Tedd fényesebbé a hétköznapokat a glamour stílussal! - DODO | Designban Otthon

Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett | Ingyenes visszaküldés 15 napig | 100% elégedettség garancia

Tedd fényesebbé a hétköznapokat a glamour stílussal!

A glamour szó már önmagában is ragyogást jelent, így maga a stílus is ezt tükrözi. Ha ránézünk egy ilyen otthonra, egy gyönyörű szálloda jut eszünkbe csupa elegáns elemmel, amit ugyanúgy kialakíthatunk saját stílusunknak megfelelően otthonos, trendi szellemben.

Egy glamour stílusú lakás ugyanúgy tartalmaz minimalista részleteket, mint barokkos túlzásokat, földig érő csillárokat vagy apró rejtett fényeket, de ne ijedj meg! Lehet ezt visszafogottan is csinálni! :)

Mi az a glamour stílus?

Ha glamour stílusról beszélünk, sokaknak leginkább a klasszikus stílusra hajazó, már említett barokkos vonal ugrik be. Pedig a modern glamour stílus sokkal nagyobb szabadságot enged és sokkal több formát, illetve összeállítást választhatunk. Ha te szereted a "fancy", kissé csillogós elemeket, a hollywoodi sztárok otthonaira emlékeztető világot, akkor ez a te stílusod!

Egy glamour otthonnál éppen ezért nem kell törekedni a színtiszta stílus megteremtésére. Kéz a kézben jár az Art déco stílussal is, ezért sok-sok hasonló elem fedezhető fel közöttük.

Modern stílusú glamour nappali

Klasszikus irányzatú glamour nappali

Milyen anyagokat használ a glamour stílus?

A glamour megjelenés lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami fenséges és csillogó hatást kelt. Előszeretettel alkalmaz például strasszokat, gyöngyöket, rojtokat, bojtokat, selymet, de nem veti meg a szőrmét sem. Az egyik leggyakoribb anyag a bársony, ami egyébként is nagyon népszerűvé vált az elmúlt években, de ha te egy klasszikus szövet kanapé mellett döntesz, akkor is jó irányba indulsz, hiszen a megfelelő kiegészítőkkel és apróbb dekorációkkal könnyen elérheted a valódi glamour hatást.

A PAVLINA bézs bársony ülőpad tökéletes választás egy glamour otthonba, ráadásul tárolós funkciója miatt praktikus is.

A puha szövetek mellett kiemelt szerepe van az üvegből és a kristályból készült daraboknak, legyen az egy apró dísztárgy vagy egy hatalmas váza, vagy akár több darab együtt. Ezeket pedig bátran kombinálhatod a glamour stílus egyik állandó szereplőivel, a különböző fémekből készült darabokkal. Arany, ezüst és rosé gold is jöhet a nappalitól egészen a fürdőszobáig.

Milyen színek és minták jellemzőek a glamour stílusra?

A glamour stílus színei

A glamour stílus nem rajong az élénk színvilágért, ettől sokkal visszafogottabb világot képvisel. Leggyakrabban használt színei a fehér, a fekete, a szürke, krém- és a pasztell árnyalatok. Ezek mellett pedig színekben is elengedhetetlen a különböző fémek használata: az ezüst, az arany és a rosé gold is. A fémekkel ráadásul abszolút trendi lehet az otthonod, hiszen az utóbbi években nagyon népszerűek lettek újra és nem csak a klasszikus enteriőrökben.

Ha Te viszont mindenképp élénk színt szeretnél használni, szorítkozz egy hangsúlyos árnyalatra és maximum 1-1 elemen alkalmazd, a kiegészítőkkel pedig finomítsd az összképet. Így még modernebb végeredményt érhetsz el!


Az ARIELLE türkiz bársony kanapé remekül beleillik a glamour stílusba ilyen gyönyörű arany kiegészítőkkel körülvéve!

A glamour stílus mintái

Minták tekintetében viszonylag széles skálán mozoghatsz, hiszen a hatalmas virágmintáktól egészen a geometriai alakzatokig bármit használhatsz. A lényeg, hogy harmóniában legyen a bútorokkal és a kiegészítőkkel.

