2019. február. 03.

A jó feng shui energiát, kiegyensúlyozottságot és sikereket eredményezhet életed minden területén. Íme néhány hasznos tanács, amiket ha megfogadsz otthonod kialakításakor, hamar te válhatsz a csi igazi mesterévé!

A feng shuiról általában a harmónia és a lakás szavak jutnak eszünkbe és ezzel nem járunk messze az igazságtól. A feng shui (vagy magyarosabban “fengsuj”) több ezer éves múltra tekint vissza, és az ókori kínaiak ennek elvei alapján tervezték településeiket, házaikat, kertjeiket.

A feng shui jelentése “szél és víz”. Ez arra utal, hogy a feng shui előírásai szerint ennek a két elemnek kell megtalálnia a tökéletes összhangot a térben legyen szó kül- vagy beltérről.

Habár az elmúlt évszázadok során időről időre elfeledkeztek a feng shui pozitív hatásairól, szerencsére mára ismét elmondható, hogy fontossá vált a lakberendezésben. A bútorok igenis jobbá tehetik az életünket, és erre a feng shui a bizonyíték.

 

Igazítsd el magad a feng shuiban!  Az energiatérkép

A feng shui alapját a bágua-térkép képezi, mely meghatározza a csi (jó energiák) áramlását, és megakadályozza a sha (negatív energiák) betörését a lakásba. Habár több verziója is létezik, mi a nyolcszögletűt ajánljuk, hiszen az a bágua legegyszerűbb és legősibb formája.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Forrás: Feng Shui Art

A térkép a teret a 8 égtáj szerint osztja fel, melyek mindegyike más jelentéssel bír és más életterületet szimbolizál. A nyugati egység például a kreativitás színtere, így ha elakadást érzünk ezen a téren, érdemes a lakás e pontját erősíteni.

A bágua-térkép közepe a lakás vagy a szoba közepét is jelzi. Ennek a területnek terheletlennek és nyugalmasnak (tehát ne legyen rendetlen vagy zsúfolt) kell lennie ahhoz, hogy harmonikus atmoszférában tölthessük a mindennapjainkat.

A báguát alkalmazhatjuk házra, lakásra, telekre, de akár egyetlen szobára, sőt, íróasztalra is. Két- vagy többszintes családi házban minden szinten külön ajánlott használni.


Minden csepp számít, avagy feng shui a dekorációban

Érdemes először is megnézni, mik a feng shui alapelvei. Elvégre, nem foghatsz úgy neki a nagy átalakításnak/berendezésnek, hogy ne lennél ezekkel tisztában!

TEDD Selejtezz!

Azt hitted, az, ha eldugod az ágy alá a felesleges holmikat vagy zacskókban halmozod a rég nem hordott ruháidat valahol a szekrényed mélyén, rendezettebbé teszi a teret? Habár ez a felszínen valóban rendet mutathat, a valóságban mindez csak a felszín, és a felhalmozott, szükségtelen holmik rossz energiákat indíthatnak útjukra. Fogj hozzá a selejtezéshez, tisztítsd meg a helyet, ahol élsz, hogy zavartalanul áramolhasson a csi!

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Hozd formába a szobákat

Ki mondta, hogy mindennek visszafogottnak és unalmasnak kell lennie? Bátran dobd fel a szobákat mintákkal! A formák, minták tükrözzék a bágua szerinti elemeket, így az északi fekvésű térbe, ami a vízé, jöhetnek a hullámos dekorációs elemek.

Ezzel szemben a csillag- és háromszögalakú formák a tűz eleméhez kapcsolhatók, a négyszög a földhez, míg a kör a fémhez.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Óvakodj a túl sok mintától, hiszen összezavarhatják a pozitív energiákat!

