzőbe mennek, a gyerkőcöknek pedig a szülők gondoskodnak valamilyen ügyes és kreatív megoldásról. A bulikra farsangi fánk, különböző édességek, esetleg szendvicsek készülnek. Ám mindezek mellett még van egy nagyon fontos elintéznivaló: ez pedig a farsangi dekoráció.

Farsangi dekorációs ötletek

Csináld magad!

Mint mindig, a dekorációnál is fontos szempont a költséghatékonyság. Így aztán a csináld magad elvét ajánljuk, amibe az egész családot, a barátokat, vagy éppen az iskolás, óvodás gyerekeket is be lehet vonni. Emelett pedig a farsang az egyik legjobb alkalom a DIY darabok készítéséhez, hiszen kiélhetjük kreativitásunkat.

Farsangi dekorációs ötletek

Az egyik legegyszerűbb farsangi dekoráció a krepp papír. A színes díszeket ablakra, ajtóra lehet tenni, de nagyméretű dísz esetében a falon is látványosan mutat. Számos ingyenes sablon található az interneten, bármilyen témában. Ha például állatos témát választotok, akkor ilyen típusú sablonokat tudtok letöltetni, kinyomtatni, körberajzolni, majd a papírt kivágni, de akár maszkok is készülhetnek belőle a jelmezekhez.

De ha igazán különleges dekorra vágysz, amit készen megvásárolhatsz és igazi fénypontja lehet az összképnek, ajánljuk figyelmedbe 3D DIY dekorációnkat. Ezek a minőségi fa- vagy textilapanyagból készült extravagáns darabok biztosan minden vendég figyelmét megragadják majd!

Farsangi dekorációs ötletek

Használj színeket és selyempapírt!

A selyempapír is kedvelt dekorációs elem: színes, mutatós, vidám, ráadásul gyakorlatilag bármelyik papírboltban könnyedén beszerezhető. Népszerű dísz például a belőle készült virág. A rétegeket egymásra kell helyezni, majd harmonikaszerűen összehajtogatni őket. A közepét egy vékony dróttal, esetleg szalaggal érdemes összefogni, majd így széthajtogatni. A szétnyitás előtt pedig érdemes a végeibe cakkokat és csíkokat vágni, hogy valódi szirmoknak látszanak.

Farsangi dekorációs ötletek

Színes papírok használatánál érdemes a hajtogatás technikáját kicsit elmélyíteni, hiszen ezekből például kiváló függő elemek készíthetők madzag segítségével. Ha színesek, még feltűnőbbek lehetnek, akár egy nagyobb terem esetében is. Dekoráltál már tortapapírral? Nem? Pedig díszítő elemként is bőven megállja a helyét, ráadásul színesben is kapható bármelyik háztartási boltban. Használd bátran, bármilyen bulit feldob a látványa.

Csodagömbök egyszerűen

Vedd meg készen, vagy csinálj magadnak olyan gömböket, amik selyempapírból készültek, mindenhogy jól mutatnak majd. Kisebb és nagyobb méretben is találsz csodaszép darabokat.

Ezekben a gömbökben az a jó, hogy egyszerű, de mutatós dekorációk. Fel is lógathatod őket, de ki is pingálhatod valamilyen témában. Lehetnek például felhők, virágok, állatkák vagy éppen vidám arcok is.

Farsangi dekorációs ötletek

Ha már gömb, ne feledkezzünk meg a gyerekek nagy kedvencéről, a lufiról. Egyszerű, olcsó és bárhol beszerezhető dekorációs elem, amiből, ha marad, akkor a tárolása sem okoz gondot, és bármilyen másik buliban is bevethető. Szuper játék, ha felfújás előtt konfettit teszel bele, fellógatod és a gyerekek feladata a lufi kilyukasztása. Igaz, hogy lesz majd mit takarítanod utána, de a móka kedvéért megéri legalább egyszer kipróbálni.

Keresés