Shabby chic - A romantikus tökéletlenség stílusa - DODO | Designban Otthon

Shabby chic - A romantikus tökéletlenség stílusa

A tökéletlenség szépsége, romantikus légkör és állandó nosztalgikus élmény. Ezek mind a shabby chic stílus jellemzői, amely egy valódi időutazás egy elegáns, otthonos, múltbéli világba. A shabby chic valójában a vintage stílus kibontakozása, amelyet a rusztikus elemek és a virágminta ural. De pontosan mit is jelent a shabby chic? Cikkünkből kiderül!

Mit jelent a shabby chic kifejezés?

A „shabby” jelentése: fakult, omladozó, a „chic” jelentése elegáns, sikkes. Két szó, amely kicsit ellentétes, mégis csodás végeredményt alkotnak. Ez a kopott elegancia stílusa, amelyben zavartalanul megfér a bolhapiacon beszerzett ezüst képkeret, a hatalmas kristály csillár, a gazdagon redőzött textilek és a kopottas bútorok is.

Mi az a shabby chic stílus?

A shabby chic annak ellenére, hogy régies, kopottas elemekkel dolgozik, mégis egy fiatal és modern lakberendezési irányzat. Angliában és az Amerikai Egyesült Államokban az 1980-as évek végétől vált népszerűvé.. Fontos, hogy a shabby chic-re ne csupán lakberendezési stílusként gondolj, mert a shabby chic valódi életérzés. Ha belépsz egy ilyen stílusban berendezett édes illatú, nőiesen romantikus helyiségbe, olyan érzésed támad, mintha visszamentél volna az időben, és egy romantikus regény helyszínén találtad volna magad. Ez nem véletlen: a shabby chic stílus a vidéki angliai kúriák hangulatát őrzi, és fejleszti tovább. Visszatükrözi a gazdagság látszatát, de ezt a régi, kopott, emlékeket hordozó, időtlen bútorokkal teszi.

Mi a shabby chic életfilozófiája?

A shabby chic a régi dolgoknak új életet adj: gondold újra, újítsd fel, alakítsd át, ne dobd el! Azaz adj új életet kidobásra váró darabjaidnak. A berendezés ne csak dekoráció legyen, hanem funkcionális is. Ne csak nézegesd a csodálatosan berendezett lakásodat, hanem élj is benne, kihasználva annak minden kényelmét és otthonosságát.

Mi a különbség a shabby chic, a vintage, és a rusztikus stílus között?

A shabby chic stílus sok mindenben hasonlít a vintage és a rusztikus stílusra, mivel nincsenek éles határok, és a fogalmak gyakran fedik egymást, ezért könnyen össze is keverik őket egymással. Ennek ellenére a különbségek ott rejtőznek a részletekben!

A shabby chic és a vintage

A kettő hasonló, ám mégsem teljesen ugyanaz. A shabby chic elegáns, de kopott. Az elegancia mellett a francia vidékies stílus hatása érvényesül. Fő színe a fehér, és a nagyon halvány pasztell árnyalatok. Romantikus, nőies.

A vintage változatosabb, kicsivel kaotikusabb és sokkal több mindent elbír. Jellemzői a virágminta, a játékosság, a régi vagy annak látszó bútorokat, kiegészítőket bátran keveri az újakkal. A bútorok régiek, kopottak, ritkán színesek, egyféle, általában visszafogott színek (fehér, barna, halvány pasztell). Csak a lakástextíliák tarkák.

A shabby chic és a rusztikus stílus

A rusztikus stílus legfőbb jellemzője a természetesség. Ismérvei a tömörfából készült időtálló bútorok, a természetes alapanyagok használata, a natúr textíliák, a téglából, mészkőből vagy fából készült burkolatok, a natúr, a föld- és a pasztell színek. A rusztikus enteriőrben megjelenő tárgyak természetközeliek, egyszerűek, melegséget és otthonosságot sugárzóak, még akkor is, ha éppen kovácsoltvasból készültek.

A shabby chic stílust az elegancia, a visszafogottság, a nosztalgia, a régiség, és a természetközeliség jellemzi. A rusztikustól az az erőteljes nőiesség és lágyság különbözteti meg, ami minden olyan helyiséget romantikussá tesz, amit shabby chic stílusban rendeztek be. A shabby chic egyszerre divatos és elegáns, friss és hagyományos, egyszerű és összetett. 