NE TEDD A fa akkor jó, ha nem viszed túlzásba

Habár a növények és a fa bútorok megunhatatlan részei otthonunknak, ezek halmozását csak bizonyos bágua-terek viselik jól. Így a keleti, délkeleti, valamint déli fekvésű területek. Ez alatt nemcsak a fa, mint alapanyag értendő, hanem a növényi minták, a földszínek (barna, zöld) és az olyan képek is, amelyek növényeket, fákat ábrázolnak.

Ez nem azt jelenti, hogy a más energiákat szimbolizáló terek nem bírják el a növényeket, fát és az ezekhez kapcsolódó mintákat-színeket, mindössze azt, hogy kibillenthetik az egyensúlyt, ha halmozzuk őket.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Habár egy növény minden körülmények között jól mutat, bizonyos típusok rossz energiát közvetítenek. A szúrós, illetve hegyes levelű példányok például kevés vízigényük, illetve barátságtalan kinézetük miatt hanyagolandók.

feng-shui-lakberendezes-otthon

A feng shui szerint kerülendő növények

TEDD Szökőkútra fel!

Na jó, természetesen nem egy hatalmas szökőkútra gondolunk a lakásod vagy a kerted közepén, amibe a turisták dobálhatják a minden kívánságukat teljesítő aprópénzt. Elég egy aprócska darab, a lényeg, hogy folyjon benne a víz, ami a csit áramoltatja.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Ezt az elengedhetetlen dekorációs elemet ajánlott a keleti (egészség és család), a délkeleti (jólét és vagyon), vagy az északi (karrier és életút) bágua-fekvésbe helyezni.

De álljon itt egy rövidke “ne tedd” is: ne helyezzünk szökőkutat az erős tűzenergiákat igénylő déli fekvésű terekbe, valamint a hálószobába, lépcsőfeljáró alá. Ezzel a lépéssel erősítjük a rossz gondolatokat, mely az egészségügyi állapotunkra is negatív hatással lehet.

TEDD Használd a kedvenc színeidet

A lakberendezés során követhetjük a bágua-térkép által javasolt színeket, de nem kötelező. Egy lakás elvégre attól válik az otthonunkká, hogy tükrözi ízlésünket miért is ne dekorálnál hát a kedvenc árnyalataiddal?

Ráadásul a megfelelő színnel erősítheted életed kevésbé erős területeit is!

  • Piros: szerencse és jólét
  • Narancssárga: boldogság és jókedv
  • Sárga: erő, mentális aktivitás
  • Zöld: kiegyensúlyozottság, béke, gyógyulás
  • Kék: nyugalom, spiritualitás
  • Fehér: megtisztulás. Tisztaság
  • Fekete: erő (főként, ha pirossal kombináljuk)
  • Barna: nevelés, táplálás
feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD A jin-jang nem elcsépelt

Minden bizonnyal már több tucatszor hallottál a jin-jangról, a maszkulin és feminin energiák egyensúlyáról. Mindkettő elhagyhatatlan része a feng shuinak!

A jin-jang eléréséhez a sötét és a világos, a magas és a zömök, a reggel és a nappal, az aktív és a passzív pihenésre szolgáló tárgyaknak balanszban kell lenniük. Így például a tévézésre, játékokra szolgáló helyiséget, amely aktív, érdemes lehet a passzivitásra utaló sötétebb színekkel párosítani.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Bizonyos terekben azonban, így a hálószobában, érdemes több passzív elemet elhelyezni. Ezért például a hangosan kattogó faliórát igyekezzünk száműzni onnan.

 

Lépj be a harmóniába, avagy feng shui a helyiségekben

Csak bizonyos helyiségeidet alakítanád a bágua-térkép javaslatai alapján? Tanácstalan vagy, melyik szobát mivel érdemes harmonikusabbá varázsolni?

Nem vesztegetjük a drága idődet irány a válaszok mezeje!

Feng shui a nappaliban

NE TEDD A nappali a társas események, ne a lakás centruma legyen!

A nappali a lakás szíve, ami a nyitottság és a kellemes időtöltés helyszíne. Ám akármennyire is reprezentatív tér, nem szabad, hogy a lakás közepén kapjon helyet, hiszen így nem jutnak el odáig a kellemes energiák.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Engedd be a fényt!

