Az időtálló bútorok, avagy a tömörfa bútorok előnyei - DODO | Designban Otthon

Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett | Ingyenes visszaküldés 15 napig | 100% elégedettség garancia

Az időtálló bútorok, avagy a tömörfa bútorok előnyei

A bútorválasztás rendkívül fontos része az otthonunk kialakításának. A bútordarabok beszerzését mindig hosszas tervezés és nézelődés előzi meg - nem véletlenül, hiszen az adott bútorral általában hosszú távra tervezünk, így igyekszünk jól megfontolni, hogy milyen stílusú, milyen anyagú, illetve milyen szerkezetű bútor díszítse helyiségeinket. Cikkünkben a tömörfa bútorok jellemzőit és előnyeit vesszük sorra, ezzel is segítve a bútorvásárlás előtt állókat.

Amiért érdemes tömörfából készült bútorokat választani

Az első és legfontosabb ok a hosszú élettartam. A tömörfából készült bútorok ugyanis jellemzően akár több 10 évig is jó állapotban maradhatnak, megfelelő karbantartás mellett. Némi felújítással, „designolással” a nagymama, fából készült kredencét is az étkeződ stílusos alkotóelemévé varázsolhatod. Egy kis csiszolás, egy kis festék, és máris egy gyönyörű, vintage bútordarab díszíti a konyhád. Tehát a tömörfa felhasználásával megalkotott bútorok akár több generáció kényelmét is szolgálhatják.

Fontos, hogy ezek a bútorok masszív, stabil szerkezettel rendelkeznek, az időtállóságuk is elsősorban ennek köszönhető. Szilárdságuk össze sem hasonlítható egy bútorlapból készült szekrényével, melyek ugyan mutatósak, de szerkezetileg jócskán elmaradnak a tömörfából készült bútordaraboktól. Ám a fabútoroknál is oda kell figyelni, hogy megbízható gyártótól vásároljunk. Egy nem megfelelően kiszárított fa alkotórész a későbbiekben könnyen elvetemedhet, ami akár a bútorajtó elhajlását is eredményezheti.

Egy másik ok, amiért érdemes a tömörfa bútorokat választanod, az az egyedi megjelenés. A fa alapanyagok megmunkálása során, ugyanis rengeteg formai kivitelezés létezik, arról nem is beszélve, hogy maga a mintázat annyira gyönyörű, hogy minden darab különleges lesz tőle. Egy jó minőségű fának a kidolgozása számos lehetőséget rejteget magában. Olyan részletgazdag megoldásokat, kialakításokat, motívumokat alkothat meg az asztalos, melyek egy furnérlemezből vagy MDF-lapból készült bútorok esetében nem lehetségesek. Egy jól megmunkált, egyedi kialakítással bíró dohányzóasztal vagy akár íróasztal elegáns és egyedülálló megjelenést adhat lakásodnak.

A tömörfa bútor érték, ami eleganciát sugároz. Remek kiegészítője lehet konyhádnak, nappalidnak, hálószobádnak, de tulajdonképpen bármely helyiségednek. Ha a sötétebb bútorokat kedveled vagy csupán az jobban illeszkedne stílusban a lakásodhoz, válassz mahagóniból, rózsafából vagy akár diófából készült darabot! Amennyiben a világosabb bútorok híve vagy a kőrist, a bükköt vagy a juhart ajánljuk neked!

Egyedi bútor csináltatása vagy már kész bútorok vásárlása?

Ha új bútort vagy bútorokat szeretnél a lakásodba, rengeteg gyártó termékei közül választhatsz. Nézelődhetsz kisebb bútorstúdiókban, nagyobb bútoráruházakban vagy online webshopokban is. Napjainkban a kínálat hatalmas és rendkívül szerteágazó, ám még így is előfordul, hogy nem találod a helyiség kialakításához illeszkedő és az elképzeléseidhez passzoló bútordarabot.

Ha például egyedibb, összetettebb szerkezetű konyhabútorra vagy szekrénysorra van szükséged, mely remekül beleillik a helyiség összképébe méretben és designban egyaránt, akkor számodra bútort csináltatni a legideálisabb. Ez esetben a bútor minden kis részletét a saját kívánságod szerint alakítják ki, olyan méretben és színben, valamint olyan tartozékokkal és felszereléssel, amilyennel szeretnéd.

A bútorcsináltatás egyik hátránya azonban, hogy nem veheted előre szemügyre a kívánt bútordarabot és hosszasabb várakozás követi a megrendelést, mint a már kész darabok esetében. Emellett általában a gyártás költségei is magasabbak. Ám ahány gyártó és asztalos, annyiféle minőség és annyiféle ár. Manapság már kiváló minőségű, szebbnél szebb designnal rendelkező szekrényeket, étkezőasztalokat, étkezőszékeket és további bútordarabokat vásárolhatsz áruházakban és webáruházakban is. Már egy-egy terméket is többféle kialakítással készítenek el, hogy a már elkészített bútorok között is kedvére tudjon mindenki válogatni.

Végül akár bútorvásárlás, akár bútorcsináltatás mellett döntesz a lényeg a jó minőségű, strapabíró alapanyag. Így erre kiemelten figyelj oda a kiválasztáskor!

Keresés