A 20 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív - DODO | Designban Otthon

A 20 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

Ha lakberendezésről van szó, akkor az inspiráció az egyik legfontosabb dolog. Ehhez gyűjtöttük össze nektek a 20 kedvenc lakberendezési blogunkat. Érdemes egy pillantást vetni rájuk, ha ötleteket merítenél vagy ha csak legeltetnéd a szemed.

Kezdjük a listát minden elfogultság nélkül az egyik legjobb lakberendezési bloggal: a DODO-val... Na, jó, csak vicceltünk, de azért érdemes nálunk is olvasgatni! :)

Blogunk történetében valószínűleg ez a cikk született meg a leglassabban, mégpedig azért, mert minden egyes oldalon órákat lehet eltölteni, ha egy kicsit is fogékony vagy a lakberendezés világára.

Ugyan beszámoztuk a blogokat, de ezt inkább az áttekinthetőség miatt tettük, nem valamiféle sorrendet akartunk felállítani. Vágjunk is bele!

1. Térkultúra

Ezt a blogot igazán élővé teszi a szubjektivitás, és az írásokon folyamatosan átsüt a szerző személyes tapasztalata. Igazán felüdítő olyan cikkeket olvasni, melyek mernek a sablonostól eltérőek és olykor némileg szabadszájúak is lenni. A lakberendezés mellett találhatóak rokon építészeti és design cikkek is, melyek ráadásul szintén meglehetősen tartalmasak.

A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

2. Lakjunk jól!

Ha a Térkultúrát olykor szabadszájúnak jellemeztük, akkor itt egy másik szóra van szükség. Kicsit cizelláltabban, de talán még fájdalmasabban tudja kifejteni véleményét, talán a szókimondó a legmegfelelőbb kifejezés. Sok jó lakberendezési cikket és ötletet találni a blogon, melyhez ráadásul egy nagyon aktív Facebook oldal is tartozik sok-sok képpel.


A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

3. Dekorella

A Dekorella egy nemcsak tartalmában, hanem weboldal mivoltában is vonzó lakberendezés blog, ezért is szeretjük. Nagyon jól kereshetőek a cikkek különböző kategóriákban. Így ha például ha évszakoknak, ünnepeknek megfelelő dekorációs, vagy lakberendezési tippeket keresel, itt tuti, könnyedén megtalálod. Itt is van egy naponta frissülő Facebook oldal, sőt Printerest is, ha nagyobb dózisú inspirációt szeretnél.

4. Saját Otthon Projekt

Egy lakberendezési blog, amely egy kis gasztronómiával van megfűszerezve. :) Ez a blog nemcsak attól különleges, hogy keveredik a lakberendezés, a DIY és az előbb említett gasztronómia, hanem rendkívül barátságos és személyes hangulatot vált ki belőlünk, hogy 2 baratnő éli ki saját szenvedélyét ezen az oldalon. Tartalmas, részletes bejegyzések, képekkel kiegészítve, hogy inspirálódhass!

5. Nemiskacat

Talán kicsit kilóg a lakberendezés blogok közül a Nemiskacat, hiszen inkább DIY (do it yourself) blog, mint lakberendezési. Sőt talán nem is a blog. Ami viszont biztos, hogy inspiráló. Míg nem láttuk sosem gondoltuk volna, hogy ennyire érdekes cikkek születhetnek abból az egyszerű alapötletből, hogy ne dobd ki, hanem fesd újra régi bútorod. És még az sem zavaró, hogy ehhez kimondottan egy márka festékeit ajánlja.

A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

6. Kisflanc

Bár a lakberendezési blogok közt nem állítunk fel sorrendet, a legmenőbb nevű blog díjját azért gondolkodás nélkül odaadnánk a Kisflanc-nak. De persze nem csak ezért van a listánkban, hanem azért, mert gyönyörű házakat, lakásokat és lakberendezési tippeket sorakoztat fel. Akkor meg különösen ajánlott, ha inkább vizuális típus vagy, mert nagyon sok kép és kevés szöveg van rajta.

A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

7. Napi Szemtorna

Ha a sok kép, kevés szöveg bejön a blogoknál, akkor a Napi Szemtorna, mint ahogy a neve is mutatja, szintén pont egy neked való lakberendezés blog. A cikkekben általában egy munkafolyamatot követhetsz végig naplószerűen, legyen szó kerítésfestésről, vagy egy lelakott polgári lakás átalakításáról - éppen ez benne az izgalmas és inspiráló.

8. Otthonos

Ez sem egy kimondottan olvasmányos blog, inkább egy nagyon jól rendezett lakberendezési fényképgyűjtemény. Friss lakberendezési trendekből lehet ötleteket meríteni. Mivel viszonylag gyakran frissül és olvasni is keveset kell, így órákat el lehet tölteni vele bejegyzésről-bejegyzésre navigálva anélkül, hogy beleunnánk.

9. Otthonkommandó

A blog telis-tele van szuper ötletekkel és tippekkel. Kedvenc részünk, a Házprojekt, ahol számos posztban lépésről lépésre követhetjük végig, hogy hogyan is újítja fel egy lakberendező saját házát. Természetesen nem csak erről olvashatsz a blogon, hanem nagyon jó bejegyzéseket és inspiráló otthonokat találhatsz a többi cikkben is ebben az olvasmányos blogban.