A virágminta inkább egy klasszikus vonalat képvisel, ezzel szemben a geometriai például sokkal frissebb és modernebb irányzatot, csak rajtad áll, melyik irányba indulsz el. A glamour imádja az elmúlt év nagy slágerét, a márványt is. De ha te mondjuk a kicsit extrémebb világot kedveled, a leopárd és a zebra minta is nagyon jól harmonizál a glamourral.

Ez a fém hangsúlyos stílus gyakran használ ezüst vagy arany fonalas textileket vagy párnákat is, sőt a szatén és a selyem anyagok is előtérbe kerülhetnek, amelyekkel fokozhatod az vagány eleganciát.

Hogyan fokozd a ragyogást?

Mivel a csillogásé és a fényűzésé a főszerep, így jellemzőek a hatalmas terek- és belmagasság, illetve az óriási ablakok. De ha mindez számodra nem adatott meg, de mégis "glamour-ban" szeretnéd élni a mindennapjaidat, akkor se csüggedj!

A tükrök szerepe

Szerezz be néhány nagyobb tükröt, az se baj, ha minden helyiségbe jut egy, és ügyelj a világítás magas minőségére. A fények játéka csodás látványt nyújt, ami egész évben szolid (vagy erőteljesebb) ragyogást biztosít otthonodnak! A tükrök ráadásul optikailag nagyítják a teret, így mindenképpen jó választás elhelyezni egy szép nagy darabot a nappaliba és a hálószobába is!

Fémek minden mennyiségben!

Ahogy már többször is említettük, a különböző arany, ezüst és rosé gold elemek használatát bátran kimaxolhatod. Helyezheted a hangsúlyt egy színvilágra, de akár kombinálhatod is őket, csak arra figyelj, hogy legyen valamilyen fókuszpont a helyiségben, illetve a lakásban és e köré rendezd és válaszd a színeket és mintákat.

ODILION zöld fotel és ODILION szürke fotel

Hogyan alkalmazd a glamour stílust a hétköznapokban?

Ha a fentiek alapján neked kicsit soknak vagy túlzónak hat a glamour stílus, vagy csak 1-1 jellemző jegyét szeretnéd megjeleníteni otthonodban, akkor sem kell messzire menned, mert nálunk csupa modern glamour darabot találsz, amikkel új köntösbe öltöztetheted otthonodat.


MIRA 3 részes szett - ülőpad és puffok

Természetesen a rengeteg külsőség mögött a kényelem sem szorul háttérbe, amit a hatalmas bársony vagy bőr borítású kanapék és fotelek biztosítanak, amikhez nyugodtan beszerezhetsz egy kényelmes puffot is. A kanapé gyakran kerül a glamour enteriőr középpontjába, ezért nyugodtan díszítheted szintén bársony vagy fémes színű párnákkal. A lelki szemeink előtt látjuk, mennyire jól mutat mellette a feldíszített karácsonyfa, melynek díszei maximálisan harmóniában vannak a környezet színeivel.

Gömbölyded formák az elegáns légkörért!

Egyszerű giccsessé tenni a stílust, ezért ügyelj az arányok, és a színek finomhangolására. Válassz ki egy alapszínt, amihez tartod magad, és minden további szín csak kiegészítőként szolgáljon.

A bútorokból például sokkal érdemesebb letisztult, elegánsan ívelt formákat választani és átadni a főszerepet a dekor elemeknek, a tükröknek, a lámpáknak, és a textileknek. Az éles sarkokat leváltják a kissé gömbölyded formák, amik  lágyítják majd a teret. Lépj ki a szögletes világból, és teremts lenyűgözően elegáns otthont! Ha eltalálod a tökéletes harmóniát káprázatos lesz az összhatás, és imádni fogsz minden otthon töltött percet. :)

Nézd meg a glamour stílusról szóló videónkat:

További stílus útmutatók a DODO blogján:

Keresés