A feng shui szerint egy igazán kellemes nappalinak legalább két fala érintkezik a kültérrel. Bárcsak mindig mi hozhatnánk ilyen szabályokat lakásunkkal kapcsolatban!

Sajnos azonban a valóságban sokszor adottak a körülmények. Ilyen esetekben azzal növelhetjük a csi áramlását, ha minél több fényt engedünk be a szobába, mely ráadásul a vitalitást és az egészséget is fokozza. Ha lehetőségeink engedik, döntsünk minél tágasabb ablakok mellett vagy próbáljuk minél több lámpafénnyel elárasztani a helyiséget.

feng-shui-lakberendezes-otthon

NE TEDD Farkasszemet néző ajtók

Az ideális nappaliban nincs két olyan ajtó, ami egymással szembe nyílik. Ez a feng shui szerint ugyanis olyan csatornát képez a lakásban, amin átsüvít a csi, ahelyett, hogy végigáramolna a nappalin, egyik ajtótól a másikig.

NE TEDD Ne akadályozd az energia útját

A legrosszabb, amit tehetsz, amikor a feng shui elvei szerint rendezed be a nappalid, ha keresztezed a csi útját.

Így például, ha a nappali ajtaja elé közvetlenül bútort helyezel, “megbotlik” benne a pozitív energia, ami felboríthatja az otthonod harmóniáját. De hasonlóan elakadhat a csi, ha a nappaliban túl szorosan helyezed el zömökebb bútoraidat.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Mámorító kandalló

A kandalló az otthonosság és a meghittség csúcsa kivéve akkor, amikor megzavarod vele a nappali energiáit. A déli-délnyugati fekvésű tűzhely a romantikát erősíti az életedben, míg az északkeleti a nyugalmas gondolatokat. Részesítsd előnyben ezeket a tájolásokat!

Nem kell ahhoz minden áron kandalló, hogy maradéktalanul kellemes atmoszférát teremts: a szoba teljes déli, délkeleti és délnyugati részében jól mutatnak a piros, a rózsaszín, a naracssárga és a zöld tónusai.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD A kilátás lehengerel

A nappali ékei közé nemcsak a gyönyörű bútorok, hanem a kellemes kilátás is hozzátartozik. Törekedj arra, hogy a kanapéból és a fotelekből valamilyen módon láthatóvá váljon a kinti környezet!

feng-shui-lakberendezes-otthon

Erősítheted a lenyűgöző hatást azzal, ha a kintre néző ablakkal szemközti falra tükröt raksz, mely becsempészi a kültér kellemes hangulatát.

TEDD A televízió ereje

Habár az ókori kínaiak természetesen nem szóltak a televízió helyéről, aktív energiái miatt, ha szerencsére vágysz a karrieredben, a szoba északi szögletébe szánd. Déli tájolása viszont az elismertségben és hírneved növelésében válhat segítségedre.

Amikor nem nézed a tévét, érdemes takarásban tartani, hiszen habár bizonyos szempontból jól mutat egy tükör a nappaliban, ez valójában csak egy homályos utánzata annak, így rossz energiákat generál.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Szögletes dohányzóasztal

Míg a feng shui jobban kedveli a kerek formákat, addig a dohányzóasztal esetében a szögletes alakzatot ajánlja. Nemcsak amiatt, mert a nappali kerekded formáit ellensúlyozhatja, hanem azért is, mert többen ülhetnek köré.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Feng shui a konyhában

Említettük, hogy nem jó, ha a nappali a szoba közepén van, és ugyanez a helyzet a konyhával is. A feng shui szerint a lakás központja a szívvel azonosítható, a konyha tüze károsítja azt.

Akár hiszünk ebben, akár nem, egy dolog biztos: a konyhát azért sem praktikus középre építtetni, mert nehéz szellőztetni és a belőle áramló szagok könnyen ellephetik az egész lakást.

