A lenyűgöző modern házak - DODO TOP kedvencek - DODO | Designban Otthon

A lenyűgöző modern házak - DODO TOP kedvencek

Kinek ne tetszenének a tipikus lapos tetős, minimalista stílusú, nagy ablakokkal és geometrikus formákkal, valamint kialakítással bíró modern házak? Ezek a lakások a maguk módján egyszerűek, ám mégsem nevezhetőek mindennapinak, sem kívülről, sem belülről.

Napjainkban azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és egyre többször találkozhatunk velük. Magyarországon egyelőre kevés számban láthatunk ilyen házakat, de itt is egyre többen választják ezt a típust.

Ahogy már a bevezetőben említettük, a modern házak leginkább minimalista stílust képviselnek, ugyanis elsődleges céljuk a megfelelő térkihasználás és a praktikusság, illetve a funkcionalitás biztosítása. Éppen ezért gyakran jellemző a különböző helyiségek egybenyitása, mint például a konyha és a nappali, amelyek sokaknál egyébként is így kerül kialakításra. Az ilyen otthonok azok, amelyekben nem látunk rusztikus elemeket, vagy éppen élénk színeket, sokkal inkább a letisztultság, az egységes kialakítás, az egyszerű vonalvezetés és a szimmetria kap helyet.

Cikkünkben most néhány rendkívül designos és modern házat mutatunk nektek, ahova mi bármikor beköltöznénk. Listánkat pedig folyamatosan bővítjük! :)

1.

Listánkat eme csodás házzal kezdjük, melyet szabályos geometriai formák, nagy, egész falat beterítő ablakok és az egyedi konténeres kialakítás jellemez leginkább.

2.

Az alábbi házak anyagukat tekintve különlegesek, ugyanis leginkább fa, valamint kő felhasználásával készültek, kialakításuk pedig igazodik az amerikai stílusú modern házakéhoz. Ezen naturális anyagok pedig rendkívül jól passzolnak a természetközeli környezethez.

3.

A modern kialakítású házakhoz legtöbbször medence is tartozik, mely tovább fokozza az exkluzív kinézetet.

4.

A stílus jegyében nem csak emelettel rendelkező házakat látunk, hanem rengeteg egyszintes megoldás is létezik. Amiknek a formája általában szintén szögletes alakzatokból áll, a nagy ablakok pedig ezekről sem hiányozhatnak.

5.

Ezek a modern házak sokkal inkább különleges építészeti megoldásoknak felelnek meg, ahol a különböző felületek és anyagok találkoznak a szabályos alakzatokkal és formákkal.

6.

A legmodernebb kerti bútorok és kiegészítők csakugyan fontos tartozékai ezen házaknak. Sőt, egy modern minimalista ház alapvető eleme egy-egy designer darab kültérben és beltérben is.

7.

A modern házak esetében nincsenek felesleges díszítések, a vonalvezetés is egyszerű, letisztult.

8.

A listát pedig egy olyan házzal zárjuk, ahol használtak néhány színt is, egészen pontosan a kék és zöld 1-1 türkizesebb árnyalatát. Ezt is szögletes formákba burkolva, és nagyon jól is mutat ez a fajta megoldás is.

Összességében tehát egyszerű elemek, szögletes alakzatok, különböző anyagok és felületek váltakozása jellemzi a modern házak kialakítását. A luxus, az exkluzivitás pedig mind a külső tervezésnél, mind a belső lakberendezésnél jelen van. Az ablakok mérete általában nagy, a falak gyakran fehér, illetve világos színűek, leginkább kőből, porobetonból, téglából, esetenként fából készülnek. A dús zöld pázsit és a medence pedig szinte minden udvar elengedhetetlen kelléke.

Első látására hagyományos társaihoz képest egy ilyen modern ház sokkal ridegebbnek hathat, hiszen pont azok az otthonos, melegséget árasztó elemek hiányoznak belőle, amik megragadják az embert. De ezekből a típusú otthonokból is a meghitt, hangulatos környezet a személyes tárgyakkal és stílusos bútorokkal!

Keresés