A legszebb márvány enteriőrök – avagy hogyan használd? - DODO | Designban Otthon

A legszebb márvány enteriőrök – avagy hogyan használd?

Letisztult, mégis elképesztően elegáns. Ez az anyag nem más, mint a márvány, mely már a tavalyi évben is trendinek és stílusosnak számított, de egyelőre úgy néz ki idén sem veszít népszerűségéből.

Egy biztos, hogy bárhol is jelenik meg, egy csipet eleganciával és luxussal fűszerezi meg az adott helyiséget. Cikkünkben most olyan enteriőröket mutatunk nektek, amelyekben a gyönyörű márvány minta a lakás és a helyiség hangsúlyos eleme.

A cikk főbb pontjai:

  • Márvány minta a nappaliban
  • Márvány minta a konyhában
  • Márvány minta a fürdőszobában
  • Hogyan tisztítsuk?
  • Mennyibe kerül?
  • Márvány mintás bútorok a DODO-tól

A márvány már évszázadok óta kedvelt és használatos anyag és mára már rengeteg mintában és színváltozatban kapható, így mindenki megtalálhatja a legjobban hozzá és otthonához illő felületet. Strapabíróságának és szép megjelenésének köszönhetően gyakran találkozhatunk márvány mintával fürdőszobákban, konyhákban, étkezőkben, valamint elegáns hotelek előtereiben és mosdóiban is. Leginkább modern és glamour stílusú lakásokban mutat jól, de a végeredmény ígyis-úgyis lenyűgöző lesz megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel.

Ha nem akarsz vagy nem tudsz valódi márványlapot vásárolni, ugyanezt a hatást érheted el ilyen mintázatú lapokkal, de egy pult esetében például márvány mintás fólia mellett is dönthetsz. A lényeg a minőség!

Márvány minta a nappaliban

Elsőként az otthonok központi terét, a nappalit vesszük egy kicsit jobban szemügyre. Ugyanis általában ez az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük és némi ötletességgel ide tudjuk a legelegánsabban becsempészni ezt a csodás mintát, ráadásul számtalan lehetőségünk van. Ebben a helyiségben leginkább a padlón, egy-egy falrészen vagy kisebb felületen, vagy egyszerűen csak egy bútor formájában is remekül használhatjuk.

Valójában a legfontosabb. hogy konkrétan meghatározd, hogy hova szeretnél márvány felületet és, hogy milyen színvilágba építed be. Mivel a semlegestől egészen a színes márványokig minden rendelkezésedre áll, így könnyedén beillesztheted egy már berendezett otthonba is.

Csak tőled függ, hogy milyen színvilágot választasz, de akár pasztellesebb, akár világos vagy sötét környezetben gondolkodsz, a márvány a nappaliban is remekül fog mutatni. Miért ne boríthatnád be a TV mögötti falat vele? Vagy például ha van kandallód, akkor azt is márvány mintával díszítheted.

Márvány minta a konyhában

A konyhában is több lehetőséged van: használhatod konyhapultok, konyhaszigetek, valamint a konyhai hátfal borítására is. Ezeket pedig együtt vagy külön-külön is alkalmazhatod. Amellett, hogy nagyszerűen néz ki, még rettentő hasznos is, ugyanis sima, kemény felülete miatt könnyen tisztítható és rendben tartható, időtállóságának köszönhetően pedig a konyhai strapát is remekül bírja. Kell ennél jobb? :)

Otthonos, hétköznapi kialakítás

Konyha esetén alapvetően 2 irányban tudsz gondolkodni: otthonos, modern helyiséget szeretnél, vagy a luxus, szállodai légkör felé indulnál. Ha az előbbi, akkor az alábbi példákat neked hoztuk!

Ezekben a konyhákban csak a padlót és a konyhaszigetet borították márvánnyal, minden más elem letisztult és egyszerű! Ami pedig emellett még biztosította a hétköznapibb hatást, az a minta választás.