A shabby chic története - avagy hogyan alakult ki a shabby chic stílus?

A shabby chic egy angol dizájner, Rachel Ashwell nevéhez fűződik. 1989-ben, Santa Monicában alapított egy apró lakberendezési üzletet, ahol bolhapiacon talált kincseket értékesített. A helyes kis üzlet híre hamar elterjedt, és egészen az Oprah Winfrey Show-ig repítette.

A hirtelen jött népszerűség 10 évig tartott, amikorra túlnőtt rajtuk a logisztika és a recesszió, de Rachel nem hagyta veszni a márkát. Így lassan, de biztosan 2013-ra vissza is nyerte a shabby chic teljes tulajdonjogát.

Ma a shabby chic az egyik legnépszerűbb lakberendezési irányzatok közé tartozik az USA-ban, de egyre népszerűbb Európában is. Előnye, hogy viszonylag könnyen megvalósítható bármilyen otthonban. A lakberendezés valamennyi szegmensére kiterjed: az ágyneműhuzatoktól, a függönyökön, bútorokon, berendezési tárgyakon, textíliákon át, a dekorációig.

Hogy jelenik meg a shabby chic a belsőépítészetben?

Melyek a shabby chic legjellegzetesebb stílusjegyei?

Ha a stílus követője szeretnél lenni, akkor kerülnöd kell a tökéletességet! A szépség, a kényelem és a funkció számít. Ezért a shabby chic elkerül mindent, ami túlságosan modern, új, vagy hivalkodó. Ez a tökéletlenség teszi szerethetővé és emberközelivé.

A shabby chic stílusban a fehér, és a visszafogott pasztell színek dominálnak. A bohém kiegészítők, a kopottan elegáns, újrahasznosított, jó minőségű bútorok, a gazdag textilek barátságos és szerethető légkört teremtenek. A shabby chic szereti a romantikát és a gyűjtögetést, az olyan egyedi, időtlen, különleges tárgyakat, amelyeken meglátszik, hogy történetük van.

DODO Shabby chic stílus

Mi jellemzi a shabby chic mennyezetet?

Mivel a mennyezet az antik bútorok hátterét képezi, fontos, hogy ügyelj arra, mire akarod a nagyobb hangsúlyt fektetni. Ha a helyiség olyan tárgyakkal van tele, amelyek erősen vonzzák a tekintetet, akkor a mennyezet legyen fehér, sima és egyenletes. Ha a szobában sok szabad hely van, és a bútoraid egyszerűek, akkor a mennyezet lehet díszített és antik.

shabby chic mennyezeten gond nélkül megjelenhetnek az idő nyomai: pergő vakolat, kopott festék, hámlasztás. Jellemző, hogy a kopott régi stílusú mennyezeteket egyedi többszintű csillárokkal díszítik. Minél magasabb a mennyezet, annál nagyobb antik csillárt alkalmazz.

Milyenek a shabby chic falak?

A berendezési tárgyaid forma- és mintavilágának sokféleségét a legszebben a falak színével tudod kiemelni. A falak festéséhez használhatsz lágy, halvány, természetes színeket. Jó választás lehet a fehér, a törtfehér, a pasztelles krémszínek, a sárga és a rózsaszín meleg tónusai. Ha kis helyiség berendezéséről van szó, célszerű a fehéret választanod. Ugyanis optikailag nagyobbnak és világosabbnak látod majd a teret. A hatást tovább fokozhatod, ha mindezt antik tükrökkel párosítod, ugyanis a tér még tágasabbnak látszik majd.

Romantikussá varázsolhatod a belső teret egy lambéria borítású falfelülettel, de a tapétázás is jó megoldás. A shabby chic stílusú lakberendezéshez egyre nagyobb választékban találhatsz régiesített sárgított tapéta fajtákat, ezek közül elsősorban a csíkos és a virágmintás változatok mutatnak jól. A falak felületét stukkó díszlécekkel és háromdimenziós elemekkel is kiegészítheted.

shabby chic padló

A padló készülhet mindenből, ami természetes: kő (járólapok) vagy fa (parketta, deszka). Az irányzat népszerűségét szerencsére a gyártók is felismerték, így hideg- és melegburkolatban sincs hiány. Amire viszont figyelj, hogy a stílus nem használ sok szőnyeget!

