A legtutibb sztárházak, avagy hogyan rendezi be otthonát egy hollywood - DODO | Designban Otthon

A legtutibb sztárházak, avagy hogyan rendezi be otthonát egy hollywoodi celeb?

Gyönyörű luxusvillák, hatalmas birtokok és nyaralók, mindennel felszerelt modern, belvárosi lakások – ilyen otthonokban élnek a leghíresebb sztárok, akik a kényelem és a minőség megteremtését egyáltalán nem bízzák a véletlenre!

Ha azt hinnéd, hogy a luxus egyenlő a túlzásba vitt csillogással és felesleges tárgyak halmozásával, nagyot tévedsz! Cikkünkben 5 hollywoodi sztár otthonát mutatjuk be, akik tanúbizonyságot tesznek szuper ízlésükről és arról is, hogy számukra is rendkívül fontos az otthon melege.

1. Malibui álom, avagy Jason Statham tengerparti otthona

Az első sztárház megtekintéséhez egészen Malibu csodálatos tengerpartjáig kell utaznunk, itt áll ugyanis a Szállító filmekből ismert népszerű színész, Jason Statham gyönyörűen berendezett otthona. Lakását a tengervíz inspirálta könnyedség, a nyugalom és az elegancia jellemzi. Skandináv stílusban rendezte be hatalmas házát, melyet harmonikus, szolid színkombinációk és letisztult faanyagok jellemeznek, valamint a praktikusságra való törekvés sem szorul háttérbe.

Ez egy valódi tengerparti otthon, amely nemcsak berendezésében, hanem környezetében is megvalósítja ezt a fogalmat. Akármelyik hatalmas ablakán nézünk ki, az olykor vad, olykor szelíd kékség tárul a szemünk elé, aminek a látványára biztos, hogy egy élmény lehet mindennap felkelni és lefeküdni. Ezek az óriási ablakok állandó elemei az ilyen házaknak, így is fokozva a terek szellős érzetét. Imádjuk!

A színész emellett egy olyan helyet álmodott meg maga köré, ahol kényelmes bútorok és esztétikus kiegészítők kapnak helyet, és ezek együtt mind-mind maximális harmóniában vannak. Statham is a természetesség híve, ugyanis tömörfa bútorokban egyáltalán nincs hiány. Ahogy a képeken is látszik, az étkezőben is ez az uralkodó, ugyanis az étkezőasztal is egy egyszerű, de gyönyörű tömörfa darab, ugyanígy a polcok, a tálalószekrény és az étkezőszékek is. Mind ugyanabban az árnyalatban tündökölnek, egyszerűen csodálatosak együtt.

Nagyon jól egészítik ki ezt a légkört a krémszínű falak, a pont ilyen színű gömb lámpa és a sok sötétebb dekoráció. Látszik, hogy nagy hangsúlyt fektetettek a természetes fényre és ezekkel a színekkel pedig csak tovább fokozták ezt az érzetet. A nappaliba alapvetően ugyanezeket a színeket és anyagokat választották, így egy nagyon nyugodt, békést atmoszférát sikerült megteremteni. Habár a sok akció után nem árt kicsit megpihenni... :)

Forrás: https://www.architecturaldigest.com/story/jason-statham-malibu-house

2. Anne Hathaway californiai country stílusú otthona

Mindenki neveletlen hercegnője, Anne Hathaway egy nem is annyira hercegnős stílust választott otthonába. A színésznő otthonos country stílusban rendezte be a szobákat, mely stílusnak központi eleme a fa és ez ebben az esetben is maximálisan megjelenik. Hathaway otthona egy modernizált faház, amely igazából egy történelmi épület, ahol már a híres tervező, Yves Saint Laurent is élt.


A házban egyesülnek a romantika, a kifinomultság jegyei egy cseppnyi varázslattal és hagyományok követésével együtt. A konyha központi eleme a háznak, ahol egy kisebb konyhasziget is található - ami egyébként egy ekkora házban kell is! A klasszikus kivitelezésű, de trendi menta színű konyhabútor felpezsdíti a szobát, és kicsit álmodozóvá teszi a teret. Ráadásul a menta remekül passzol a natúr elemekhez.

Ebben a házban sok olyan kiegészítő van jelen, mely Anne sokoldalú személyiségére és határozottságára utal. Egy rendkívül nőies nőről beszélünk, aki tud határozott és kemény lenni. Számunkra a terméskővel borított kandalló, és a ház egész nyers érzete is utóbbira utal. És az is látszik, hogy ezt az érzést pihe-puha elemekkel próbálta ellensúlyozni.

A különféle színek és anyagok a nappaliban is jelen vannak: bőr fotel, menta fotel, kék ívelt kanapé, kerek fa dohányzóasztal és kőasztalka. A hatalmas lucfenyő gerendák különleges hangulatot teremtenek a szobába, így tényleg olyan, mintha valami mese világban lennénk. A csodálatos kő kandalló pedig tökéletesen illeszkedik a sok fa bútor közé, és az otthon melegségét árasztja.

