A 15 legmenőbb lakópark Budapesten - DODO | Designban Otthon

A 15 legmenőbb lakópark Budapesten

Budapesten folyamatosan épülnek az újabbnál újabb lakóparkok, amelyek modernek és maximálisan felszereltek, már-már luxus otthonok is, és gyakran akár külön kis “városként” üzemelnek a nagyvárosban. Legújabb cikkünkben összegyűjtöttük 15 (szerintünk) legmenőbb budapesti lakóparkot, amiket érdemes megnézni közelebbről! :)

Miért jó lakóparkban élni?

Nem mindenki szereti a zsúfolt, benzingőzös, zajos belvárosi nyüzsgést és a főutcákra nyíló ablakokat. A legtöbben egy fárasztó munkanap után szinte kimenekülnének egy nyugodtabb, csendesebb, élhetőbb közegbe, ahol egy egészséges lakókörnyezetben, sok-sok zöldterülettel körbevéve élnének.

Szerencsére Budapesten és környékén bármelyik opció megvalósítható, ráadásul nem kell lemondani a kényelemről sem, hiszen ezek a lakóparkok korszerűen kialakított lakóterekkel, gyakran a fenntartható fejlődést előtérbe helyező megoldásokkal és extra szolgáltatásokkal is el vannak látva.

A nagyobb komplexumokban akár wellness részlegek, üzletek, éttermek, fodrászat, kozmetika, élelmiszerbolt, posta is helyet kaphat. Fontos szempont a biztonság is, melyet a 24 órás portaszolgálat biztosít. De még ezen túl is van egy előny, ami miatt érdemesebb egy lakóparkban élni, mint egy hagyományos lakóingatlanban. Tudod, mi ez? A közösségi funkció. Persze, tudnod kell, hogy egy ilyen lakóparkba költözni nem olcsó mulatság, a nem luxus szintű lakások sem olcsóak, de mi ezt a listát a kifejezetten drága otthonokkal töltöttük meg.

Nézzük hát azokat a budapesti luxus lakóparkokat, amelyek helyet kaptak a listánkon (amit bármikor szívesen bővítünk) és azt is, hogy melyik hol található, illetve mennyibe kerül!

Top 15 budapesti luxus lakópark

15. Greenside

Elhelyezkedés: Budapest XIII. kerület, Angyalföld
Átlagos négyzetméterár: 1 000 000 Ft
Lakások száma: 83
Lakások mérete: 49 nm + 5 nm erkély

A Városliget közelében található idilli elhelyezkedésű lakópark kényelmes lakásokkal, nyugodt, élhető környezettel szolgálja az itt élőket. A közelben megtalálható minden, ami a mindennapokhoz kell: iskolák, egészségügyi intézmények, szórakoztató- és sportlétesítmények, bevásárlóhelyek.

Kép: portfolio.hu

14. Metrodom City Home

Elhelyezkedés: Budapest IX. kerület, Nádasdy utca 15.
Átlagos négyzetméterár: kb. 1-1 250 000 Ft között
Lakások száma: 1735
Lakások mérete: 68-125 nm

A City Home lényegében egy új egységes arculattal rendelkező városnegyedet jelent a Vágóhíd, Mester és Máriássy utcák által határolt területen. A City Home lakóparkban 1735 lakást adtak át (A-M épületek), amelyek mellett új utcák, üzletek, játszótér került megépítésre, sok zöldterülettel, zárt, a lakók által használható parkkal.

Kép: metrodom.hu

13. Toldy19

Elhelyezkedés: Budapest I. kerület, Toldy Ferenc utca
Átlagos négyzetméterár: 1 100 000 Ft
Lakások száma: 21
Lakások mérete: 85 nm + terasz

A Budai Vár északi szélének közvetlen közelében, csendes nyugodt környezetben található igényes lakópark. A lakások délnyugati tájolással épültek, az épület architektúrája jól illeszkedik a környező épületek arculatához.