A legstílusosabb megoldást a megfakult, öreg fapalló jelenti, amelynek hibái szinte előnynek számítanak, görcsei és repedései pedig csak fokozzák a báját. Lágy pasztell vagy szürkés-fehér színűre festett deszkákkal vagy laminált padlóval is megfelelő látványt teremthetsz.

A kellemesebb járófelület és a melegebb hatás miatt sok esetben azért szükséged lehet egy-egy szőnyegre. Ezek is legyenek kissé kopottasak, így a romantikus stílusú berendezés fontos elemévé válhatnak, akárcsak a régi gobelinek, szőttesek és kézimunkák.

Milyenek a shabby chic stílusú az ajtók, ablakok?

shabby chic lehetővé teszi, hogy az otthonod felújításakor nyakadon maradt, vagy a bolhapiacon megpillantott patinás ablakkereteket és ajtókat új funkcióval ruházd fel, mintegy újrahasznosítva azokat. Itt nem feltétlenül ezek beépítésére kell gondolnod: sokkal inkább a dekorációként való felhasználásuk terjedt el. Az elegánsan kopott ajtólapok remekül mutatnak az ágy fejrészénél, egy falra szerelt díszes ablakkeret pedig fényképkeretként is funkcionálhat. De ha te szeretnél valódi shabby chic otthont, akkor a túl modern és tökéletes ajtókat mesterséges koptatással vagy festéssel könnyedén régivé varázsolhatod.

Hogyan rendezd be a lakásodat shabby chic stílusban?

Kiknek érdemes a shabby chic stílust választaniuk?

Ha javíthatatlanul romantikus vagy, ha kedveled a virágmintás motívumokat, a csipkés ágyneműket, festett, faragott bútorokat, esetleg a kissé túlzó kristálycsillárokat. A Te stílusod, ha nehezen válsz meg az öreg kopott tárgyaidtól, ha nem vagy szabálykövető, hanem sokkal inkább nyitott és szabad elveket vallasz. Mivel ez a lakberendezési stílus igényli a kreativitást, kifejezetten Neked való, ha szereted a DIY megoldásokat és ha a régi, látszólag értéktelennek tűnő darabokban is látsz fantáziát.

Mi jellemzi a shabby chic stílust?

Ahogy már kiderült, a shabby chic alapelve, hogy semminek sem kell tökéletesnek lennie, sőt! Fontos, hogy bútorokat ne kelljen mindentől óvni, sokkal inkább használhatóak legyenek az év minden napján. Kifinomultság, kényelem, letisztultság és barátságosság jellemezze őket.

Előnye, hogy könnyen a személyiségedre formálható, bármelyik otthonba beilleszthető, más stílusokkal vegyíthető, nem tartalmaz szigorú szabályokat. Nőies, romantikus, visszafogott. Szereti a régies formákat, az egyszerűséget, a vidéki hangulatot, a már-már bohém kiegészítőket. Kerüli a hivalkodást, a modern dolgokat, a tökéletességet.

shabby chic stílusú bútorok jellemzői

shabby chic bútorok már önmagukban is elegánsak. A bútorok alapszíne általában a fehér, mindez visszacsiszolt, koptatott kivitelben. Ebben a romantikus stílusban rendkívül jól érvényesülnek a kecses, részleteiben kidolgozott kisbútorok, és kiegészítők. Ilyenek például a telefon- vagy fésülködőasztalok, tükrök, gyertyatartók. A kanapék, fotelek lekerekített formájúak, melyek sok színes párnával még kényelmesebbé tehetők.

Gyakori, hogy viszonylag új bútorokat öregítenek vissza a megfelelő hatás elérése érdekében. A koptatás fontos elem, ugyanakkor nem tanácsos minden egyes darabot így visszacsiszolni. Szóba jöhet még a repedeztetés, de decoupage készletünk is előkerülhet a fiókból, hogy vintage hatású virágmintákkal díszítsünk egy-egy kisebb felületet.

Shabby chic a nappaliban

A nappalid a vendégfogadás, és a napközbeni pihenés helyszíne, ezért a legfontosabb bútora a kanapé. A kiválasztásánál legyen fő szempont, hogy egyszerre legyen kényelmes, és többfunkciós. Lehessen rajta nappal pihenni, a vendégeknek éjszaka aludni, és legyen alatta tárolórész az ágyneműnek.

A dohányzóasztal is lényeges része a nappalinak, ezért legyen elég nagy ahhoz, hogy pár magazin, egy váza, esetleg egy kisebb tálca elférjen rajta. Kecsesség, ívelt lábak, romantikus részletek, a szívek, levelek, virágok mind a shabby chic stílus képviselői.