Luxus megoldások

Ha azonban Te inkább a fényűző változatot szeretnéd kipróbálni, az alábbi inspirációk közül szemezgess. Sokkal erőteljesebb mintázat, határozott kontrasztok, maga a konyhabútor is sokkal magasabb kategória.

Márvány minta a fürdőszobában

Az ilyen fürdőszobáknak sokkal inkább szállodákban, hotelekben, illetve luxus otthonokban van helye.

Az alábbi fürdőben a fal nagy részét, illetve a padlót is csodaszép márvány borítás fedi. Nagyon sokszor döntenek emellett a megoldás mellett, amikor egy típusú márvány uralkodik egy fürdőhelyiségben. Ezzel úgy lesz extravagáns, hogy közben nem lesz giccses. De ez csak akkor valósulhat meg, ha nem egy karakteres és erőteljes mintázatot választunk.

Ráadásul ha ilyen nagy mennyiségben használunk márványt, van némi térnövelő tulajdonsága is van, amivel nagyon jól tudunk csalni kis helyiségek esetén.

Ha viszont kicsit extrább hatást szeretnénk, nyugodtan kombinálhatunk akár kétféle márványt vagy feldobhatjuk valamilyen élénk színnel is. Mindkettő nagyon jó választás, hiszen így lesz benne egy kis csavar és tényleg egy hotel fürdőjében fogjuk érezni magunkat.

Ami még fontos, hogy a márványt rendkívül jól mutat arannyal, ezüsttel, de még a rosé gold kiegészítőkkel is!

Hogyan tisztítsuk?

A márvány minta egyik hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyen tisztítható. Ez pedig 2 dolognak is köszönhető: az egyik maga a mintázat, amin sokkal kevésbé látszódik meg kosz és a maszat. A másik pedig, hogy sima felülete miatt elég egy megfelelő tisztítószer és egy puha törlő. Savmentes szanitertisztítót ajánlunk leginkább, a lényeg a vegyszermentesség!

Ami pedig még fontosabb, hogy mivel NE tisztítsuk! TILOS erős fertőtlenítő szerekkel kezelni a márványt, mert egy idő után a tökéletes márvány felület megmattulhat. Emellett durva, dörzsis felületű törlőket is tilos használni, mert az is csak bántaná a márványt. Érdemes naponta áttörölni, és eltávolítani róla a port és a szemcséket!

De mégis mennyibe kerül?

Ha márványról van szó, a határ a csillagos ég. Nem véletlenül a luxus berendezések egyik kiemelt eleme. Viszont tényleg elég borsos ára van, négyzetmétere ugyanis akár a százezres összeget is megütheti. Viszont manapság már nagyon szép márvány hatású csempét tudsz vásárolni, amelyek úgy néznek ki, mintha igaziak lennének, ezért nem kell százezreket vagy akár milliókat költened rá. Üzlettől függően akár már 3-4 ezer forint/négyzetméter áron is beszerezheted egészen a 14-15 ezer Ft/négyzetméteres árig.

Márvány mintás bútorok a DODO-tól

Fentebb azt taglaltuk, hogy bizonyos felületeken hogyan és miként mutat a márvány. Számtalan példát tudnánk még bemutatni Nektek, de úgy gondoljuk, hogy ezek a példák is azt mutatják, mennyire gyönyörű választás tud lenni. Ha viszont nem felületekben, hanem bútorokban gondolkodsz, akkor sem kell messzire menned. Márványt mintát ugyanis úgy is csempészhetsz a lakásba, hogy 1-1 bútor vagy kiegészítő formájában jeleníted meg.

A MODERN BAROCK termékcsaládban étkezőasztalt, dohányzóasztal és konzolasztalt is találsz, amelyek ebbe a gyönyörű mintázatba lettek öltöztetve. Fehér márvány mintáról van szó, amit ráadásul ezüst lábbal kombináltak.

Ha viszont csak egy kisebb kiegészítőt keresel, akkor egy dohányzóasztal vagy egy lerakóasztal lesz a tökéletes választás, ugyanis szolidan és elegánsan dobják majd fel a nappalit!

Keresés