Miért olyan népszerű 2018-ban is a skandináv design? - DODO | Designban Otthon

Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft felett | Ingyenes visszaküldés 15 napig | 100% elégedettség garancia

Miért olyan népszerű 2018-ban is a skandináv design?

A Skandináv stílusirányzat györekei jóval mélyebbre nyúlnak, mint az elmúlt évek Hygge-életérzése. Az 1950-es években a skandináv design is letette névjegyét a legismertebb irányzatok közt.

A letisztult, megfizethető, simulékony és funkcionális bútorok és belső terek egyértelműen a stílus védjegyeivé váltak. Tisztán érezhető, hogy az irányzatot nagyban inspirálta az északi régió hidege és rövid nappalai, melyet a kényelmes és világos stílusjegyekkel ellensúlyoznak. Ezzel olyan időtálló bútorkat és kiegészítőket hoztak létre, melyek még az ezredforduló után is töretlen népszerűségnek örvendenek.

A skandináv stílus esszenciája négy kifejezéssel remekül összefoglalható: egyszerűség, légies világosság, funkcionalitás és sokoldalúság.

Egyszerűség

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

A természetes anyagok felhasználása, a semleges színek, valamint a simulékony, kellemes vonalvezetés mind-mind olyan jegyek, mely a skandináv designt egyenlővé teszik az otthonosság fogalmával. A stíluxs a különböző fa, kő, bőr és szövetek felhasználásával egyszerre szól az időtálló egyszerűségről és természetességről. A bútorok és kiegészítők minimalista designja és formája pedig még inkább a letisztult vonalat erősíti.

Légies világosság

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

Az egész stílust úgy lengi át a világos színek harmóniája, hogy az minden csak nem puritán. A skandináv design pontosan arról szól, hogyan lehet a fehér falakat és világos színű fa felületeket teljes összhangba hozni úgy, hogy semmilyen hiányérzetünk ne legyen. Mindamellett, hogy a párosítás a legkisebb tereket is tágasabbá és világosabbá teszi, a bútorok natúr színe könnyen párosítható más természetes színnel, a feketétől kezdve a pasztell árnyalatok széles skáláján át. Ezzel a minimalista egyszerűségbe könnyen fantáziát és életet vihetünk saját stílusunkkal.

Funkcionalitás

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

Hasonló termékek a DODO HOME-nál:

A skandináv bútorok egy másik alapelve a funkcionalitás előtérbe helyezése úgy, hogy az semmiképpen se menjen a szépség és stílusosság rovására. Valahol minden design célja ez lenne. Nem véletlenül viselte a stílus egészen sokáig a funkcializmus nevet a skandináv országokban. A funkcionalitás kombinálva a természetből vett inspirációkkal olyan irányzatot teremtett, mely továbbra is rengeted ember számára vonzó.

Sokoldalúság

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

A számtalan stílus, mellyel könnyen ötvözhetők a skandináv bútorok és kiegészítők teszik igazán modernné és populárissá az irányzatot. Mindamellett, hogy könnyen megtarthatod a stílus legalapvetőbb vonásait: a világos belső tereket és natúr fa felületeket, könnyen fűszerezheted otthonod egy-egy indusztriális, eklektikus, bohém vagy más minimalista stílusú bútordarabbal, egyben saját egyediséged is bátran beleviheted a belső terek kialakításába.

Rohanó világunkban az emberek egyre inkább alakítják olyanra otthonukat, ahol elbújhatnak a mindennapi stressz elől és kellemesen megpihenhetnek. Bár a minimalista-modern skandináv stílus az elmúlt fél évszázadban mindig is a populáris irányzatok közé tartozott, újra egyre inkább fókuszba kerül. Napjainkban újra divatba jön, hogy a minőséget helyezzük előtérbe a mennyiséggel szemben, ebbe a koncepcióba pedig remekül illenek a letisztult, harmonikus elemek, melyeket a skandináv stílus biztosíthat mindenki számára.

Keresés