2019. szeptember. 16.

A nappali a lakás központja: ez az a hely, ahol összegyűlhet a család, ahol fogadják a vendégeinket, ahol arányaiban a legtöbb időt töltjük az otthonunkban. Éppen ezért természetesen erre a helyiségre fordítjuk a legnagyobb figyelmet akkor, amikor lakberendezésről van szó.

A legtöbb ember lelkesen kezd neki a nappali berendezésének: úgy vélik, hogy izgalmas kaland lesz, ami igaz is, de arra sokan nem számítanak, hogy mennyire nehéz. Hiszen hatalmas a kínálat bútorok tekintetében, és nem könnyű eldönteni, hogy mik azok, amik igazán passzolnak egymáshoz és jól kiegészítik egymást. A DODO HOME kínálatában számos olyan különleges terméket találsz, amellyel stílusos külsőt varázsolhatsz nappalid számára!

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Mindemellett persze az is fontos, hogy a nappali tükrözze a stílusodat, hogy igazán magadénak érezhesd, hiszen ettől lesz a lakásodból otthon. Nézzünk is néhány ötletet, hogy mivel érhetünk el kiváló eredményt.

Egy feltűnő bútordarab

Sokan követik el azt a hibát a nappali berendezése során, hogy a tökéletes harmóniára törekszenek. Ez azért hiba, mert így kissé unalmassá, egyhangúvá, egysíkúvá válik a nappali. Ha minden bútor ugyanannak a színnek különböző árnyalataiban pompázik, egymáshoz tökéletesen passzolnak, akkor semmi nem lesz, ami megragadja a tekintetet, és ami jellegzetesebbé teszi a helyiséget.

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Erre kiváló megoldás, ha beszerzel egy élénk színű bútort, ami felhívja magára a figyelmet, és ami köré gyakorlatilag felépül a nappali többi része. Ez lehet egy piros színű kanapé egy szürkés színvilágú nappaliban, vagy egy feltűnő türkiz fotel, esetleg egy citromsárga puff. Lényeg, hogy erre irányuljon a figyelem, és a nappali többi része valóban maradjon visszafogottabb!

Ne legyen minden szem előtt!

Ahhoz, hogy egy helyiségben jól érezzük magunkat, nagyon fontos a rendezettség. A szemnek hosszútávon egyszerűen fárasztó, ha egy helyiség teli van zsúfolva, illetve rendetlen. Nagyon sokszor lehet találkozni például azzal, hogy az újságok ki vannak dobálva a dohányzóasztalra, párnák hevernek itt-ott, a polcok teli vannak apró emléktárgyakkal.

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Érthető, hogy a nappalit elsősorban használni szeretnéd, és nem egy lakberendező magazin címlapjára pályázol vele, de Te is jobban fogod érezni magad a saját nappalidban, ha egy kicsit rendezettebb képet mutat. Például vegyél olyan dohányzóasztalt, aminek az alja polcos, hogy az újságokat, könyveket be tudd oda pakolni! Próbálj egy kicsit rendezettebb összképet elérni, és sokkal jobb lesz végignézni a nappalidon!

Tegyél képeket a falra!

Nincs nagyobb lakberendezési bűn, mint az, ha nagy üres falfelületeket hagysz. Egyszerűen elveszik a helyiség hangulatát, még akkor is, ha egyébként jól van berendezve. Éppen ezért célszerű a falakat feldíszíteni, például képekkel, fotókkal. Ha nem vagy éppen a festmények szerelmese, nagyon dekoratív és érdekes formájú polcokat is tehetsz a faladra, ezeknek esztétikai szerepük is van a funkció mellett.

3 apró trükk hogy jobb élmény legyen körbenézni a nappalidban

Egyébként a képek mellett manapság elképesztően divatosak az egyedi falburkolatok. Hogyha nemcsak klasszikus és mindenki által ismert képekben gondolkozol, akkor olvasd el ezt a cikkünket, amiben rengeteg további ötletet és lehetőséget adunk Neked, amivel olyan egyedivé varázsolhatod a lakásodat, amit még Airbnb lakástulajdonosok is megirigyelnének.

Az igazán stílusos, ugyanakkor kellőképpen ízléses nappalihoz tehát egyszerre alkalmazd a feltűnés és a visszafogottság elvét! Legyen feltűnő elem, de ne legyen minden ilyen! Legyen meg a koncepciód, és igyekezz figyelni a rendezettségre is! Rengeteg ötletet és konkrét berendezési tárgyat találsz honlapunkon, melyhez kattints ide!

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

Fémek a lakásban
Fémek a lakásban

2019. november. 08.

A nemrég még uralkodónak számító minimalista trend időszakában a fémek kissé kiszorultak a lakberendezésből. 2019-ben azonban számos olyan trend került előtérbe, amelyek kicsit felfrissülve ugyan, de újra fénykorukat élik. Ilyen a különböző fémek használata is, amelyekkel egyszerre teheted modernné és különlegessé otthonodat! Ehhez gyűjtöttünk össze Nektek néhány tippet!

Tovább olvasok →

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…
Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…

2019. október. 25.

Nagyon sok olyan dekorációs tárgy van a lakásban, aminek nem szentelünk különösebb figyelmet, pedig az összképet nagymértékben befolyásolják - ilyen elem a tükör is. Leginkább praktikai szempontok szerint helyezzük el, pedig nagyon látványos hatással vannak a térre is. Alábbi cikkükben ebben szeretnénk segítséget nyújtani!

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.