NE TEDD Lődd be a megfelelő irányt!

Lehetőleg kerüld az olyan lakást, ahol a konyha északi, északnyugati vagy déli irányba néz. A feng shui szerint ez növelheti a betegségek kialakulásának kockázatát, és ronthatja emberi kapcsolataid minőségét.

Ráadásul arra is érdemes odafigyelni, hogy az alvóhelyiség ne a konyha felett helyezkedjen el, hiszen a tűzenergiák alvás- és májproblémákat idézhetnek elő.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Az amerikai konyha előnyei

A feng shui szakértők többsége támogatja, hogy a konyha közepére kerüljön a pult. Ez a parancsnoki pozíció szempontjából valóban ideális, ami azt jelenti, hogy kellően távol helyezkedünk el az ajtótól, de munka közben rá is látunk.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Ezzel szemben viszont számos szakember NE TEDD felkiáltással ugrana a lakberendező elé, ha amerikai konyhát szeretne beépíteni, hiszen véleményük szerint ronthatja bizontságérzetünkhet, ha nem támaszkodik legalább egy falnak a pult. Ráadásul különféle irányból érkezhet a csi a konyhában ügyködőkre, ami egészségügyi gondokat okozhat.

Feng shui szakértők ide vagy oda, úgy dönts, hogy te jól érezd magad a konyhában!

NE TEDD Tükör a konyhában

Gondolnád vagy sem, a tükörnek semmi keresnivalója a konyhában, mivel felerősíti a tűzenergiákat, ami rossz közérzetet eredményezhet.

feng-shui-lakberendezes-otthon

NE TEDD Kés szem előtt

A feng shui nem szereti a szúrós, hegyes eszközöket, ezért akármilyen szép késszetted is van, amivel szívesen elbüszkélkednél a vendégek előtt inkább ne tedd. Nem véletlenül int óva attól a kína etikett, hogy kést adj ajándékba: a kések shat generálnak, így rossz szerencse hozói lehetnek.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Használd a színeket!

Habár sokan szeretik a bágua-térkép által megadott színeket használni, a konyhában, csakúgy, mint a nappaliban, a saját ízlésed döntsön. A feng shui legtöbbször a szürke, a kék, a zöld és a sárga árnyalatait ajánlja, vagy a hófehéret.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Feng shui a hálószobában

A hálószoba a pihenésé. Éppen ezért különösen oda kell figyelni, hogy ne zavarjuk meg a passzív helyiséget olyan tárgyakkal, amik felborítják nyugalmunkat.

NE TEDD Tévé és számítógép kizárva

Mind a televízió, mind a számítógép aktív energiával bírnak, utóbbi ráadásul a munka és a stressz közvetítője is egyben. Nemcsak az egészségünkre, de a párkapcsolatunkra is negatív hatással lehetnek.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Ám nemcsak e két eszközt, hanem az otthoni fitneszgépeket is érdemes száműzni a hálószobából, hiszen bűntudatot és negatív gondolatokat kelthetnek bennünk.

TEDD Szellőztess!

Fontos, hogy mindig friss levegő legyen a hálószobádban, ezért gyakran szellőztess. A levegő szabad áramlása a csi mozgását is elősegíti. Használhatsz nyugtató illóolajokat is!

TEDD Fordíts gondot az ágyad megfelelő elhelyezésére!

Az ágy a hálószoba lelke. Éppen ezért kiemelt fontosságú, hogyan helyezed el a szobában. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalról könnyen megközelíthető legyen, és a kiegyensúlyozottság jegyében mindkét oldalán legyen éjjeli szekrény.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Kerüld el, hogy az ágy pontosan az ajtóval szemben helyezkedjen el, hiszen máskülönben rossz álmok hozója lehet az ajtóból egyenesen rád áramló energia.