Shabby chic a konyhában

DODO Shabby chic stílus


A shabby chic stílus sokféle lehetőséget kínál a konyha kialakítására. A régi konyhaszekrényedet felújíthatod, átalakíthatod, ahogy a nagyszüleidtől örökölt kredenc is új életre kelhet. A virág mintás abroszok, a régi csipke terítő, a polcokat díszítő futók kellemessé teszik az összhatást, meleg és hívogató hangulatot teremt, de a különböző kiegészítők, szódásszifonok, bögrék, repedezett tányérok, tálak csak fokozzák ezt a hangulatot.

Ha éppen nem tudsz egy régi bútorra szert tenni, akkor egy új bútort is sikkessé tehetsz. A fenyőbútor repedező lakkal, esetleg fehér páccal lekenve vagy megcsiszolva tökéletesen réginek látszik majd. Előkelő és letisztult látványt eredményez, miközben a tökéletlenségeket ünnepli ahelyett, hogy elrejtené azt. A megfelelő megjelenés érdekében semleges színű bútorokat válassz, amelyeket mintás huzatokkal, virágos terítőkkel tehetsz élettelibbé.

Shabby chic a hálószobában

Ha ki szeretnéd próbálni a kopott elegancia stílusát, kezd a hálószobádban! Miért? Mert ennek a régimódiságot kedvelő lakberendezési trendnek az egyszerűsége, a tökéletlensége, a nyugalma rád is nagy hatással lehet.

DODO Shabby chic stílus

Az újrafelhasznált bútorok és tárgyak egyrészt költséghatékonyak, másrészt semmivel sem helyettesíthető egyedi hangulatot, és varázst kölcsönöznek a hálószobának. Az ágy fejtámlája készülhet gondosan megmunkált régi fából, az ablak elé elhelyezhetsz egy régi kényelmes karosszéket, vagy padot, az ágy két oldalán jól mutat a régi festett éjjeliszekrény.

Soha ne felejtsd el, hogy a hálószoba központi eleme az ágy, ezért érdemes ennek a kiválasztásával kezdeni, majd ezt felszerelni megfelelő éjjeliszekrényekkel, székekkel, lámpákkal és egyéb kiegészítőkkel. A megfelelő shabby chic stílusú ágynemű lehet virágos, hófehér vagy pasztell. Válassz hozzá finom, nőies, bézs árnyalatokat rózsaszínnel, halványkékkel keverve, használhatsz kötött szélű díszpárnákat rojtokkal vagy bojtokkal, illetve szteppelt ágytakarókat is.

Kép: simplecozycharm.com

A kopott elegáns stílusú hálószobába jól illenek még a régi tükrök, a régi ládákból készített állványok, a fésülködő asztalok, a fa tároló ládák és ruhásszekrények.

Shabby chic a fürdőszobában

A shabby chic fürdőszoba központi eleme a kád, ami kizárólag csak szabadon hagyott, lábakon álló kád lehet, francia stílusú, megmunkált és művészien kidolgozott lábakkal.

A fürdőszobádba is keresgélhetsz kiegészítő tárgyakat a használt cikk piacon a kopott sikk megteremtésére: retró üvegcséket, régi szappanadagolót, antik keretes, kerek vagy ovális alakú tükröt a falra, fonott kosarat a törölközőknek.

Gondoskodj arról, hogy mindig készenlétben legyenek a frissen mosott, puha fehér pamut törölközők, fürdőköntösök, hiszen itt is fontos, hogy egy igazi szentélyt teremts a kikapcsolódáshoz. Talán ez az egyetlen olyan helyiség, ahol a stílus megengedi a szőnyegek használatát.

Kép: @careyscountrygarden

DODO Shabby chic stílus

A fa polcok, kosarak és újrahasznosított szekrények, csinos és praktikus tárolási megoldásokat kínálnak. Kiváló módja lehet a fürdőszoba meglévő szépségének hangsúlyozására a függönyök megfelelő használata. Ha helyesen csinálod, a fodros zuhanyfüggönyök felhívhatják magukra a figyelmet, miközben továbbra is ízlésesek maradnak.

