2018. február. 21.

A Skandináv stílusirányzat györekei jóval mélyebbre nyúlnak, mint az elmúlt évek Hygge-életérzése. Az 1950-es években a skandináv design is letette névjegyét a legismertebb irányzatok közt.

A letisztult, megfizethető, simulékony és funkcionális bútorok és belső terek egyértelműen a stílus védjegyeivé váltak. Tisztán érezhető, hogy az irányzatot nagyban inspirálta az északi régió hidege és rövid nappalai, melyet a kényelmes és világos stílusjegyekkel ellensúlyoznak. Ezzel olyan időtálló bútorkat és kiegészítőket hoztak létre, melyek még az ezredforduló után is töretlen népszerűségnek örvendenek.

A skandináv stílus esszenciája négy kifejezéssel remekül összefoglalható: egyszerűség, légies világosság, funkcionalitás és sokoldalúság.

Egyszerűség

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

A természetes anyagok felhasználása, a semleges színek, valamint a simulékony, kellemes vonalvezetés mind-mind olyan jegyek, mely a skandináv designt egyenlővé teszik az otthonosság fogalmával. A stíluxs a különböző fa, kő, bőr és szövetek felhasználásával egyszerre szól az időtálló egyszerűségről és természetességről. A bútorok és kiegészítők minimalista designja és formája pedig még inkább a letisztult vonalat erősíti.

Légies világosság

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

Az egész stílust úgy lengi át a világos színek harmóniája, hogy az minden csak nem puritán. A skandináv design pontosan arról szól, hogyan lehet a fehér falakat és világos színű fa felületeket teljes összhangba hozni úgy, hogy semmilyen hiányérzetünk ne legyen. Mindamellett, hogy a párosítás a legkisebb tereket is tágasabbá és világosabbá teszi, a bútorok natúr színe könnyen párosítható más természetes színnel, a feketétől kezdve a pasztell árnyalatok széles skáláján át. Ezzel a minimalista egyszerűségbe könnyen fantáziát és életet vihetünk saját stílusunkkal.

Funkcionalitás

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

Hasonló termékek a DODO HOME-nál:

A skandináv bútorok egy másik alapelve a funkcionalitás előtérbe helyezése úgy, hogy az semmiképpen se menjen a szépség és stílusosság rovására. Valahol minden design célja ez lenne. Nem véletlenül viselte a stílus egészen sokáig a funkcializmus nevet a skandináv országokban. A funkcionalitás kombinálva a természetből vett inspirációkkal olyan irányzatot teremtett, mely továbbra is rengeted ember számára vonzó.

Sokoldalúság

Miért Olyan Népszer 2018-Ban Is A Skandináv Design

A számtalan stílus, mellyel könnyen ötvözhetők a skandináv bútorok és kiegészítők teszik igazán modernné és populárissá az irányzatot. Mindamellett, hogy könnyen megtarthatod a stílus legalapvetőbb vonásait: a világos belső tereket és natúr fa felületeket, könnyen fűszerezheted otthonod egy-egy indusztriális, eklektikus, bohém vagy más minimalista stílusú bútordarabbal, egyben saját egyediséged is bátran beleviheted a belső terek kialakításába.

Rohanó világunkban az emberek egyre inkább alakítják olyanra otthonukat, ahol elbújhatnak a mindennapi stressz elől és kellemesen megpihenhetnek. Bár a minimalista-modern skandináv stílus az elmúlt fél évszázadban mindig is a populáris irányzatok közé tartozott, újra egyre inkább fókuszba kerül. Napjainkban újra divatba jön, hogy a minőséget helyezzük előtérbe a mennyiséggel szemben, ebbe a koncepcióba pedig remekül illenek a letisztult, harmonikus elemek, melyeket a skandináv stílus biztosíthat mindenki számára.

Szólj hozzá!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

Vintage konyhai kiegészítők - Kerámiaotthon x DODO
Vintage konyhai kiegészítők - Kerámiaotthon x DODO

2019. május. 17.

A vintage stílusú konyhai kiegészítők nem egyszerűen egy hangulatot, hanem egy életstílust adnak nekünk. A terített asztal mellett teázni vagy kávézni azt jelenti, hogy rászánjuk az időt, hogy fontossá tesszük ezeket a perceket. Fontossá tesszük saját magunk és a szeretteink számára az együtt töltött időt és adunk neki egy stílusos keretet.

Tovább olvasok →

Minimalizmus, a tiszta gondolatok stílusa - Tudj meg mindent róla!
Minimalizmus, a tiszta gondolatok stílusa - Tudj meg mindent róla!

2019. február. 21.

A minimalizmus a rideg otthonnal egyenlő ha ezt gondolod, távolabb nem is járhatnál az igazságtól. Most mindent elárulunk a minimál stílusról, amit tudnod érdemes!

Tovább olvasok →

Szállítási díjak és feltételek

Termékeinket házhozszállítással juttatjuk el hozzád. A kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Trans-o-Flex szállítja ki az általad megadott címre. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget.

A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod a Prémium kiszállítást, hogy a csomagodat az emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető.

Szállítási díjaink az alábbiak: 

Rendelés összsúlya

Szállítási díj

0 - 5 kg 1.190 Ft
5 - 10 kg 1.690 Ft
10 - 40 kg 2.490 Ft
40 - 200 kg 5.990 Ft
40 - 200 kg (Prémium) 7.990 Ft
200 kg felett 8.990 Ft
200 kg felett (Prémium) 11.990 Ft

500.000 Ft feletti megrendelés esetén a szállítási költség mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

Személyes átvételre jelenleg nincs lehetőség.