Tavaszi dekorációs ötletek - DODO | Designban Otthon

Tavaszi dekorációs ötletek

A hűvös téli napok és éjszakák folyamatos váltakozása közben egyre inkább a tavasz beköszöntét várjuk. Hiányoznak a hosszú nappalok, a sok-sok virágba borult fa, és a madarak csicsergése. Ha Te is erre vágysz és szeretnéd picit „meggyorsítani” ezt a folyamatot, kövesd tippjeinket, hiszen lakásunk tavaszi pompába öltöztetésével azonnal közelebb hozhatjuk magunkhoz lélekben a tavaszt.

DODO HOME tavaszi dekoráció ötletek

Cikkünkben most olyan dekorációs ötletekkel készültünk, melyek segítségével könnyedén tavaszi hangulatot teremthetsz az otthonodban.

Vidám koszorúk az ajtódra

Bejárati ajtónkat nemcsak az adventi időszakban díszíthetik szebbnél szebb ajtódíszek, hanem az év többi napján is. Tavasszal leginkább a színes, virágos koszorúk dominálnak. De nyugodtan rugaszkodj el az alap, kör alakú koszorúktól és válassz szögletes vagy kevésbé szabályos alakú kopogtatót. Sőt egy kisebb virágos láda, egy kosárka vagy akár egy esernyő is felhasználható ajtódíszként virágokkal és egyéb tavaszi motívumokkal dekorálva. Csak ereszd el a fantáziád!

DODO HOME tavaszi dekoráció ötletek

Üde színek mindenhol

A tavasz a természetben az „ébredés” időszaka, ilyenkor rügyeznek és zöldelnek a fák/bokrok, lassan nyiladoznak a virágok. Ezt a frissességet csempészheted be lakásodba is üde, élénk színek használatával. Egy-egy színes, virágos asztaldísz, ragyogó színekben pompázó díszpárnák és mintás ágyneműhuzatok segítségével könnyen tavaszi hangulatba kerülhetsz!

A lényeg mindössze a pezsgő, évszaknak megfelelő színek kombinálása és a kellemes összhang megteremtése. Nálunk számos vidám, színes és tavaszt idéző dekoráció közül válogathatsz. Ilyenek például különleges madaras díszeink, amik egy kis természetet csempésznek a nappalidba. Ha szereted az extravagáns dekorokat, ide kattintva még többet találsz!

DODO HOME tavaszi dekoráció ötletek

Növények minden mennyiségben

Szerezz be néhány új növényt, melyek elhozzák a tavaszt a lakásodba. Vannak olyan tipikus növények, melyek kifejezetten erre az időszakra jellemzőek. Ilyen virágnak számít a bájos ibolya, melynek a megfelelő körülmények között igazán szaporán virágzik majd az ablakodban.

A tavasz másik jellegzetes virága a jácint, melyet csakugyan könnyen megvásárolhatsz bármely virágárusnál. Gyakran árulják úgy, hogy még a virág bimbói sem bújtak elő, ám pár hét elteltével kivirágozva tündököl majd a szobádban, hogy hamisítatlan látványt biztosítson. Ha még színesebb virágokat szeretnél a lakásodba, nyugodtan válogass a szebbnél szebb hagymás tulipánok és nárciszok közül. Ezek a növények garantáltan vidámságot csempésznek majd az otthonodba.

Tavaszi dekoráció ötletek

Húsvétra készülődve

Az ünnepi időszak kedvelőinek van egy jó hírünk! Közeleg következő nagy ünnepünk, a húsvét, melynek alkalmából kedvünkre díszíthetjük az otthonunkat színes asztaldíszekkel, mini tojásokkal, húsvéti kopogtatókkal és egyéb kisebb-nagyobb dekorációkkal.

Az egyik legjellegzetesebb növény ilyenkor a barka, melyet gyakran használunk díszítésre. Ennek a legismertebb módja, a vázában lévő barkaágak színes tojásdíszekkel való felaggatása. Ám az ágakat még számtalan módon felhasználhatod. Például készíts belőlük csodás ajtó- és ablakdíszeket, melyek formázhatnak koszorút, de akár egy nyuszit is. Az elkészült műveket pedig egyszerűen egy masnival kösd át. Máris egy egyszerű, de annál mutatósabb díszt kaptál. Ha mégis a vázában való elhelyezésnél döntesz, nyugodtan használj különböző kiegészítőket, melyeket ráakaszthatsz a barkaágakra, illetve melyekkel átkötheted azt. Az ágakat akár be is festheted, vagy virágok közé helyezheted el.

DODO HOME tavaszi dekoráció ötletek

A húsvét másik szimbóluma a tojás, melyet nemcsak a locsolóknak tartogathatsz, hanem különböző módon díszítheted vele étkezőasztalod. A díszes tojásokat tedd egyszerűen egy tálkába különféle díszítőelemekkel vagy anélkül. Érdemes a helyiség színeinek megfelelő színeket alkalmaznod a tojások dekorálásánál - ezt jelentheti ugyanazt a színvilágot, de akár komplementer vonalat is követhetsz.

A tojáshéjak pedig akár búza kicsíráztatására is alkalmasak lehetnek. Helyezzünk el a héjakban vizes vattát, majd szórjuk meg a magokkal. 1-2 hét elteltével már az asztalunkat díszíthetik a kis növények. De ha nem szeretnél ültetni, egyszerűen csak tedd tele virágokkal a héjakat, és máris van egy természetes, dekoratív asztaldíszed.

Tavaszi dekoráció ötletek

Reméljük sikerült néhány tippet adnunk ahhoz, hogy hogyan öltöztesd tavaszi pompába lakásod. Összeségében a tavaszi hangulat kialakításában a legfontosabb az üde színek alkalmazása és egy kis természet becsempészése az otthonunkba. Használj tehát vidám színeket dekoráláskor, készíts akár saját magad díszeket és szerezz be új, csodaszép növényeket! Sok sikert a díszítéshez! :)

Keresés