Feng shui az étkezőben

TEDD A kerek tárgyak uralma

Egy igazán feng shui étkezőben kerek vagy ovális az étkezőasztal. Persze, megeshet, hogy épp egy szögletes tetszik ekkor se ess pánikba, hogy az a bizonyos csi nem fogja rendesen belengeni a helyiséget. Az asztal szögletességét kerek székekkel, puffokkal tudod ellensúlyozni.

Ha van rá mód, helyezd úgy az asztalt, hogy az ajtó és a székek között elég távolság legyen, hiszen másként nem fog rendesen áramolni a csi. Mondhatnánk úgy is, hogy megbotlik az asztal sarkában.

feng-shui-lakberendezes-otthon

NE TEDD Ajtóval és ablakkal háttal ültetni a vendégeket

Akármilyen harmonikusan is alakítottad ki az étkeződ, a vendégek és a családtagok nem fogják jól érezni magukat, ha háttal ülnek az ablaknak vagy az ajtónak. Ettől a pozíciótól ugyanis gyengének és erőtlennek érezheti magát a finom falatokra vágyó.

NE TEDD Ne vidd túlzásba a mintát és a színeket

Az étkező, szemben a nappalival, nem arra szolgál, hogy elkápráztasd a vendégeid. Éppen ezért ne törd azon magad, hogy minél különlegesebb tapétát és dekorációs elemeket helyezz el a helyiségben. A feng shui tanácsai alapján legfeljebb két színt használj és kerüld a túl mintás faldíszítést, ami szétforgácsolhatja a csit.

feng-shui-lakberendezes-otthon

A kék szín állítólag étvágycsökkentő hatással bír. Törekedj a semleges, pasztell színekre, és bátran helyezz el egy-két neutrális hangulatot megtörő képet a falon. A felfelé tartó csíkok továbbá segíthetnek az energia áramoltatásában.

TEDD Ínycsiklandó gyümölcsöstál

Egy gyümölcsöstál nemcsak szép látvány, hanem a feng shui szempontjából tökéletes választás. A finomságokkal megrakott kerek tál az étkezőasztal közepén a vendéglátó gazdagságát és jólétét fejezi ki. Ráadásul az emberi kapcsolataidat is erősítheted bizonyos gyümölcsök által. Így például az alma a barátságot, a körte a jó energiákat, a barack az egészséget, míg a narancs az anyagi jólétet támogatja.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Megnyugtató lámpafény

Az étkezőben fontos, hogy (milyen meglepő) lássuk, amit eszünk, de a megnyugtató, intim hangulat kialakítása is cél. Ezért érdemes olyan lámpára szert tenni, aminek fényén hangulatunkhoz mérten állíthatunk. A bensőséges atmoszféra eléréséhez egy tükörre is szükségünk lehet, ami kellemesen eloszlatja a fényt a szobában.

feng-shui-lakberendezes-otthon

TEDD Az elbűvölő akvárium

A feng shui ellenzi, hogy akvárium legyen a hálószobában, hiszen aktív energiákat közvetít. De mit mond az étkezőről?

Azt, hogy nagyon is elfér ott egy dizájnos víztartály!

A víz nemcsak az életet szimbolizálja, hanem mozgásának hála életerővel is megtölti meg a helyiséget.

feng-shui-lakberendezes-otthon

Látod, csak egy kis időt és kreativitást igényel, hogy otthonod a csi kedvenc helye legyen, amiről még az ősi feng shui mesterek is példát vehettek volna!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

10+1 kreatív karácsonyi ajándék ötlet a garantált sikerhez!
21+1 kreatív karácsonyi ajándék ötlet a garantált sikerhez!

2020. november. 30.

Érezted már úgy, hogy nehéz megtalálni a tuti ajándékot valakinek? Olyat szeretnél, ami nem sablonos, nem mindennapi. Olyat szeretnél, aminek biztosan örül, aki kapja te pedig örökre elnyered a "legjobb ajándékozó" titulust. Íme 21+1 tuti ötlet a DODO kínálatából, mellyel biztosan nem okozol csalódást!

