Ötletes és lenyűgöző dekorációs tippek unalmas falakhoz - DODO | Designban Otthon

Ötletes és lenyűgöző dekorációs tippek, ha unalmasak a falaid

Gondolnád, mennyire sokféleképpen fel tudod dobni otthonod lehangolóan unalmas falait? Most eláruljuk, hogy számos trendi és ötletes megoldással élhetsz, melyek jó részére még szinte költened sem kell! 

Tapéta

A legkézenfekvőbb megoldás természetesen a tapéta, mely szinte végtelen variációban érhető el. Ám mivel a tapéta hosszú távú és permanens kiegészítő, ezért az ideiglenes tapéta mellett dönts, ha hajlamos vagy gyakran átrendezni lakásod. Hamar felragaszthatod, de ugyanígy pillanatok alatt le is szedheted a falról.

tapéta minta matrica

Szőttes

A szőttes közel sem a nagyi hálóját idézi – persze, ha ügyesen választasz. Ráadásul az újra hódító falikárpitok bohém ízzel is fűszerezik meg otthonod. Sőt, praktikus darab – nem véletlenül fordulnak hozzá a középkor óta –, hiszen elszigeteli a fal hidegét.

szőttes textília fal

Műalkotás

Mit neked unalmas falfelület, ha festményekkel, rajzokkal saját ízlésed szerint formálhatod azokat? A jól megválasztott műalkotások kiváló kiegészítői lehetnek otthonodnak és ráerősíthetnek a helyiség stílusára. Hasonló fogás lehet, ha egy-egy túlméretezett poszterrel vagy fényképpel foglalod a teret.

festmény dekoráció kiegészítő műalkotás

Függöny

Nem mindenki rajong a tapétáért vagy a szőttesért. Ha mégsem szeretnéd üresen látni a falakat, elegáns függönyökkel is kísérletezhetsz, melyek a hálószobában nyerik el igazán bájukat. Ügyelj viszont arra, hogy szatén, áttetsző anyagból válassz, hiszen egy sötétítő függöny azt az érzetet keltheti, mintha takargatni valód lenne vendégeid előtt.

függöny dekoráció kiegészítő fal

Tükör

Ígyis-úgyis kell tükör a lakásodba, nemde? Az egész alakos tükör nemcsak funkcionális tárgy, hanem egy pazarul megválasztott darab tündöklő és esztétikus dekoráció is lehet. Ráadásul, ha a fény felé fordítod, meg is duplázza annak erejét!

tükör dekoráció kiegészítő fal

Polcok

Néhány meghökkentő, minimál polc valóságos installációként működhet. Főleg, ha lenyűgöző szobrocskáid, díszkönyveid kiállítására is szolgál. És akkor még az egyedi gyertyatartókról nem is beszéltünk...

polc gyertyatartó kiegészítő dekoráció fal

Zöldülj be

Barátságosak és szépek: ilyenek a szobanövények. Legyen szó borostyánról, melyet cérnára vagy damilra futtathatsz fel vagy megtermettebb növényekről, garantáltan elterelik a figyelmet a homogén falfelületről.

növény kiegészítő dekoráció fal

Matricák

Kifejezetten játékos faldekorációk a matricák. Bármilyen helyiséget feldobhatnak, kezdve a gyerekszobától egészen a fürdőszobáig. Ráadásul, csakúgy, mint az ideiglenes tapétától, a matricáktól is könnyedén megszabadulhatsz.

dekoráció matrica fal kiegészítő

Neonfény

A retro stílus és a playboy lakások kedvelőinek ajánljuk a neonfeliratokat. Napközben díszítőelemként, esténként hangulatvilágításként szolgálhatnak.

neon felirat kiegészítő dekoráció fal

Rendszerezz

Gondoltad volna, hogy egy rácsfelület vagy parafafal is elképesztően emlékezetes fogás lehet? Csiptess vagy tűzz rá fényképeket, naptárakat, rajzokat: az eredmény a kellemesen kaotikus és nem mellesleg kreatív látvány.

naptár parafa kiegészítő fal dekoráció

Ízléses, ugyanakkor szolid praktikák ezek, de vigyázz: ne kombináld őket, hiszen a falfelület homogén unalmából hirtelenjében káosz születhet! Egyedül a növényeket halmozhatod annyira, amennyire kedved tartja. Hajrá!

Keresés