Shabby chic az irodában

Idő koptatta tárgyak egy irodában? Miért ne! Főként, ha olyan területen dolgozol, ahol a nőiesség alap jellemző. A shabby chic stílusban berendezett iroda hangulatos, nyugodt környezetet teremt, ahol a kényelem és a szépség kéz a kézben járnak. A legjobb hatást szellősebb terekben fejti ki, de a világos színeknek köszönhetően a kisebb tereket is tágasabbá teszi.

Fő színe a fehér és a nagyon halvány, fakó pasztell árnyalatok: pl. tojáshéjszínű vagy szürke falszín, bútorok a fehér különböző árnyalataiban, lekoptatott festék rétegekkel, lesmirglizett felületekkel. Jellegzetes a virágminták mértékletes használata, anyagai a pamut, a lenvászon, az eredeti csipke.

Hogyan dekorálj shabby chic stílusban?

DODO Shabby chic stílus

Nem lesz nehéz dolgod shabby chic stílusban dekorálni, ha romantikus alkat vagy. Bátran válogathatsz a különböző régiségek közül: faragott ékszertartó dobozka, kecses fésülködő asztalkák, virágmintás párnák, csipkés textilek stb., Figyelj arra, hogy ne zsúfold túl a teret! Maradj a nőiesen légies, könnyed hatásnál.

Domináljanak a nyers és koptatott felületek. Gyakori a nyitott polcok használata, amelyek nagyon dekoratívak és stílusosak. A polcokon jól mutatnak a műalkotások, a kézműves cikkek, a könyvek, vázák, bögrék, nippek, a saját kezűleg készített díszek. A kopott, elegáns dekorációs ötletek soha nem lesznek régimódiak, ráadásul segítségükkel olyan belső tereket alakíthatsz ki akár nagyon szűkös költségvetéssel is, amelyek időtállóak, nyugalmas és szerethető életteret biztosítanak.

Kép: @styledwithlace

A shabby chic színei

Már számtalanszor emlegettük a stílusra jellemző színeket: alapszíne a fehér, amely csaknem minden helyiségben uralkodó. Kiegészítésként pedig jelen vannak a visszafogott púder színek, a lágy árnyalatok: a pasztell kék, a mentazöld, a bézs, a halvány rózsaszín, a barack, a mályva. Az alapbútorok fehérek, vajszínűek, esetleg szürkék, régiek vagy régies hatásúak.

Milyen mintákat használ a shabby chic?

A shabby chic sokféle lakberendezési stílusból inspirálódik. Így van ez a minták terén is: megtalálhatod benne a virágmintákat, a rusztikus stílus fa anyagait, a környezetbarát felújított bútorokat, a vintage stílus kibontakozását, a romantikus pasztell színeket, sőt még az eklektikus dekoratív elemeket is.

A minták közül a virág motívum megjelenése a leggyakoribb, szolid színekkel párosítva, de a csíkos, pöttyös, kockás minta sem ismeretlen a számára. A lágy, nőies, romantikus megjelenés mellett ma már a shabby chic modernizáltabb változatában megengedettek a geometrikus minták visszafogott használata is.

Milyen textíliákat, anyagokat használ a shabby chic?

A shabby chic a textíliák terén is különleges, hiszen míg nagyon ritkán használ szőnyegeket, annál fontosabbnak tartja a díszpárnahuzatokat, a függönyöket, és az ágytakarókat. Anyagát tekintve a könnyed vászon és a pamut jöhet szóba, ezért el kell felejtened a drága és nehéz textíliákat. Mivel szeret mindent, ami romantikussá teszi a belső teret, fontos, hogy minél több csipkét, hímzést, fodrot és redőt, masnit, és virágmintát használj. Fontos, hogy jól tartsd az arányokat és ne lendülj át a másik végletbe (azaz az összhatás ne váljon giccsessé).

Lakáskiegészítők a shabby chic jegyében

A lakáskiegészítők kiválasztásakor is ügyelned kell az egyensúly megteremtésére. Ha a régies kopottság a bútorokon jelenik meg, akkor a kiegészítőkkel kell biztosítani az eleganciát az enteriőrben. Néhány króm gyertyatartó, dísztál, fehér kerámia dísztárgy, szép metszett üvegű váza vagy a lámpák is lehetnek elegánsak.

Viszont, ha a bútoraid újszerűek, akkor a kiegészítőknek kell régiesnek lenniük. Régi órák, képkeretek, lámpaernyő, tükör, utazóláda, használhatsz mindenféle romantikát sugalló tárgyat, ráadásul az sem baj, ha nem tökéletesek, nem hibátlanok, hiszen pontosan ez adja az egyediségüket.