Forrás: https://www.architecturaldigest.com/story/anne-hathaway-and-adam-shulman-reveal-their-california-country-house

3. Jennifer Lopez minimalista Central Parkra néző lakása

A New Yorkban lévő lakás nemcsak azért híres, mert a Nagy Almában található, hanem mert egyenesen a Central Parkra néz. Jennifer Lopez és párja, Alex Rodriguez otthona modern minimalista stílusban lett berendezve, így a letisztult felületek, monokróm színek és abszolút elegancia jellemzi. A lakás fő színe a fehér, mely mindenhol jelen van. Túlsúlyban tehát fehér falak, fehér bútorok találhatók a világhírű énekesnő 36. emeleti otthonában.


A márvány minta a fürdőszobában és a konyhában is megjelenik, és kétségkívül mindkettőben gyönyörűen mutat. A fürdőben egészen a plafonig felfut a padlótól kezdve, így még optikailag is jó hatással van a térre. Nem titok, hogy mi egyébként is rajongunk a márványmintáért, most sem okozott csalódást, J.Lo-nak pedig remek ízlése van!

Minden szobában hatalmas ablakok vannak, melyeken keresztül lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A nappaliban maximálisan a szimmetriára törekedtek, ugyanis tökéletesen van elhelyezve egymással szemben a két ugyanolyan kanapé és kis asztal, a két különleges fotel pedig tovább fokozza ezt az érzést. Itt tényleg a világ tetején érezheti magát az ember!

Forrás: https://www.elledecor.com/celebrity-style/celebrity-homes/g19641201/jennifer-lopez-alex-rodriguez-432-park-avenue/

4. Mila Kunis és Aston Kutcher gyerekbarát Santa Barbarához közeli nyaralója

A híres sztárpár, Mila Kunis és Aston Kutcher Santa Barbarához közelében található nyaralója tökéletes kikapcsolódást nyújt a párnak. A parthoz közeli otthon klasszikus kaliforniai tengerparti stílusban épült, melyben a domináns színek a fehér, a világoskék és a világos barna.

Szinte minden szobából meg lehet csodálni az óceánt, de a ház központi eleme a nappali és a terasz, melyet akár egybe is lehet nyitni a tolóajtóknak köszönhetően. A natúr színek itt is jelen vannak. A fehér fotelek, a hatalmas világos szürke kanapé és a fehér mennyezet igazi nyugalom szigetévé varázsolja a szobát. A kanapé tökéletesen van elhelyezve, hiszen rajta elterülve látni az óceánt, valamint a „kandallóhoz” közel a TV-t is lehet nézni.

Természetesen a többi szobában is hasonló színek és hangulatok vannak jelen. A konyha világos, tágas, ahol bátran szaladgálhatnak a gyerekek fel és alá, miközben a Mila és Ashton éppen vacsorát készítenek. A gyerekszoba és a hálószoba is fehér bútorokkal van berendezve, melyeket kiemel a gyönyörű fa padló.

Forrás: http://www.lakaskultura.hu/alomotthonok/nezz-mila-kunis-es-ashton-kutcher-nyaralojaba/

5. Ellen Pompeo bohém Los Angeles-i villája

A Grace klinika híres orvosa, Ellen Pompeo férjével együtt egy 1930-as évekbeli Los Angeles-i villát vásároltak meg, melyet drámaian átalakítottak és a saját bohém ízlésükre szabtak. Szerették volna megőrizni a ház patinás légkörét és méltóságát, ezért felújították és új köntösbe bújtatták - nemcsak a benti helyiségeket, hanem a hatalmas kertet is, ami szintén csodálatos lett.

A tágas nappali tökéletesen példázza a ház újjászületését. A korábbi ablakokat nagyobbakra cserélték, melyek jó sok természetes fénnyel árasztják el az amúgy is világos szobát. A barna kanapé és a kék selyem bársonnyal borított klubszékek az 1940-es évek bohém hangulatát idézik meg, amikhez remekül passzolnak a kék asztali lámpák is.

A stílus megtalálható az egész házban a gyerekszobától egészen a konyháig. Mindegyik szoba különleges és tartogat valami meglepőt, valami újat annak, aki belép az adott helységbe. A teraszt és a kertet is átalakították, és ma már úszómedencével, pizzasütő kemencével felszerelt szabadtéri konyha várja őket haza, egy télikerttel együtt. Az ilyen nagy kertes, teraszos házakat egyébként is imádjuk, de ha ráadásul ilyen stílusos és ilyen hatalmas is... :)

Forrás: https://www.architecturaldigest.com/story/ellen-pompeo-los-angeles-villa-article

A fenti példák nagyon jól prezentálják azt, hogy a luxus nem abban jelenik meg, hogy mindenféle textúrákat, színeket és dísztárgyakat halmozunk fel, hanem azt, hogy a saját személyiségünkkel megfűszerezve egy tágas, kényelmes, nyugodt otthon teremthetünk. A hírességeknek persze nem kell akkora határt szabni, hogy megteremtsék álmaik otthonát, de például a világos színek vagy a fabútorok az ő esetükben is markáns helyet képviselnek. Neked melyik a kedvenced? :)

Keresés