3 apró trükk, hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban - DODO | Designban Otthon

3 apró trükk, hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

A nappali a lakás központja: ez az a hely, ahol összegyűlhet a család, ahol fogadják a vendégeinket, ahol arányaiban a legtöbb időt töltjük az otthonunkban. Éppen ezért természetesen erre a helyiségre fordítjuk a legnagyobb figyelmet akkor, amikor lakberendezésről van szó.

A legtöbb ember lelkesen kezd neki a nappali berendezésének: úgy vélik, hogy izgalmas kaland lesz, ami igaz is, de arra sokan nem számítanak, hogy mennyire nehéz. Hiszen hatalmas a kínálat bútorok tekintetében, és nem könnyű eldönteni, hogy mik azok, amik igazán passzolnak egymáshoz és jól kiegészítik egymást. A DODO HOME kínálatában számos olyan különleges termékettalálsz, amellyel stílusos külsőt varázsolhatsz nappalid számára!

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Mindemellett persze az is fontos, hogy a nappalitükrözze a stílusodat, hogy igazán magadénak érezhesd, hiszen ettől lesz a lakásodból otthon. Nézzünk is néhány ötletet, hogy mivel érhetünk el kiváló eredményt.

Egy feltűnő bútordarab

Sokan követik el azt a hibát a nappali berendezése során, hogy a tökéletes harmóniára törekszenek. Ez azért hiba, mert így kissé unalmassá, egyhangúvá, egysíkúvá válik a nappali. Ha minden bútor ugyanannak a színnek különböző árnyalataiban pompázik, egymáshoz tökéletesen passzolnak, akkor semmi nem lesz, ami megragadja a tekintetet, és ami jellegzetesebbé teszi a helyiséget.

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Erre kiváló megoldás, ha beszerzel egy élénk színű bútort, ami felhívja magára a figyelmet, és ami köré gyakorlatilag felépül a nappali többi része. Ez lehet egy piros színű kanapé egy szürkés színvilágú nappaliban, vagy egy feltűnő türkiz fotel, esetleg egy citromsárga puff. Lényeg, hogy erre irányuljon a figyelem, és a nappali többi része valóban maradjon visszafogottabb!

Ne legyen minden szem előtt!

Ahhoz, hogy egy helyiségben jól érezzük magunkat, nagyon fontos a rendezettség. A szemnek hosszútávon egyszerűen fárasztó, ha egy helyiség teli van zsúfolva, illetve rendetlen. Nagyon sokszor lehet találkozni például azzal, hogy az újságok ki vannak dobálva a dohányzóasztalra, párnák hevernek itt-ott, a polcok teli vannak apró emléktárgyakkal.

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Érthető, hogy a nappalit elsősorban használni szeretnéd, és nem egy lakberendező magazin címlapjára pályázol vele, de Te is jobban fogod érezni magad a saját nappalidban, ha egy kicsit rendezettebb képet mutat. Például vegyél olyan dohányzóasztalt, aminek az alja polcos, hogy az újságokat, könyveket be tudd oda pakolni! Próbálj egy kicsit rendezettebb összképet elérni, és sokkal jobb lesz végignézni a nappalidon!

Tegyél képeket a falra!

Nincs nagyobb lakberendezési bűn, mint az, ha nagy üres falfelületeket hagysz. Egyszerűen elveszik a helyiség hangulatát, még akkor is, ha egyébként jól van berendezve. Éppen ezért célszerű a falakat feldíszíteni, például képekkel, fotókkal. Ha nem vagy éppen a festmények szerelmese, nagyon dekoratív és érdekes formájú polcokat is tehetsz a faladra, ezeknek esztétikai szerepük is van a funkció mellett.

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Egyébként a képek mellett manapság elképesztően divatosak az egyedi falburkolatok. Hogyha nemcsak klasszikus és mindenki által ismert képekben gondolkozol, akkor olvasd el ezt a cikkünket, amiben rengeteg további ötletet és lehetőséget adunk Neked, amivel olyan egyedivé varázsolhatod a lakásodat, amit még Airbnb lakástulajdonosok is megirigyelnének.

Az igazán stílusos, ugyanakkor kellőképpen ízléses nappalihoz tehát egyszerre alkalmazd a feltűnés és a visszafogottság elvét! Legyen feltűnő elem, de ne legyen minden ilyen! Legyen meg a koncepciód, és igyekezz figyelni a rendezettségre is! Rengeteg ötletet és konkrét berendezési tárgyat találsz honlapunkon, melyhez kattints ide!

Keresés