Shabby chic stílus napjainkban

Milyen területeken képviselteti magát a modern shabby chic?

A 80-as években Rachel Ashwell által létrehozott lakberendezési stílust a svédek napjainkban más szemszögből közelítik meg, megteremtve ezzel a modern shabby chic új irányvonalait. Míg Ashwell a teljesen fehér enteriőrök, a vintage elemek, a kopott bútorok, az elnyűtt, lágy pasztell színű virágmintás textilek által hangsúlyozott nőiességet tartotta fontosnak, addig a svédek a hagyományos shabby chic stílusjegyeket kiegészítették modern, és csúcs design elemekkel.

Ennek eredményeképpen a modern shabby chic összhatásában élénkebbé, kevésbé nőiessé vált. Az enteriőrök itt is javarészt fehérek, a bútorok egy része viseltes, míg a másik része modern, kevesebb a virágminta, több a merész élénk szín, így már semmi sem túl aranyos vagy nőies. A modern bútorok és kiegészítők erősítik a naprakész érzetet a lakberendezésben, fiatalosabbá, személyesebbé és trendibbé téve az otthonodat.

A shabby chic megjelenése a divatban

A shabby chic nemcsak a lakberendezésben hódít, hanem a ruha divatban is. Jellemzője az egyediség, a lágy, nőies vonalak, a könnyedség, a fehér és a pasztell színek használata, a válogatott természetes textilek, csipkék, fodrok, és virágminták alkalmazása. Romantikus, elegáns, kényelmes viseletet biztosít bárkinek hétköznapokon és ünnepnapokon egyaránt.

Shabby chic DIY tippek

Mivel a shabby chic egyik alappillére a Csináld magad! mozgalom, gyakorlatilag egyidős a kettő. Találj rá azokra a tárgyakra, amelyeket újjávarázsolhatsz. Mire gondolunk? Következzen néhány DIY tipp!

  • Ne hagyd, hogy a szakadt, kávéfoltos csipketerítő kárba vesszen, mentsd meg az ép részeket, és használd fel egy régi fadoboz díszítésére.
  • A régi komód új életre kelhet, ha átfested és a gombjait kicseréled.
  • Nagyon szép fali díszt készíthetsz egy fakeretes festményből úgy, ha elől vékony huzalokat rögzítesz hozzá, amelyekre a fülbevalódat, ékszereidet akasztod.
  • Vond be a fűszertároló üvegeket, vagy befőttesüvegeket különböző pasztell színű textíliákkal.
  • Készíts egy régi szekrényajtóból egyszerű, de mégis szép fejtámlát az ágyadhoz.
  • Újítsd fel a régi lámpaernyőt szövetből készült rózsafejekkel.
  • A fából készült almás láda nem csak a gyümölcs tárolására jó. Átfestve a szobád egyik bútora lehet, amiben bármit - könyveket, újságokat, ruhákat - tárolhatsz.
  • A székeknek, foteleknek, kanapéknak is új külsőt adhatsz, ha áthúzod őket egy csodaszép apró virágmintás szövettel.

Mikor és miért érdemes a shabby chic stílust választanod?

A rohanó mindennapok zűrzavarában alig van időnk az igazán fontos dolgokra. Pedig az elégedett és boldog élet elérése érdekében, még a legegyszerűbb dolgokban is érdemes felfedezni a szépséget. Ha hazatérve ki akarsz lépni az idegesen lüktető valóságból, akkor ebben a segítségedre lehet a shabby chic.

A stílus, ami egy időben romantikus, rusztikus, bájos, nőies, elbűvölő, sikkes, kecses, könnyed, és visszafogott. Engedd, hogy a nyugalom, a kényelem, és a tökéletlenség szépsége magával ragadjon, hogy a világ már ne az eldobható, és könnyen helyettesíthető tárgyakról, dolgokról szóljon. Teremts magadnak egy olyan egyedi kopottan elegáns romantikus világot, ahová jó hazamenni.

Ha tehát te is romantikus lélek vagy, vagy csak szereted ezt a fajta hangulatot, a finomságot, a nosztalgia érzését, szerezz be néhány shabby chic darabot! Hidd el, hogy nagyon különlegessé varázsolja otthonodat!

További stílus útmutatók a DODO blogján:

Keresés