Kép: ebhinvest.hu

12. Cordia Fontana Ház

Elhelyezkedés: Budapest VIII. kerület, Futó u. 34-36. Corvin Sétány
Átlagos négyzetméterár: 1 100 000 Ft
Lakások száma: 240

Magyarországon ez az első jelentős, környezettudatos koncepció alapján készült lakópark, ahol geotermikus rendszert használnak a lakások hűtésére és fűtésére. A Corvin Sétány kényelmi szolgáltatásai, a belváros stílusa sajátos életstílust biztosít. Az épület dinamikus és modern, a textil, az üveg, a fém, a fa, a kő bátor használata pedig karakteressé teszi a megjelenést. Itt van minden, ami egy kényelmes élethez kell: éttermek, kávézók, szépségszalonok, optika, gyorsmosoda, posta, bankfiókok, pénzautomaták, mozi, színház, na és a Corvin Pláza közel 100 üzlete.

Kép: cordia.hu

11. Danubio

Elhelyezkedés: Budapest XIII. kerület, Cserhalom utca
Átlagos négyzetméterár: 1 230 784 Ft
Lakások száma: 300
Lakások mérete: 33-152 nm

A Danubio új élettereket teremtett egy már létező, élő környezetben, miközben a környezettudatos munkálatoknak köszönhetően figyelembe vette az ökoszisztémát is. A Danubio a Foka-öböl déli partján, közvetlenül a Duna-parton található, szárazföldön és vízi úton könnyen és gyorsan elérhető. Kivételes panoráma tárul eléd: kilátás nyílik az öbölre, a zöld félszigetre, a Dunára, a Pilisre, az egész városra.

Kép: danubio.hu

10. Loft Astoria

Elhelyezkedés: Budapest V. kerület, Múzeum körút 1/b.
Átlagos négyzetméterár: 1 325 966 Ft
Lakások száma: 31
Lakások mérete: 35-150 nm

A Loft Astoria központi elhelyezkedésű: Budapest belvárosában, az V. kerületben található. Ez számos előnnyel jár, hiszen a nyüzsgő belváros lüktetése, a közeli éttermek, kávézók, és bárok számos lehetőséget tartogatnak a szórakozni, kikapcsolódni vágyóknak. De annak sem kell aggódnia, aki csendre vágyik, hiszen az épület adottságainak köszönhetően a zavartalan pihenés garantált.

Kép: astoriabudapest.hu

9. Sun Hill Residence

Elhelyezkedés: Budapest I. kerület, Naphegy utca 29.
Átlagos négyzetméterár: 1 329 304 Ft
Lakások száma: 51
Lakások méretei: 35-75 nm

A Sun Hill Residence két épületes komplexum az I. kerületben. Buda belső részén a Naphegyen található. Neves történelmi helyszín, ami napjainkban már a modern és nyüzsgő nagyvárosi élet megtestesítőjévé vált. Karnyújtásnyira van tőle a Várnegyed, percek alatt elérhetőek Krisztinaváros üzletei, elegáns kávézói és kulturális intézményei, valamint a Tabán nagy parkja.

A belváros zaja azonban nem ér el a Sun Hill Residence épületéig, ide betérve el szinte el sem hiszed, hogy a város lüktetése után a csend és a nyugalom vár. Egy otthon, ahová jó hazatérni, lenyugodni, megpihenni. Saját wellness és fitnesz centrummal, kávézóval, parkkal, a belső udvarban látványkerttel, panorámás tetőterasszal és tetőkerttel gondoskodik a kényelemről.

Kép: roadster.hu

8. Völgy Liget

Elhelyezkedés: Budapest II. kerület, Völgy utca 10.
Átlagos négyzetméterár: 1 423 510 Ft
Lakások száma: 4 darab épületben összesen 20 darab lakás
Lakások nagysága: 75-170 nm

A 2013-ban épült Völgy Ligetet alkotó 4 exkluzív épület 5.635 nm ősfás, erdős területen helyezkedik el. Az itt élőknek sem a természetről, sem a városi lét szolgáltatásairól nem kell lemondani, hiszen a városközpont közel van. Vannak közös használatban lévő területek, mint az előkertben található játszótér, vagy az utcától távolabb egy fásabb területen kialakított közös kerti pihenő, ahová ösvények vezetnek. A lakók biztonságáról megfigyelő rendszer és beléptető rendszer gondoskodik, az utcai és garázskapuk távirányítással működnek.

