Tedd fényesebbé a hétköznapokat a glamour stílussal! - DODO HOME design bútor

Tedd fényesebbé a hétköznapokat a glamour stílussal!

A glamour szó már önmagában is ragyogást jelent, így maga a stílus is ezt tükrözi. Ha ránézünk egy ilyen otthonra, egy gyönyörű szálloda jut eszünkbe csupa elegáns elemmel. Egy glamour stílusú lakás ugyanúgy tartalmaz minimalista részleteket, mint barokkos túlzásokat, földig érő csillárokat vagy apró rejtett fényeket, de ne ijedj meg! Lehet ezt visszafogottan is csinálni! :)

Ha glamour stílusról beszélünk, sokaknak leginkább a klasszikus stílusra hajazó, már említett barokkos vonal ugrik be. Pedig a modern glamour stílus sokkal nagyobb szabadságot enged és sokkal több formát, illetve összeállítást választhatunk. Egy glamour otthonnál éppen ezért nem kell törekedni a színtiszta stílus megteremtésére. Kéz a kézben jár az Art déco stílussal is, ezért sok-sok hasonló elem fedezhető fel közöttük.

Modern stílusú glamour nappali

Klasszikus irányzatú glamour nappali

A varázs a részletekben rejlik

A glamour megjelenés lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami fenséges és csillogó hatást kelt. Előszeretettel alkalmaz például strasszokat, gyöngyöket, tollakat, rojtokat, bojtokat, selymet és bársonyt. De nem veti meg a szőrmét, a virágmintákat, a fémesen csillogó dísztárgyakat és az arany szálú textileket sem. Nem feltétlen követeli meg az eredetiséget, ezért nem kell a vázának valódi aranyból készülnie, viszont elengedhetetlen, hogy tükrözze a minőséget és az elegáns vonalakat.

Az apró csillogó dekor elemek és kiegészítők mellett kiemelt szerepe van a tükröknek, de a különböző üvegből, kristályból készült darabok is megjelennek. Ez lehet egy nagyobb szobor vagy egy apróbb dísztárgy is, ez csak attól függ, milyen mértékben szeretnéd megteremteni a glamour atmoszférát. Éppen ezért sokkal inkább egy csajos, nőies stílus, hiszen finom és ragyogó.

Milyen színek és minták jellemzőek a glamour stílusra?

Leggyakrabban használt színei a fehér, a fekete, a szürke, krém- esetleg pasztell árnyalatok, illetve a fémek: ezüst, arany és most már a rosé gold is. Ha Te viszont az élénkebb színeket preferálod, nyugodtan használd őket, a megfelelő kiegészítőkkel ugyanis modernebb végeredményt érhetsz el.

Minták tekintetében viszonylag széles skálán mozoghatsz, hiszen a hatalmas virágmintáktól egészen a geometriai alakzatokig bármit használhatsz, a lényeg, hogy harmóniában legyen a környezettel. Nyugodtan használj ezüst vagy arany fonalas textileket vagy párnákat, sőt a szatén és a selyem anyagok is előtérbe kerülhetnek.

Hogyan fokozd a ragyogást?

Mivel a csillogásé és a fényűzésé a főszerep, így jellemzőek a hatalmas terek- és belmagasság, illetve az óriási ablakok. De ha mindez számodra nem adatott meg, de mégis "glamour-ban" szeretnéd élni a mindennapjaidat, akkor se csüggedj! Szerezz be néhány nagyobb tükröt, az se baj, ha minden helyiségbe jut egy, és ügyelj a világítás magas minőségére. A fények játéka csodás látványt nyújt, ami egész évben szolid (vagy erőteljesebb) ragyogást biztosít otthonodnak!

Hogyan alkalmazd a glamour stílust a hétköznapokban?

Természetesen a rengeteg külsőség mögött a kényelem sem szorul háttérbe, amit a hatalmas bársony vagy bőr borítású kanapék és fotelek biztosítanak, amikhez nyugodtan beszerezhetsz egy kényelmes puffot is. A kanapé gyakran kerül a glamour enteriőr középpontjába, ezért nyugodtan díszítheted szintén bársony vagy fémes színű párnákkal. A lelki szemeink előtt látjuk, mennyire jól mutat mellette a feldíszített karácsonyfa, melynek díszei maximálisan harmóniában vannak a környezet színeivel.

A formák szerepe

Egyszerű giccsessé tenni a stílust, ezért ügyelj az arányok, és a színek finomhangolására. Válassz ki egy alapszínt, amihez tartod magad, és minden további szín csak kiegészítőként szolgáljon. A bútorokból érdemes letisztult, elegánsan ívelt formákat választani és átadni a főszerepet a dekor elemeknek, a tükröknek, a lámpáknak, és a textileknek. Az éles sarkokat leváltják a kissé gömbölyded formák, amik lágyítják majd a teret. Lépj ki a szögletes világból, és teremts lenyűgözően elegáns otthont! Ha eltalálod a tökéletes harmóniát káprázatos lesz az összhatást, és imádni fogsz minden otthon töltött percet. :)

Keresés