Tovább olvasok →

72 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp, amivel garantáltan feldobhatod otthonod! [2019-es bővített verzió]
90 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp, amivel garantáltan feldobhatod otthonod! [2020-as friss ötletek]

2020. november. 30.

Ragyogd túl a tavalyi év karácsonyi dekorációját! Ütős ünnepi tippjeinkkel garantáltan olyan csodássá alakíthatod otthonod, mintha nálad lakna a karácsony szelleme.

Tovább olvasok →

Fontos információk
Fontos Információk

Hogyan zajlik a vásárlás a DODO HOME-nál?

Írtunk egy részletes útmutatót az online bútorvásárlás minden trükkjéről és buktatójáról, amit 

1. Megrendelés elküldése

Nézz szét, és válogass kedvedre! Válassz kategóriát a fenti menüben, majd használd a szűrőt, hogy megtaláld, amit keresel. A menüben, a kosár mellett található nagyítóval kereshetsz is a termékek között.

Ha kiválasztottad kedvenceidet, akkor helyezd őket a kosárba, add meg adataidat és küldd el megrendelésedet. A webshopunk a kosárba rakott termékek összsúlya alapján automatikusan kiválasztja neked az elérhető szállítási módokat.

A megrendelésed beérkezéséről küldünk egy automatikus visszaigazoló levelet. A megrendelés és a visszaigazoló email ajánlatkérésnek minősül.

2. Várható szállítási idő

A raktáron lévő termékeinket viszont 1-3 munkanap alatt kézhez veheted, SOS kiszállítással pedig akár már a rendelés napján megkaphatod!

Termékeinket sok esetben külföldi beszállítóktól és gyártóktól, megrendelésre hozzuk. Ilyenkor a várható szállítási idő általában 2-4 hét. Készlethiányps, gyártás alatt lévő termékek esetén ez több is lehet. Minden esetben, amikor feldolgozzuk a megrendelésedet egyeztetünk beszállítóinkkal a várható szállítási időről. Erről (és az esetleges változásokról) folyamatosan tájékoztatunk téged! 

A megrendelésedet hétfőtől-péntekig 9-16 óra között személyesen is átveheted raktárunknál

3. Fizetés és számlázás

Ezután felhívunk telefonon és megbeszéljük a részleteket. Tájékoztatunk a várható szállítási időről, pontosítjuk a számlázási adatokat és a fizetési feltételeket. Amikor mindent megbeszéltünk, emailben visszaigazoljuk a megrendelésedet és a megbeszélt szállítási időt.

Ha 200.000 Ft felett rendeltél, akkor a vételárat bankkártyával vagy banki átutalással tudod kifizetni. Erről az összegről e-számlát állítunk ki, melyet az email címedre elküldünk. Ezután írásban visszaigazoljuk a megrendelésed.

4. Házhozszállítás

Mi megszervezzük a bútorod biztonságos hazaszállítását, melyet logisztikai központunkban helyezünk el. Ezután a termékek mérete, súlya alapján saját autóflottánkkal, futárszolgálattal vagy szállítmányozóval juttatjuk el hozzád, amelyről emailben és sms-ben is értesít a kiszállítást végző cég.

Amennyiben az utánvétes fizetési módot választottad (max. 200.000 Ft-ig), akkor a csomag átvételekor készpénzzel és bankkártyával is fizethetsz a futárnál.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén az alap kiszállítás mindig ingyenes!

5. Boldogság

Amikor kibontod a csomagot elámulsz, hogy tényleg minden pontosan olyan jól néz ki, mint a képeken. Elégedetten hátradőlsz a kanapédon és gyönyörködsz az újjávarázsolt otthonodban. :)

Rendelés után

Még vársz a termékre? Vagy van egy szabad estéd otthon? Kuckózz be az új kanapédra és nézz szét a DODO Lakberendezés Blogon, ahol megtanítunk a lakberendezés alapszabályaira és elhozzuk neked a legújabb trendeket és stílusokat!