Kép: volgyliget.hu

7. Tamási 52

Elhelyezkedés: Budapest XII. kerület, Tamási Áron utca 52.
Átlagos négyzetméterár: 1 438 262 Ft

Orbánhegy, csendes budai zöldövezet, jó levegő, saját park, sok növény, kis forgalom - igazi nagycsaládosoknak való terep, hiszen még az óvoda, iskola is a közelben van. Az épületet alacsony fűtési és hűtési energiaigény jellemzi, a falak és tető előírtnál lényegesen vastagabb hőszigetelése miatt. Ugyanezt a célt szolgálja az ablakok 3 rétegű üvegezése is. A lakások fűtése és hűtése mennyezeti hűtő-fűtő berendezéssel történik, ami lakásonként önállóan szabályozható.

Kép: ingatlanjolo.hu

6. Marina Portside by Cordia

Elhelyezkedés: Budapest XIII.kerület, Vizafogó
Átlagos négyzetméterár: 1 480 000 Ft
Lakások száma: 287
Lakások mérete: 41-114 nm

Exkluzív lakópark azoknak, akik szeretik a természetet, de a belváros közelségéről sem szeretnének lemondani. A Marina Portside több lakásából nyílik kilátás a Budai-hegyekre, és az Újpesti-öbölre. Az épülettől csak pár lépésre van a kikötő, és a Marina-part vízparti parkosított sétánya, ahol üzletek, éttermek várják a pihenni vágyókat.

Kép: portfolio.hu

5. Guyon Villa

Elhelyezkedés: Budapest II. kerület, Guyon Richárd utca 1.
Átlagos négyzetméterár: 1 515 142 Ft
Lakások száma: 4 + 1 Penthouse
Lakások mérete: 64 nm + terasz, a Penthouse 106 nm + terasz

A Guyon Villa ideális elhelyezkedésű: Pasarét hegyoldalán, zöldövezeti, családbarát környezetben található, szép kilátással a budai hegyekre. Kertkapcsolatos, I. emeleti és Penthouse lakásokkal rendelkezik, melyekhez terasz is tartozik. A kiváló minőségű anyagok felhasználásával és a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával felépített épületben, hőszivattyún alapuló és okostelefonról is vezérelhető mennyezeti fűtés- és hűtés van, ahogy teremgarázs és lift is a lakók kényelmét szolgálja.

Kép: guyonvilla.hu

4. Herman Villa

Elhelyezkedés: Budapest II. kerület, Herman Ottó út 49.
Átlagos négyzetméterár: 1 530 620 Ft
Lakások száma: 8
Lakások mérete: 66-144 nm

A Herman Villa a II. kerületben, családbarát zöldövezetben, a Törökvész és a Pasarét hegyoldali határán található. A lakások délnyugati irányba tájoltak, óriási üvegfelületekkel és sarokablakokkal rendelkeznek, biztosítva ezzel az optimális napfény beáramlását. A megfelelő hőmérsékletről mennyezetfűtés és hűtés gondoskodik, ami szobánként egyedileg szabályozható. A konyhák jól felszereltek: egyedi tervezésű olasz konyhabútorok, elektromos főzőlap, elektromos multifunkcionális sütő, szagelszívó és mosogatógép is van.

