Lakberendezés Blog Címkék: "Fenntarthatóság" - DODO | Designban Otthon

Lakberendezés blog

Környezetünk védelmének millió módja van, ültethetünk fákat, gyűjthetjük szelektíven a szemetet, spórolhatunk az energiákkal, és zölddé varázsolhatjuk akár a teljes otthonunkat. Ami néhány éve csak egy kedvező hóbortnak tűnt, az mára már a lakberendezés és az otthonépítés alap pillérévé nőtte ki magát.
  • 12 perc olvasási idő
Mobilitás, szabadság és környezettudatosság. Ha ezek a jellemzők fontosak számodra, akkor érdemes eljátszanod a mobilház gondolatával is, ugyanis ez az Európában még kevésbé elterjedt technológia sokak életét könnyíti meg. Legújabb cikkünkben mindent megtudhatsz a mobilházakról, előnyeivel és hátrányaival együtt!
  • 10 perc olvasási idő
Te tudod mi az a miniház? És a miniház mozgalom? Ha nem, vagy kicsit többet tudnál róla, ismerd meg Te is közelebbről ezt az Amerika-szerte népszerű, és Európában is egyre jobban terjedő mozgalmat, mert sokat lehet tanulni a példájából! Ha Te is környezettudatos vagy, és a szabadság, a sallangoktól mentes élet híve, akkor ez a cikk Neked szól!
  • 12 perc olvasási idő
A folyamatosan előretörő építési technológiák közé tartozik a konténerház is, ami első hallásra talán kevésbé bizalom gerjesztő, mint amilyen valójában, hiszen egy modern, 21. századi megoldás. Hazánkban kevésbé elterjedt, pedig maximálisan környezetbarát és ha ezt választjuk, rendkívül gyorsan “összelegózhatjuk” új otthonunkat!
  • 7 perc olvasási idő
A könnyűszerkezetes ház, mint kifejezés biztos, hogy sokak számára ismert, viszont magával a jelentésével már kevesebben vannak tisztában, ráadásul sok más kifejezéssel is keveredik. Már az egyik legelterjedtebb építési forma, cikkünkben ezt a témát járjuk körbe!
  • 6 perc olvasási idő
Egy nem mindennapi ház a dombokba építve - cikkünkben egy különleges kialakítású házat mutatunk be nektek, melynek tervezésénél csak és kizárólag a természetes anyagokat részesítették előnyben és a formavilág is merőben eltér a megszokottól.
  • 2 perc olvasási idő
Legújabb cikkünkben bemutatunk nektek egy különleges, természetközeli maláj üzemet, melyet a szakemberek is sorra dicsérnek, ráadásul egy építészeti versenyen is első helyezést ért el – nem véletlenül. Tartsatok velünk!
  • 2 perc olvasási idő
Biztosan Te is hallottál már az ökoházakról, azokról az otthonokról, amelyek olyan technológiával és olyan struktúrával, alapanyagokból épülnek fel, melyek hozzájárulnak a természet hosszútávú megóvásához és mérsékli a környezetszennyezést. Cikkünkben részletes bemutatjuk őket!
  • 7 perc olvasási idő
Te is elképzelted már, hogy milyen lehet elszökni a világ elől és kiszakadni a betondzsungelből? Hogy milyenek lehetnek a mindennapok egy hangulatos faházban, amely közelebb hozza hozzád a természetet és kellemes atmoszféráját? Hogy ha Te is ebbe a csoportba tartozol és eljátszottál már a gondolattal, hogy egy faházba költözz, alábbi cikkünk segítségedre lesz!
  • 4 perc olvasási idő

Keresés