Hampton stílus: a megtestesült nyugalom - DODO | Designban Otthon

Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett | Ingyenes visszaküldés 15 napig | 100% elégedettség garancia

Hampton stílus: a megtestesült nyugalom

Arra vágysz, hogy egy pörgős nap után, ha belépsz az ajtón, átjárjon a végtelen nyugalom? Akkor valószínűleg imádni fogod a Hampton stílust, amiben a nosztalgia, a kifinomultság és a béke dominál, az a pillanat, amikor igazán megérzed az otthon melegét.

Hampton stílus: a megtestesült nyugalom

Azokon a lakásokon, amelyek a „tengerparti otthon” jegyében váltak teljessé, egyszerűen jó érzés végignézni. Olyan harmónia árad belőlük, hogy az ember azonnal relax üzemmódba kapcsol, amint átlépi a küszöböt. Ilyenkor az agyunk szinte rögtön elfelejti a világ zaját és csak a napvégi megnyugvásra fókuszál. De hogyan is érheted el ezt a hatást? Adunk hozzá néhány tippet!

Világos színek

A világos színek megjelenése alapvető fontosságú a Hampton stílusban, ugyanis ez adja azt a békés érzetet, ami miatt sokan annyira szeretik ezt az irányzatot. Persze ne úgy képzeld el, hogy minden steril és hófehér. Vannak színek, árnyalatok, de ez nem az a trend, amiben kemény kontrasztokkal, élénk színfoltokkal fogsz találkozni.

Hampton stílus: a megtestesült nyugalom

A Hampton stílus esetében az alkalmazott színek is inkább visszafogottak, pasztellesebbek, nyugalmat árasztanak, mint például a kék, a bézs, a púderszín. Ezek az elmúlt években egyébként is nagyon népszerű színek, pont a fentebb említett tulajdonságaik miatt. Ha amúgy is ezeket a színeket preferálod, már csak néhány lépés választ el a Hampton stílustól. :)

Nagy, nyitott terek

Ez nem az a trend, ami szereti a kuckós, szűk helyeket, sokkal inkább a hatalmas, nyitott terek dominálnak. A mostanság divatos nagy, nyitott közös helyiségek, az egy területen lévő konyha-nappali-étkező elrendezés tökéletesen passzol a Hampton stílusba, hiszen ez az egyik alappillére.

Hampton stílus: a megtestesült nyugalom

A nagy tereket feldobják a jól megválasztott dekorációk, lelógó csillárok. Ami a bútorokat illeti, szintén érdemes tekintélyesebb méretben gondolkodni: hosszú étkezőasztalok, méretes kanapék, fotelek, dohányzóasztalok. Képzeld magad elé az amcsi filmekben látott gigászi üvegfallal rendelkező tengerparti házakat. Na az a Hampton!

Vidékies, hagyományos elemek

Ami a bútorokat illeti, felejtsd el a modern, magasfényű bútorlapokat, éles formákat! A régies, vidékies, esetleg vintage stílusú berendezési tárgyak kerülhetnek előtérbe. Íves, kissé díszített lábú fotelek, fa bútorok, klasszikus vonalú, párnázott kanapék, karosszékek, díszpárnák. Ha imádod a nosztalgikus irányzatot, akkor a Hampton stílus igazán neked való irányzat.

Hampton stílus: a megtestesült nyugalom

Nyugodtan nézz szét a hangulatos komódok között, helyezz előtérbe klasszikus elemeket. A természetes kiegészítők is jól passzolnak a Hampton stílusba, például a rattan, bambusz dekorációk, kosárkák, szőnyegek. Termékkínálatunk böngészése során biztosak vagyunk benne, hogy megtalálod a kedvencedet.

Vízparti otthon

A fentiek alapján tehát nem véletlenül Hampton stílust nevezik vízparti otthonnak. Ahogy belép az ember egy ilyen házba, olyan érzése támad, mintha egy tengerparti nyaralóban lenne. Ez adja meg azt a végtelenül megnyugtató hangulatát, ami miatt egyre népszerűbb.

Hampton stílus: a megtestesült nyugalom

Egy rohanó világban élünk, amelyben gyakran szinte felőröl a mókuskerék. Aki szeretne ebből kilépni, és arra vágyik, hogy az otthon töltött percek az abszolút kikapcsolódásról szóljanak, annak a Hampton stílus a lehető legjobb választás!

Keresés