Kép: hermanvilla.hu

3. Pannónia Ház

Elhelyezkedés: Budapest XIII. kerület, Pannónia utca 77-79.
Átlagos négyzetméterár: 1 183 339 Ft
Lakások száma: 231
Lakások mérete: 40-80 nm

A Pannónia Ház Újlipótvárosban, exkluzív környezetben a Pannónia utcában került átadásra. A tágas, napfényes, szép panorámájú, praktikusan kialakított lakásokhoz teremgarázs és tárolók is tartoznak. A komfortot korszerű gépészeti berendezések biztosítják, a lakók nyugalmáról és biztonságáról 24 órás biztonsági szolgálat és kamerarendszer gondoskodik.

Kép: ujlakas.info

2. Elysium lakópark

Elhelyezkedés: Budapest, Vérhalom utca 17.
Átlagos négyzetméterár: 2 000 000 Ft
Lakások száma: 97
Lakások mérete: 90- 420 nm (Ez a legnagyobb lakás, 3 másik lakásból lett összenyitva.)

A Budapest II. kerületében található Elysium lakópark egyet jelent a luxus legmagasabb fokával. Az itt található lakások mind a Duna felé néznek, hatalmas terasszal rendelkeznek, ahonnan jól látható az Országház, és a budai Várnegyed. Az épületen belül wellness-, és fitness részleg, szauna, masszázs szobák, és jógatermek várják a felfrissülni vágyó lakókat. De van mosoda, játszótér, autómosó, futópálya is.

Az Elysiumot két hektáros ősfás park öleli körül, biztosítva a zöldterületek minden előnyét. Érdekesség, hogy a ház két szintje is a föld alatt van, helyet adva a kiszolgáló és üzemeltetési egységeknek. Az épület kivitelezésénél elsődleges szempont volt a legmagasabb szintű minőség és belsőépítészeti megoldások biztosítása. Az egyedi vevői igények maximális kiszolgálására is törekedtek akkor, amikor természetes fa- és kőburkolatokat, iparművészeti eszközöket, aranyháló tapétát, üveg és oversize greslapokat alkalmaztak - létrehozva egy lélegzetelállító szépségű környezetet.

Kép: portfolio.hu

Kép: magyarepitok.hu 

1. Emerald Residence

Elhelyezkedés: Budapest V. kerület, Petőfi Sándor utca
Átlagos négyzetméterár: 2 500 000 Ft
Lakások száma: 109 lakás és 99 szobás boutique hotel
Lakások mérete: 32-145 nm

Az Emerald Residence Budapest szívében, a Szent Anna-templom közvetlen szomszédságában az V. kerületi Petőfi Sándor utcában található. Az Emerald Residence a maga nemében páratlan épület, ami lakásaival és a hozzá tartozó egyedi boutique hotellel együtt olyan komplexumot alkot, ami széleskörű szolgáltatásokkal gondoskodik az itt élők kényelméről. A lakástulajdonosok a hotel nyújtotta szolgáltatásokat is igénybe vehetik: 24 órás recepció, takarítás, mosodai szolgáltatás, reggeli, vendéglátó egységek, teremgarázs áll a rendelkezésükre.

Kép: emeraldresidence.hu

Ezek a lakóparkok kiváló helyszínt biztosítanak azoknak, akik mélyen a zsebükbe tudnak nyúlni és nyugodt, biztonságos, luxusotthont szeretnének, közösségi terekkel, igényes szolgáltatásokkal, Budapest frekventált helyein. A négyzetméterárak nagysága attól függ, hogy melyik kerületben jársz. A legdrágább az V. kerületben, majd a budai oldalon az I., II., és a XII. kerületben, ahol a négyzetméterárak bőven meghaladják az 1 200 000 Ft-ot.

Ezt a toplistát még folytathatnánk, hiszen az új építésű lakóparkok sorra “nőnek ki” a földből és ha van olyan, ami szerintetek kimaradt vagy amivel még érdemes bővíteni a listát, írjátok meg nekünk! :)

További kapcsolódó tartalom a DODO blogján:

Tudj meg többet az alternatív háztípusokról:

Források:

  • ingatlan.com
  • dh.hu
  • ballaingatlan.hu
  • portfolio.hu
  • budapestkornyeke.hu
  • penzcentrum.hu

Keresés