A vásárlás befejeztével szeretnénk, ha megosztanád velünk a véleményed! A Facebook oldalunkon vagy emailben is szívesen várjuk visszajelzésedet! A véleményírók között időnként sorsolásokat rendezünk, ahol értékes nyereményeket nyerhetsz!

Kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy élvezhesd a zártkörű kedvezményeinket! Az akciókon túl érdekes cikkekkel is találkozhatsz a lakberendezés és a design világából.

Nem vagy elégedett a rendeléseddel?

Ha valamiért mégsem tetszene, amit rendeltél, akkor se aggódj! Termékeinkre 15 napos elállási jogot biztosítunk az Általános Szerződési Feltételeinkben foglaltak szerint. Az elállási jog magánszemély vásárlóink esetén érvényesíthető, azaz csak szakmai vagy gazdasági tevékenységen kívül eső célból szerződést kötő természetes személyekre vonatkozik.

Fizetési módok

Hogyan tudok fizetni?

Webáruházunkban az 200.000 Ft alatti megrendelésedet bankkártyával, banki átutalással, vagy utánvéttel fizetheted ki.

Az 200.000 Ft-ot meghaladó rendelések esetén a bankkártyás fizetés és a banki átutalás választható. Ilyenkor a vételárat előre, a rendelés megerősítésekor szükséges kifizetni. Erről elektronikus számlát állítunk ki, melyet a rendelésnél megadott email címedre elküldünk.

Bisnode A minősítés

Bisnode "A" minősítéssel rendelkező, kiemelten megbízható vállalkozás!

Utánvétel

Az utánvételes fizetési módot csak 200.000 Ft alatti megrendeléseknél választhatod. Ebben az esetben csak a kiszállításkor, a futárnál kell fizetned készpénzzel vagy bankkártyával. A számlát a kiszállítást megelőzően, elektronikus úton kapod meg a rendelésnél megadott email címedre.

Bankkártyás fizetés (Barion)

Válaszd a legegyszerűbb és leggyorsabb bankkártyás fizetést a Barion rendszerén keresztül. Bankkártya adataidat biztonságosan megadhatod a Barion fizetési felületén és akár Barion tárcáddal is fizethetsz. Adataidat nem kapjuk meg és nem tároljuk, csak egy visszaigazolást kapunk a fizetés sikerességéről. A vásárlásról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a rendelésnél megadott email címedre elküldünk.

Barion, Visa, MasterCard, Amex

Banki átutalás

Átutalással a rendelés megerősítése és a szállítási határidők visszaigazolása után tudsz fizetni. Elektronikus számlát állítunk ki a Billingo rendszerével, melyet a rendelésnél megadott email címedre elküldünk.

TIPP: Olvasd le a Billingo-s számlánkon szereplő QR kódot a bankod telefonos applikációjával, majd hagyd jóvá az átutalást! Így az adatok begépelése nélkül, biztosan a jó számlára utalhatsz!

Az átutaláshoz szükséges adatok

Kedvezményezett neve: DODO HOME Kft.
Bankszámlaszám: 12010240-01682398-00100000
Bank: Raiffeisen Bank Zrt.
Deviza: Forint
Közlemény: DODOXXXX (rendelés száma pl. DODO1234)

Házhozszállítás

Mikor és hogyan kapom meg a rendelésemet?

Szállítási idő

A termékeinket külföldi kereskedőktől és gyártóktól, megrendelésre hozzuk Magyarországra. A várható szállítási időt a termék aloldalán láthatod.

A szállítási idő raktáron lévő termékeinknél alapból 1-3 munkanap, Villámgyors kiszállítással pedig akár aznap este átveheted a terméket. A rendelésre érkező termékeknél általában 2-6 hét. Ez elsősorban a partnerünknél elérhető készlettől, másodsorban pedig attól függ, hogy mikor érkezik a következő szállítmányunk.