A 10 legjobb magyar lakberendezési blog - DODO szubjektív

10. Lakberinfo

Ez a lakberendezési blog egy igazi "gyűjtőhely", ahol a lakberendezéssel kapcsolatos összes kérdésedre választ kaphatsz! Belsőépítészet, design, kert, stílus, lakberendezők és még sok-sok téma, amelyben a Lakberinfo segítségedre lesz. Gyönyörű, inspiráló fotók, lényegretörő, tömör szöveggel.


11. Lakáskultúra

Aki követ minket Facebookon, tudja, hogy elég gyakran osztunk meg cikkeket a Lakáskultúra oldaláról. Nagyon jó és trendi megoldásokat mutatnak be rendszeresen, azért pedig külön piros pont jár az oldal készítőinek, hogy számos magyarországi, főként budapesti otthont nézhetünk meg közelebbről.

12. Otthonok és Megoldások

Az Otthonok és Megoldások eredetileg egy lakberendezési magazin, melynek címe tökéletesen összefoglalja az oldal teljes tartalmát. Luxus otthonok, lakásfelújítási tippek, kültéri ötletek, lakásvásárlással kapcsolatos cikkek és külön szekció a kisebbek számára. Ha olyan oldalt keresel, ahol mindent együtt megtalálsz, ezt a blogot ajánljuk!

13. Menő Lakásom

(Az Én) Menő Lakásom blog az egyik kedvencünk az összes közül, mert leginkább budapesti lakásokkal kapcsolatos felújításokat és ötleteket, technológiai és technikai témákat, illetve a blog íróinak saját lakásfelújítását is nyomon követhetjük. Nagyon izgalmas oldal, ami valódi példákon keresztül mutatja be az adott megoldásokat. Mindenképp csekkoljátok le!

14. Otthonok és Kertek

Az Otthonok és Kertek lakberendezési blogot azért szeretjük, mert nagyon sokoldalú: nemcsak inspirációkat, trendeket, berendezéseket találunk ezen az oldalon, hanem közrefogja az egész otthonteremtéssel kapcsolatos témaköröket. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az ingatlankérdésektől kezdve, az aktuális lakás-problémákig és újdonságokig minden témát körbejárnak.

15. Paneltündér

Aki követ minket, az tudhatja, hogy Paneltündérrel, azaz Székely Krisztivel már többféle tartalomgyártás kapcsán dolgoztunk együtt: készítettünk vele interjút a blogunkra és több YouTube videot is találtok a csatornánkon, amiben tanácsokat ad panellakások tervezésével, berendezésével kapcsolatban. De nem azért kapott helyet a listánkban. Sokkal inkább azért a speciális témáért, amit képvisel: ő csak kisméretű otthonok, panellakások berendezésével foglalkozik. 

16. OtthonÖtlet

Az OtthonÖtlet tematikája kissé eltér a top listánkban található blogok többségétől, mert ez sokkal inkább tervezéssel, felújítással, építkezéssel és építészettel foglalkozik. Éppen ezért figyeltünk fel rá! Szuper és érdekes tartalmak itthonról és a nagyvilágból, amelyekből nagyon jól lehet szemezgetni akkor is, ha Te csak olvasgatnál a témában.

17. AzúrBagoly

Kijelenthetjük, hogy az alábbi blog a felújítás és a DIY témakör egyik legnagyobb és legnépszerűbb oldala. Ez a blog leginkább a bútorok újjávarázsolásával foglalkozik, amihez útmutatók, tippek és konkrét termékek is vannak. AzúrBagoly gyakorlatilag webshopként is üzemel, így ha te ezt az irányt képviseled, akkor ez a blog nagy kedvenced lesz!


18. Otthon, édes otthon

Az Otthon, édes otthon blog maximálisan a nevét képviseli, ugyanis ezen a blogon mindent megtalálsz, amire szükséged lehet egy kényelmes, praktikus otthon kialakításához. Van benne egy kis felújítás és DIY, lakberendezési inspirációk, de még egy pici utazás és sütés-főzés - azaz minden, ami egy örömteli élethez kell. A blog egy régi ház eladásából és egy házfelújításból indult, amit a bútorfestés követett. Nézz szét mindenképp, ezen a letisztult és imádnivaló blogon!

19. MaisonBlog

Ha ki kell emelnünk egy blogot már a látvány és az első benyomás miatt, az biztosan az Maison lenne. Abszolút átjön a minimalista, letisztult életérzés, amiről maga a blog is szól. Ez pedig magában foglalja a környezettudatos, fenntarthatóságról szóló életmódot is, amire most egyébként is annyian szomjaznak. Ha szeretnéd megismerni egy anyuka szempontjából ezt az életstílust, kattints!

20. HomeInfo

Ha olyan oldalt keresel, ahol tényleg minden, de minden van a hazai lakberendezőkkel, lakberendezéssel, trendekkel, eseményekkel, aktualitásokkal kapcsolatosan, akkor a HomeInfo a te oldalad! Nagyon átfogó, nagyon tartalmas, a hírek és a blog szekció szempontjából is, ráadásul sok-sok lakberendezési eventet is rendeznek évente.

Mint minden lista, ez is véget ér egyszer, anélkül, hogy teljes lenne. Ha hiányérzeted van, oszd meg velünk hozzászólásban, hogy neked melyik lakberendező blog a kedvenced a felsoroltakon túl!

Listánkat folyamatosan bővíteni fogjuk, hogy a legjobb és legtartalmasabb oldalakat gyűjthessük össze Nektek, hogy minél több infóval tudjatok gazdagodni! :)

Keresés