Amennyiben a termék aloldalán nem látsz várható szállítási időt, akkor kérlek, lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal! Ilyenkor általában készlethiány van partnerünknél és hosszabb szállítási idő várható.

Miután megérkezett a magyarországi raktárunkba a megrendelésed, megvizsgáljuk, hogy a nem történt-e sérülés a szállítás során. Amennyiben minden rendben, akkor megszervezzük a csomagod kiszállítását.

Személyes átvételi lehetőség - Jelenleg szünetel

A rendelésed során megjelölhetsz személyes átvételt is, amely minden esetben ingyenes. Ilyenkor raktáron lévő termékeinket akár a rendelés napján átveheted. A rendelésre érkező termékeinket ügyfélszolgálatunk visszaigazolja, miután beérkezett raktárunkba.

Cím: 1116 Budapest, Fonyód utca 2.
(az Albertfalvi Cérnázó területén)

Mutasd a Google térképen

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig 9-16 óráig (csak munkanapokon)

Házhozszállítás és szállítási díjak

Pest megyében futárszolgálatokkal és saját DODO autóflottánkkal végezzük a kiszállítást. A Villámgyors csomagokat a Cityexpress, a kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Butortrans szállítja ki. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és/vagy email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget. A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod, hogy a csomagodat emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető. Szállítási díjaink az alábbiak: 

Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten belül

Elérhető: Csak Budapesten belül, raktáron lévő termékek esetén, munkanap H-P 13:00-ig leadott megrendelésekre

A raktáron lévő termékeket akár a rendelés napján átveheted! Ha a termék oldalán látod a Villámgyors kiszállítás lehetőséget, akkor a hétköznap, munkanapon 13 óráig leadott megrendelésed még aznap este kézhez veheted. A szolgáltatás jelenleg csak Budapest belterületén belül érhető el.

Rendelés összsúlya

Kiszállítási mód

Szállítási díj

0 - 10 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 2.990 Ft
10 - 20 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 3.990 Ft
20 - 30 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 4.490 Ft
30 - 40 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 5.990 Ft
40 - 60 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 8.990 Ft

Kiszállítás futárszolgálattal

Elérhető: Országosan

Kiszállítás az ország legmegbízhatóbb futárszolgálataival és teherfuvarozóival. A kisebb csomagot a GLS futárszolgálat viszi ki 1-3 munkanap alatt, míg a nagyobb bútorokat a Gebrüder Weiss profi fuvarozói viszik akár a nappalidig.

Rendelés összértéke

Kiszállítási mód

Szállítási díj

0 - 19.999 Ft Futárszolgálattal / teherfuvarral 1.490 Ft
20.000 Ft felett Futárszolgálattal / teherfuvarral INGYENES

Órapontos VIP kiszállítás

Elérhető: Országosan, eltérő árazással

Összeszerelésre lenne szükséged? Vagy nem akarsz órákat a lakásban várakozni? Akkor válaszd a DODO HOME saját autóflottás vagy Prémium partnereivel végzett VIP kiszállítását időgaranciával! Az időpont egyeztetést követően garantáljuk, hogy +/- 30 perc pontossággal érkezünk, hogy az idődet a leghatékonyabban tölthesd. Ha szeretnéd, a bútoraidat szakszerűen összeszereljük és a csomagolóanyagot is elszállítjuk!

Szállítási hely

Szólgáltatások

Szállítási díj

Pest megyében Órapontos VIP kiszállítás 14.900 Ft
Pest megyében Órapontos VIP kiszállítás + összeszerelés + csomagolóanyag elszállítás 24.900 Ft
Pest megyén kívül, országosan Órapontos VIP kiszállítás 29.900 Ft
Pest megyén kívül, országosan Órapontos VIP kiszállítás + összeszerelés + csomagolóanyag elszállítás 39.900 Ft

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a futárszolgálattal / teherfuvarral történő kiszállítás mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

 

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

A részletes üzletszabályzatot az Általános Szerződési Feltételeinkben találhatod meg.